Nemojte ostati bez prostora: Kako nadograditi svoju Xbox Series X/S pohranu

Jedna od najvećih promjena za ovu trenutnu generaciju konzola je promjena u pohrani. Xbox Series X i Series S imaju novu SSD pohranu, koja je lakša i omogućuje brže učitavanje. Međutim, to dolazi uz povećanu cijenu - solid-state diskovi još uvijek su skuplji od konvencionalne HDD memorije.

Kako bi smanjio troškove, Microsoft je odlučio ograničiti količinu ugrađene memorije koju dobivate s konzolom. Serija X ima 1 TB prostora za pohranu, dok serija S ima samo 512 GB. Ovo bi moglo zvučati kao pristojan iznos, ali igre postaju sve veće i veće, s nekima – poput Call of Duty: Black Ops Cold War – preko 200 GB.

Ovisno o igricama koje igrate, vaš Xbox tvrdi disk će se vjerojatno brzo napuniti. Srećom, Microsoft je omogućio način za nadogradnju vaše pohrane.

Índice
  1. Kako proširiti pohranu karticom za proširenje
  2. Kako postaviti vanjsku pohranu
    1. Preporuka naših urednika

Kako proširiti pohranu karticom za proširenje

xbox proširenje pohrane

(Zasluge: Carli Velocci)

Microsoft je službeno licencirao opciju proširive pohrane, Seagate Storage Expansion Card. Ova se kartica može kupiti na Xbox web stranici (Otvara se u novom prozoru) u koracima od 512 GB, 1 TB i 2 TB. Gotovo je identičan onome što se već nalazi unutar Xboxa, tako da bi se igre na dodatnoj memoriji trebale učitavati jednako brzo kao one na internom disku.

Kartica za proširenje također se lako postavlja. Sve što trebate učiniti je isključiti svoj Xbox, priključiti karticu u utor za proširenje pohrane na stražnjoj strani vašeg Xboxa i ponovno uključiti svoju konzolu. Instalirajte sva ažuriranja i službeno ćete imati više prostora za pohranu.

Jedina stvarna mana je cijena. Cijena mu je 129 dolara za 512 GB, 219 dolara za 1 TB i 399,99 dolara za verziju od 2 TB. Potencijalno ga možete pronaći u prodaji, budući da je na tržištu već nekoliko godina, ali postoje pristupačnije opcije - ako možete razumjeti neka upozorenja.

Seagate Storage Expansion Card za Xbox Series X|S

Kako postaviti vanjsku pohranu

xbox serija x natrag

(Zasluge: Will Greenwald)

Ako ne želite koristiti karticu za proširenje, možete se okrenuti opcijama vanjske pohrane. Xbox Series X i Series S imaju tri USB 3.1 priključka, što je dovoljno prostora za dodatnu opremu, uključujući vanjski disk s minimalno 128 GB prostora za pohranu.

Na tržištu postoji mnogo izvrsnih vanjskih opcija tvrtki poput Western Digitala i Seagatea koje koštaju djelić službene Xbox kartice za proširenje. Na primjer, možete dobiti tvrdi disk Western Digital My Book 8TB za manje od 200 USD.

Međutim, ova ruta ima neka upozorenja. Brzine će biti mnogo sporije, što znači da se vanjski HDD ne može koristiti za igranje igara optimiziranih za Xbox Series X i Series S. Svakako možete pohraniti ove igre na svoj disk, ali ćete ih morati premjestiti na interni ili proširenje pohrana kartice za igranje.

Uz to, možete igrati sve neoptimizirane Xbox igre (tj. Xbox One, Xbox 360 i nazadno kompatibilne Xbox igre) s vanjskog HDD-a, iako se to službeno ne preporučuje.

Ako želite bržu pohranu, možete se odlučiti i za vanjski SSD. Platili biste nešto više nego za HDD, ali biste mogli puno brže prenositi i učitavati igre. Međutim, ovdje vrijede ista upozorenja za igranje, pa ako želite igrati optimiziranu igru ​​trenutne generacije, ona mora imati internu memoriju ili karticu za proširenje.

Preporuka naših urednika

postavka pohrane

(Zasluge: Carli Velocci)

Bez obzira na vaš izbor, postavljanje je i dalje jednostavno (iako kompliciranije od pukog priključivanja kartice za proširenje). Imajte na umu da ako ponovno koristite stari tvrdi disk, svakako napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka jer će ovaj postupak postavljanja ponovno formatirati pogon i izbrisati sve na njemu.

Uključite svoju konzolu i uključite disk u jedan od USB priključaka. Dobit ćete skočni prozor s pitanjem kako želite koristiti uređaj za pohranu. Ako ga želite koristiti za pohranu igara, odaberite ga Koristi se za igre. Od vas će se tražiti da imenujete svoj uređaj za pohranu. Vaš Xbox će vas tada pitati planirate li koristiti disk s više konzola.

formatirajte pogon

(Zasluge: Carli Velocci)

Ako prema zadanim postavkama želite instalirati igre na svoj novi uređaj za pohranu, odaberite Zadrži trenutnu lokaciju. Odaberite Formatirajte uređaj za pohranui sada biste trebali imati više prostora za igre na svom Xboxu.

upravljati pohranom

(Zasluge: Carli Velocci)

Možete provjeriti je li vaš novi pogon ispravno instaliran tako da odete na postavke > Sustav > Uređaji za pohranu. Trebali biste vidjeti svoj novi pogon naveden na stranici pored interne pohrane. Iz ovog izbornika također možete promijeniti zadanu lokaciju instalacije.

mobilna igra

Za premještanje igara u novu pohranu i iz nje kliknite na Gumb Xbox i odaberite Moje igre i aplikacije. Idite na igru ​​koju želite premjestiti, odaberite je Pogled gumb i odaberite Premjesti ili kopiraj. Odaberite igru ​​tako da okvir bude označen i pritisnite Premjesti odabrano nadesno. Vaša igra će tada biti prebačena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up