Ničije nebo Dalje: 10 savjeta koji će vam pomoći da uživate u Zvjezdanim stazama

Uz Next, najnoviju i najbolju besplatnu DLC ponudu za No Man's Sky, proceduralno generirani behemoth konačno se transformirao u igru ​​koju smo svi željeli igrati 2016. godine.

Vjerojatno se sjećate spektakularno lošeg izdanja, praznine gotovo beskonačnog svemira i užasne sramote grižnje savjesti kupca. Ali Next se predomišlja, okreće glave i ažurira ukupnu Steam ocjenu za No Man's Sky s negativne na mješovite kritike. To nije loše s obzirom na to gdje je započela igra istraživanja svemira inspirirana 1980-ima.

S opsežnim popisom ažuriranja i potpuno novim mehanikama—kao što je co-op igra za više igrača i polu-dijeljeni svijet—najveće ažuriranje No Man's Sky potpuno je oživjelo nekada mrtvu igru. Međutim, uskrsnuvši ga, programer Hello Games mnogo je promijenio. Čak su se i veterani Ničijeg neba potpuno izgubili u usamljenom svemiru.

Ovi savjeti neće vam pokvariti iskustvo jer su najbolji dijelovi Ničijeg neba – priča i svemir – vaši. Međutim, igrate li igru ​​na konzoli ili na računalu, pomoći ćemo vam da se naviknete na nove značajke dok istražujete zvijezde.

Oglas

Índice
  1. 1. Pokrenite novu igru ​​spremanja
  2. 2. Popravite vizir za analizu i pronađite svoj brod
  3. 3. Naučite nove elemente
  4. 4. Prebacite svoju bazu na gostoljubivi planet
  5. 5. Prilagodite svoj model lika
  6. 6. Lansirajte beskonačnu antimateriju
  7. 7. Kontrolirajte svoj teretni brod
  8. 8. Koristite Candle Kelp da obnovite zalihe zraka
  9. 9. Čuvajte se bioloških užasa
  10. 10. Otkrijte svoju vanzemaljsku priču

1. Pokrenite novu igru ​​spremanja

Počnite spremati novu igru

Sljedeće ažuriranje promijenilo je cijeli svemir. Pucketanje prstima Seana Murraya — puf! — svi kvadrilijuni i jedan planet sada su različiti. Ako inzistirate na nastavku štednje od “ispred vremena”, očekujte puno promjena.

Rajski planeti sada mogu biti neplodni i mrtvi. Baze se mogu slomiti, lebdjeti iznad (ili ispod) zemlje. Brodovi su možda nestali. Ovo je bio potpuni reset, ništa nije isto, i stvarno, trebalo bi ostaviti staro iza sebe i krenuti ispočetka.

Pokretanje nove igre ima ogromnu prednost: iskusit ćete svemir onako kako je zamišljeno. Grubo lansiranje Vanilla No Man's Sky djelomično je bilo posljedica žurnog rasporeda i pričljivog programera koji je bio uzbuđeniji zbog onoga što dolazi nego zbog onoga što je trenutno u ponudi. Sada, nakon igranja osnovne igre i sljedećeg ažuriranja, sretan sam što mogu reći da je svemir konačno onakav kakvim ga je Hello Games zamislio.

2. Popravite vizir za analizu i pronađite svoj brod

Popravite vizir za analizu i pronađite svoj brod

U "prijašnjim vremenima" Ničije nebo je počinjalo tako što ste se budili pored svog srušenog broda. U sljedećem ažuriranju nije tako. Sad se budiš sam i uplašen na stranom planetu. Sve oko vas je strano. Nemaš čak ni svemirski brod.

Da ponovno staneš na noge, popravi svoj vizir za analizu i skener. Za popravak je potrebno nekoliko lako dostupnih predmeta, ali kada se završi, možete pratiti svoj brod i pronaći ga. Neće biti daleko od vašeg položaja. Nadalje, ažuriranje Analysis Visor daje uređaju dodatnu funkcionalnost. Sada možete pretraživati ​​nalazišta resursa, tehnološke nacrte, podzemne relikvije i druge predmete.

3. Naučite nove elemente

Naučite nove elemente

Uz Next, periodni sustav No Man's Skya dobiva osvježenje. Ako ste dugogodišnji igrač ili jedan od originalnih hype tipova, morate naučiti nove elemente.
Plutonij je sada kondenzirani ugljik i za rudarenje mu je potreban napredni rudarski laser. Tamij-9 je sada kisik i vitalan je za stvaranje nove tehnologije i napajanje vašeg sustava za održavanje života. Željezo je sada feritna prašina ili čisti ferit, koji se može rafinirati u magnetizirani ferit.

Srećom, većina ikoničnih modela u svijetu još uvijek postoji, čak iako su se elementi promijenili. Nažalost, nekoć obilni elementi koje tek trebam pronaći su divovski stupovi heridija.

4. Prebacite svoju bazu na gostoljubivi planet

Prenesite svoju bazu na gostoljubivi planet

Dakle, odbijate nastaviti dalje iako je vaš matični planet sada otrovna pustoš u sljedećem ažuriranju. Svi smo bili tamo. Ali uz malo pokušaja i pogrešaka, možete obnoviti svoju staru bazu i smjestiti je na drugi planet. To nije lak zadatak, ali evo kako to učiniti.

Pronađete planet na kojem želite živjeti i izgradite pojačivač signala. Nakon što izgradite pojačivač signala, aktivirajte opciju Ulazni podaci, zatim odaberite Skeniraj naseljena mjesta. Ovdje dolazi pokušaj i pogreška. Morate pronaći naseljenu ispostavu s instaliranim osnovnim računalom. Ovaj proces može trajati satima jer ga nemaju sve podružnice. Međutim, kada ga pronađete, na osnovnom računalu će se pojaviti opcija za vraćanje baze.

5. Prilagodite svoj model lika

Prilagodite svoj model lika

Igra sada počinje u perspektivi trećeg lica, s kultnim astronautom s kacigom u igri No Man's Sky kao vašim likom. Ako želite prilagoditi svoj avatar u igri, sada imate pet rasa na izbor. Ove utrke nemaju mehanički utjecaj na igru, čak ni u opcijama dijaloga s pripadnicima vaše rase.

Ali prvo morate pronaći lokaciju na kojoj ćete promijeniti izgled svog lika. Nakon što preuzmete svoj brod, idite do svemirske postaje. Na jednoj od gornjih paluba, u blizini trgovišta, nalazi se platforma koja vam omogućuje da u potpunosti prilagodite svoj model na temelju rase, odjeće i oznaka kože.

6. Lansirajte beskonačnu antimateriju

Aktivirajte beskonačnu antimateriju

Antimaterija je neophodna za izlazak iz vašeg zvjezdanog sustava i savijanje prema središtu galaksije. Za stvaranje antimaterije potrebni su kromatski metal i kisik. Kromatski metal može se rafinirati od zvjezdanih metala, kao što su bakar, kadmij, emeril i indij. Bakar je najzastupljeniji od ovih elemenata, ali moglo bi biti teško odmah pročistiti kromatski metal (pogotovo ako lutate u ovom zastrašujućem i novom svemiru).

Srećom, postoji događaj koji vas nagrađuje antimaterijom. Međutim, ova antimaterija je okidač za sljedeći događaj priče. Ako nemate antimateriju u svom inventaru (specifičnu onu koju vam igra daje, što znači da ne možete izraditi antimateriju da je pokrene), događaj priče će se ponovno pokrenuti, a vi ćete dobiti drugu antimateriju.

Dakle, možete koristiti okidač događaja priče da dobijete beskonačnu antimateriju ako umrete s antimaterijom u svom inventaru egzo odijela. Nakon što umrete, idite ponovno pokupiti antimateriju iz priče, a zatim se vratite u svoj grob kako biste vratili svoj izgubljeni inventar, koji također uključuje prethodnu antimateriju. Činite ovo koliko god želite; Učinio sam to četiri ili pet puta dok nisam odlučio prijeći na sljedeći zvjezdani sustav.

7. Kontrolirajte svoj teretni brod

Kontrolirajte svoj teretni brod

Za razliku od prošlih iteracija No Man's Skya, ne morate potrošiti milijune jedinica da biste dobili teretni brod. Sada ga dobivate tijekom događaja lake priče. Nakon što prođete kroz svoju prvu crnu rupu, započet ćete svemirsku bitku između teretnog broda i neprijateljskih bandita. Porazite bandite i zapovjednik teretnjaka će vas pozvati na teretnjak gdje će vam zatim prenijeti kontrolu.

Kada preuzmete kontrolu nad svojim teretnim brodom, vrijeme je da njime upravljate. U glavnoj kontrolnoj sobi postoje četiri zaslona s kojima možete komunicirati. Stanica Galaktičke komisije ima misije. Freighter Warp Drive vodi vas na galaktičku kartu da se okrenete različitim zvjezdanim sustavima. Upravljanje flotom daje vam pregled svemirskih brodova u vašoj floti. Konačno, član posade upravljat će i planirati ekspedicije za vas, značajka koja se otključava kada izgradite zapovjednu sobu flote.

Izgradnja unutar vašeg teretnjaka jednako je jednostavna kao i izgradnja vaše baze. Zašto uopće graditi teretne brodove, pitate se? Pa, osim dodatnih utora za teret, možete izgraditi zatvoreni poljoprivredni kompleks koji smanjuje vaš utrošak na planetu.

8. Koristite Candle Kelp da obnovite zalihe zraka

Koristite Kelp svijeću da obnovite zalihe zraka

Bez podmornica ili brodova, morate se osloniti na svoja dva zdrava pluća (možda i više, nismo sigurni s likovima iz No Man's Sky) da istražite duboko more. Dok plivate u ovim podvodnim okruženjima, vjerojatno ćete uočiti biljke sa svjetlećim kuglama na dnu morskog dna. Nazvane Candle Kelp, ove biljke vam obnavljaju zalihe zraka kada im doplivate. Postoji mnogo Candle Kelp razasutih po cijelom zvjezdanom sustavu, stoga ne brinite da ćete se utopiti kada ste u vodenom svijetu.

9. Čuvajte se bioloških užasa

Čuvajte se bioloških užasa

Hrpu jaja možete pronaći u blizini napuštenih postaja, u špiljama ili nasumično razbacana po svemiru. Većina njih se nazivaju pjevušećim jajima i obično se nalaze na bujnim ili otrovnim planetima. Pjevajuća jaja nagrađuju albuminske bisere, koji su popularna roba na Galaktičkoj trgovačkoj mreži.

Međutim, jaje koje pjevuši ima mračnog i lukavog blizanca koji se zove jaje koje šapuće. Kad se na njega ispali bacač munja ili rudarski laser, jaje koje šapuće pukne i otkrije biološki užas. Da, to je doslovno ime oblika života i jednako je užasno kako zvuči. Postoje trikovi za izbjegavanje bioloških užasa jer ih nije tako lako pokositi. Koristeći svoj jetpack, obično letim do vrha predstraže gdje me čudovišta neće moći napasti, i gađam ih snajperom jednog po jednog.

10. Otkrijte svoju vanzemaljsku priču

Otkrijte svoju vanzemaljsku priču

Kažu da je svaka igra igra uloga. To posebno vrijedi za No Man's Sky Next. Iako ova igra istraživanja svemira ne nudi mnogo priče, čarolija golemih pješčanika je njihova priča.

S nekoliko različitih načina igre i poteškoća, No Man's Sky omogućuje vam da iskusite svemir na svoj način. To čini jednostavno iskustvo Ničijeg neba nevjerojatno impresivnim, posebno uz dodatak modela likova i kooperativnog istraživanja. Samo naprijed, ispričajte svoju priču, čak i ako je samo sebi, svojim suradnicima i Twitteru. Ničije nebo je platno koje samo čeka da ga naslika vaša mašta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up