Nije potreban Microsoft račun: Kako postaviti Windows s lokalnim računom

Postavljate novo Windows računalo kod kuće i želite koristiti lokalni račun umjesto Microsoft računa. Ali ne vidite očitu opciju za lokalni račun. Vrijeme je da se prizna poraz? Ne. Ovisno o vašem izdanju sustava Windows, postoji nekoliko načina za lokalni pristup.

Prvo, zašto odabrati lokalni račun umjesto Microsoft računa? Microsoftov račun nudi određene prednosti, osobito ako posjedujete više od jednog Windows računala. Možete sinkronizirati svoju Windows temu i druge postavke na više računala. Ako želite koristiti OneDrive za sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju datoteka, potreban vam je Microsoftov račun. Osim toga, možete koristiti isti račun za prijavu na Windows, Microsoft 365, Microsoft Store i Xbox Live.

Međutim, Microsoftov račun također dolazi s određenim zamkama u pogledu privatnosti i sigurnosti. Microsoft ga koristi za praćenje vaših aktivnosti unutar i izvan Windowsa u svrhu slanja ciljanih oglasa. Da biste izbjegli ovu kontrolu, bolji je izbor lokalni račun. Dakle, kako odabrati lokalnu rutu? Pogledajmo vaše opcije za svako izdanje sustava Windows 10 i 11.

Índice
  1. Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 10 Home
  2. Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 10 Pro
  3. Kako se prebaciti na lokalni račun u sustavu Windows 10
    1. Preporuka naših urednika
  4. Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 11
  5. Kako se prebaciti na lokalni račun u sustavu Windows 11

Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 10 Home

Odaberite opciju jer nemam internet

Ako imate Windows 10 Home, korištenje lokalnog računa je teško. Međutim, svoje računalo možete prevariti tako da ga isključite s interneta. Sve što trebate učiniti je pokrenuti postupak postavljanja i zatim isključiti Wi-Fi ili Ethernet vezu.

Na kraju biste trebali vidjeti zaslon na kojem piše da se morate spojiti na internet. Kliknite na nemam internet vezu na dnu ovog ekrana.

Nastavite s ograničenim postavkama

Microsoft će vas pokušati uvjeriti da se povežete na Internet (i koristite Microsoftov račun). Kliknite na Nastavite s ograničenim postavkama mogućnost postavljanja vašeg lokalnog računa. Tada biste trebali moći stvoriti korisničko ime i lozinku za svoj lokalni račun.

Također morate odabrati tri sigurnosna pitanja i odgovora kako biste dobili pristup svom lokalnom računu ako ikada zaboravite lozinku.

Postavljajte sigurnosna pitanja i odgovore

Slijedite preostale zaslone za postavljanje dok ne završite. Nakon dovršetka procesa nalazite se na radnoj površini sustava Windows 10. Sada možete ponovno uključiti internetsku vezu, a zatim se prijaviti u Windows koristeći lokalni račun.

Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 10 Pro

Set za osobnu upotrebu

Ako imate Windows 10 Pro, postavljanje lokalnog računa puno je lakše. Tijekom postupka postavljanja vidjet ćete zaslon koji nudi dvije opcije: Postavi za osobnu upotrebu i Postavi za organizaciju. Pod pretpostavkom da je ovo osobno računalo, a ne radno računalo, odaberite Set za osobnu upotrebu.

Odaberite izvanmrežni račun

Sljedeći zaslon traži da unesete adresu e-pošte ili telefonski broj za svoj Microsoft račun. Umjesto toga kliknite na Izvanmrežni račun vezu (ovo je Microsoftov govor za lokalni račun). Microsoft vas pokušava odgovoriti od lokalnog računa, ali možete nastaviti ako kliknete na Ograničeno iskustvo opcija.

Odaberite ograničeno iskustvo

Zatim ćete biti upitani da unesete korisničko ime i lozinku koje želite koristiti za svoj lokalni račun. Sljedeći zaslon od vas traži da odaberete tri sigurnosna pitanja i odgovore kako biste dobili pristup svom lokalnom računu ako ikada zaboravite lozinku.

Kreirajte pitanja i odgovore

Windows će zatim nastaviti kroz postupak postavljanja. Nakon što završite s postavljanjem, bit ćete prebačeni na radnu površinu sustava Windows. Sada možete koristiti svoj lokalni račun za prijavu u Windows.

Kako se prebaciti na lokalni račun u sustavu Windows 10

Umjesto toga odaberite prijavu s lokalnim računom

Ako ste već postavili Windows s Microsoftovim računom, postoji način da se prebacite na lokalni račun. U sustavu Windows 10 Home i Pro idite na Postavke > Računi i kliknite na Umjesto toga prijavite se s lokalnim računom odnos.

Izradite korisničko ime i lozinku

Windows vas pita jeste li sigurni da se želite prijaviti s lokalnim računom. Klik Sljedeći, zatim unesite PIN ili lozinku koju koristite za prijavu u Windows. Zatim možete stvoriti korisničko ime i lozinku za lokalni račun. Potvrdite svoju lozinku i unesite savjet za lozinku, zatim kliknite Sljedeći.

Klik Odjavite se i završite za stvaranje vašeg lokalnog računa. Zatim ćete se odvesti na zaslon za prijavu gdje se možete prijaviti sa svojim novim lokalnim računom.

Preporuka naših urednika

Kako koristiti lokalni račun sa sustavom Windows 11

Set za osobnu upotrebu

Postavljanje lokalnog računa u sustavu Windows 11 je teže. Microsoft je izvorno ponudio način odabira izvanmrežnog računa sa sustavom Windows 11 Pro, ali je ta opcija u međuvremenu uklonjena. Windows 11 Home nikada nije dao korisnicima mogućnost korištenja lokalnog računa. Međutim, postoji rješenje za oba izdanja sustava Windows.

Dodajte lažno ime računa

Tijekom postupka postavljanja odaberite Set za osobnu upotrebu na pitanje kako biste željeli postaviti uređaj. Klik Sljedećia zatim kliknite na primijeniti dugme. Kada se od vas zatraži da dodate svoj Microsoftov račun, upišite sljedeće lažno ime računa: (zaštićeno e-poštom), zatim kliknite Sljedeći i dodajte lozinku (može biti što god želite).

Stvorite korisničko ime za lokalni račun

Klik Sljedeći, i bit će vam rečeno da nešto nije u redu. Klik Sljedeći ponovno i bit ćete prebačeni na drugi zaslon na kojem možete postaviti lokalni račun. Za nastavak unesite ime i lozinku koje želite koristiti za račun, a zatim postavite tri sigurnosna pitanja za račun.

Postavljajte pitanja i odgovore

Nastavite kroz postupak postavljanja dok ne dođete do radne površine sustava Windows 11. Od sada se možete prijaviti sa svojim lokalnim računom.

Kako se prebaciti na lokalni račun u sustavu Windows 11

Umjesto toga odaberite prijavu s lokalnim računom

Ako koristite Windows 11, idite na Računi > Vaši podaci i kliknite na Umjesto toga prijavite se s lokalnim računom odnos. Klik Sljedeći na zaslonu s pitanjem jeste li sigurni da želite lokalni račun. Unesite svoj PIN ili lozinku za potvrdu odluke.

Odjavite se i završite

Zatim možete stvoriti svoje korisničko ime, lozinku i savjet za lozinku. Klik Sljedeći i pogodio Odjavite se i završite dugme. Sada, sa zaslona za prijavu u sustav Windows, možete unijeti lozinku za svoj novi lokalni račun i prijaviti se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up