Nije potreban AirDrop: Kako kopirati i zalijepiti putem Apple uređaja

Možete kopirati i zalijepiti tekst, slike i datoteke na svom iPhoneu, iPadu i Macu, ali isto možete učiniti na različitim Apple uređajima zahvaljujući ugrađenom Universal Clipboardu. Naravno, uvijek možete koristiti AirDrop ili iCloud za sinkronizaciju i isporuku stavki između vašeg Mac i iOS uređaja, ali Universal Clipboard može kopirati i zalijepiti sadržaj koji druge značajke možda neće moći obraditi.

Na primjer, možete kopirati poveznicu na web mjesto na svom iPhoneu i zalijepiti je u Safari na svom iPadu. Slika na vašem iPadu može se zalijepiti u aplikaciju na vašem Macu. Ako imate tekst na svom Macu, možete ga kopirati i zalijepiti u e-poruku na svom telefonu. Cijele datoteke mogu se čak kopirati s jednog uređaja na drugi.

Ovi trikovi su mogući zahvaljujući značajci kontinuiteta pod nazivom Handoff, koja pomaže vašim iPhone, iPad i Mac uređajima da međusobno komuniciraju. Da bi ovo radilo, morate omogućiti određene opcije na svim uređajima. Nakon toga možete zalijepiti istu kopiranu stavku koliko god puta želite, a ona radi glatko i učinkovito na svim uređajima kao što to radi nativno na jednom uređaju.

Zapamtite samo da međuspremnik može sadržavati samo jednu stavku odjednom, što znači da ako kopirate nešto drugo, bez obzira na uređaj, novi odabir će zamijeniti prethodni u međuspremniku. Također imajte na umu da je kopirani sadržaj dostupan samo kratko vrijeme, stoga nemojte predugo čekati da ga zalijepite.

Índice
 1. Zahtjevi sustava
 2. Omogućite Wi-Fi i Bluetooth
 3. Omogući Handoff
 4. Kopirajte tekst na iPhone, zalijepite na iPad
 5. Kopirajte sliku na iPhone, zalijepite na iPad
  1. Preporuka naših urednika
 6. Kopiraj vezu na iPad, zalijepi na iPhone
 7. Kopirajte sliku na iPhone, zalijepite na Mac
 8. Kopirajte tekst na Macu, zalijepite na iPadu
 9. Kopirajte datoteku na Mac, zalijepite na drugi Mac

Zahtjevi sustava

Prvo, utvrdimo osnovna pravila o tome koji su uređaji i operativni sustavi (Otvara se u novom prozoru) potrebni za rad Universal Buffera. Što se tiče softvera, vaš Mac mora pokretati OS X Sierra ili noviji, dok vaš iPhone i iPad moraju pokretati iOS 10 ili noviji. Vaš Mac ili iOS/iPadOS uređaj mora biti jedan od sljedećih modela:

Zahtjevi sustava

Omogućite Wi-Fi i Bluetooth

Postavke sustava

Svaki uređaj mora biti prijavljen na iCloud s istim Apple ID-om i imati uključene Bluetooth i Wi-Fi. Na Macu možete vidjeti jesu li omogućeni provjerom njihovih ikona u izborniku statusa u desnom kutu zaslona. Alternativno, otvorite Postavke sustava > Mreža > Bluetooth PAN kako biste potvrdili da su Wi-Fi i Bluetooth uključeni.

kontrolni centar

Otvorite na svom iPhoneu ili iPadu postavke kako biste potvrdili da su Wi-Fi i Bluetooth omogućeni. Također možete otvoriti Kontrolni centar i provjeriti jesu li prikazane ikone da su oba uključena.

Omogući Handoff

predaja mac

Svaki uređaj također mora imati omogućen Handoff. Učinite to na Macu s Postavke sustava > Općenito i odaberite Dopustite Handoff između ovog Maca i vaših iCloud uređaja opcija ako već nije označena.

ipad handoff

Da biste omogućili Handoff na iOS/iPadOS uređaju, idite na Postavke > Općenito > AirPlay & Handoff i uključite Handoff prekidač ako već nije uključen.

Kopirajte tekst na iPhone, zalijepite na iPad

kopiraj url

Isprobajmo sada nekoliko trikova. Na svom iPhoneu otvorite web stranicu u pregledniku Safari i kopirajte URL. Sada prijeđite na iPad i otvorite Safari. Dodirnite trenutni URL u polju adrese, zatim dodirnite označeni tekst. Dodir Zalijepite ga, a URL koji ste kopirali iz Safarija na vašem iPhoneu zalijepljen je u Safari na vašem iPadu. Također možete zalijepiti isti URL u druge iPad aplikacije, kao što su Notes, Mail i Messages. Dodirnite odgovarajuće mjesto na ekranu i odaberite Zalijepite ga za lijepljenje URL-a.

zalijepi url

Kopirajte sliku na iPhone, zalijepite na iPad

kopija

Recimo da imate fotografiju na svom iPhoneu koju želite kopirati i zalijepiti na svoj iPad. Pokrenite aplikaciju Fotografije na svom iPhoneu i otvorite sliku. Dodirnite ikonu Dijeli i dodirnite Kopirajte fotografiju ikona. Na iPadu otvorite aplikaciju u koju želite zalijepiti fotografiju. Dvaput dodirnite ili dugo pritisnite područje na kojem želite da se fotografija pojavi i dodirnite Zalijepite ga iz izbornika.

Preporuka naših urednika

tjestenina

Kopiraj vezu na iPad, zalijepi na iPhone

kopiraj link

Možete kopirati i zalijepiti izravnu vezu na određeni sadržaj, kao što je knjiga pohranjena u vašoj knjižnici. Otvorite aplikaciju Knjige, dodirnite ikonu s tri točke pored knjige i dodirnite Kopirati naredba. Na svom iPhoneu otvorite aplikaciju u koju želite zalijepiti poveznicu na knjigu. Dodirnite ili držite odgovarajuće područje i odaberite Zalijepite ga iz izbornika.

zalijepite link

Kopirajte sliku na iPhone, zalijepite na Mac

kopirajte fotografiju

Zatim, uključimo vaš Mac u akciju. Na iPadu kopirajte fotografiju iz aplikacije Fotografije. Na Macu otvorite program poput Pages. Pomaknite se na mjesto na koje želite zalijepiti fotografiju i pritisnite Command + V, ili desnom tipkom miša kliknite i odaberite Zalijepite ga da ga zalijepite u dokument.

zalijepite fotografiju

Kopirajte tekst na Macu, zalijepite na iPadu

kopirajte tekst

Na Macu otvorite program kao što je System Information, koji ćete pronaći u mapi Utilities. Odaberite i kopirajte tekst na zaslonu Pregled hardvera. Prijeđite na svoj iPad i otvorite program, kao što je Mail ili Messages, i zalijepite tekst koji ste upravo kopirali sa svog Maca.

zalijepite tekst

Kopirajte datoteku na Mac, zalijepite na drugi Mac

kopirajte datoteku

Ako imate više od jednog Maca, možete kopirati i lijepiti sadržaj između njih. Na svom prvom Macu otvorite mapu koja sadrži datoteku koju želite kopirati. Desnom tipkom miša kliknite datoteku i odaberite je Kopirati naredba. Sada prijeđite na drugi Mac. Otvorite mjesto na koje želite zalijepiti datoteku i pritisnite Command + V zalijepiti ga.

zalijepite datoteku

PCMag logotip PCMag iPhone 13 Special: Analiza Apple događaja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up