Nema više mjesečnih naknada: Kako izgraditi vlastiti kućni sigurnosni sustav

Sigurnosni sustavi pametnog doma idealni su za nadzor onoga što se događa unutar i izvan vašeg doma, ali nema svatko potrebu ili budžet za potpuni profesionalno nadzirani sustav od ADT-a ili Vivinta. DIY sustavi kao što su Ring Alarm Pro i SimpliSafe uvjerljive su alternative koje štede novac, ali vas ograničavaju na korištenje samo komponenti koje platforma podržava. Treća opcija je izgradnja à la carte sustava kućne sigurnosti s najboljim komponentama na tržištu. Ovdje ističemo najbolje ocijenjene uređaje za svaki dio vašeg kućnog sigurnosnog sustava „uradi sam“ kako bismo vam pomogli da počnete.

Wyze Cam V3

Wyze Cam V3 (zasluge: Wyze)

Índice
  1. Počnite sa sigurnosnom kamerom
  2. Osvijetlite kretanje na otvorenom pomoću reflektorske kamere
  3. Pametne brave: prikladan način kontrole pristupa
  4. Kuc, kuc...Vidi tko je tamo s videozvonom
    1. Preporuka naših urednika
  5. Pametni senzori: Zaštitite svoj dom iznutra prema van
  6. Smarts Beyond Security

Počnite sa sigurnosnom kamerom

Svaki DIY kućni sigurnosni sustav vrijedan pažnje uključuje jednu ili više sigurnosnih kamera za nadzor aktivnosti unutar i izvan vašeg doma. Dobru unutarnju kameru možete pronaći za manje od 100 USD, ovisno o značajkama kao što su upozorenja o pokretu i zvuku, mogućnosti lokalne pohrane i prepoznavanje lica.

Potražite kameru koja ima razlučivost od najmanje 1080p i može komunicirati s pametnim kućnim uređajima trećih strana kao što su brave, svjetla i utičnice. Ako koristite glasovne naredbe Alexa ili Google Assistant za upravljanje pametnim uređajima, odaberite kameru koja podržava glasovnu kontrolu i/ili prenosi na kompatibilni pametni zaslon. Jedan od naših omiljenih niskobudžetnih modela, Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt P24 nudi 2K video, opcije lokalnog i video pohranjivanja u oblaku, praćenje pokreta i mehaničke pan-and-tilt kontrole. Također podržava Apple HomeKit.

Cijene vanjskih kamera obično se više razlikuju. Pobjednik po izboru urednika za pristupačne vanjske kamere, 1080p Wyze Cam V3 nudi mnoštvo značajki uključujući noćni vid u boji, inteligentnu detekciju pokreta, glasovnu kontrolu, ugrađenu sirenu i lokalnu pohranu video zapisa. Također se integrira s mnogim pametnim uređajima trećih strana i može aktivirati brave na vratima, rasvjetu i vanjske sirene. Na drugom kraju cjenovnog spektra, Arlo Pro 4 Spotlight nudi zadivljujući 2K video, noćni vid u boji, jarko svjetlo koje se aktivira kada detektira kretanje i punjivu bateriju koja omogućuje potpuno bežični dizajn.

Sigurnosna kamera Arlo Go 2 LTE/Wi-Fi

Sigurnosna kamera Arlo Go 2 LTE/Wi-Fi (zasluga: Arlo)

Osvijetlite kretanje na otvorenom pomoću reflektorske kamere

Kamere s reflektorima korisni su sveobuhvatni uređaji za praćenje aktivnosti na otvorenom i noćno osvjetljavanje. Većina kamera s reflektorima ima dvije snažne LED svjetiljke širokog snopa za osvjetljavanje velikih površina kao što su prilazi i dvorišta te koriste senzore za detekciju pokreta za aktiviranje svjetla i kamere.

Postupak instalacije za ove uređaje obično zahtijeva rad s električnim ožičenjem, ali postoje neki modeli s baterijskim napajanjem. Na primjer, potpuno bežična kamera Arlo Pro 3 Floodlight nudi 2K video, noćni vid u boji i interoperabilnost s mnogim drugim uređajima.

Ako zamjenjujete postojeće žično učvršćenje, Ring Floodlight Cam Wired Pro izvrstan je izbor koji radi s drugim Ring kamerama kao i s mnogim uređajima trećih strana; također nudi 3D praćenje pokreta, HDR video, noćni vid u boji i glasovne kontrole. Za pristupačnije žično rješenje, Wyze Cam Floodlight vam daje 1080p video, zvuk i detekciju pokreta, par svijetlih LED dioda i ugrađenu sirenu.

Ultraloq U-Bolt Pro Wi-Fi Smart Lock

Ultraloq U-Bolt Pro Wi-Fi Smart Lock (Zasluge: Ultraloq)

Pametne brave: prikladan način kontrole pristupa

Pametna brava ključna je komponenta svakog povezanog kućnog sigurnosnog sustava i idealno bi trebala podržavati interakciju s vašim drugim sigurnosnim uređajima. Neke pametne brave poput Kwikset Halo Touch potpuni su sklopovi brava koji uključuju zasun i hardver za zasun, unutarnje i vanjske štitnike i šablone za bušenje rupa. Drugi, poput kolovoškog Wi-Fi Smart Locka, oslanjaju se na većinu vašeg postojećeg hardvera i zamjenjuju samo određene komponente.

Ako želite pametnu bravu kojom možete daljinski upravljati s telefona, pobrinite se da nudi Wi-Fi vezu. Brave koje podržavaju Alexa, Google Assistant i/ili HomeKit omogućuju vam korištenje glasovnih naredbi za zaključavanje i otključavanje vrata i rad s drugim uređajima na tim platformama kao što su kamere i svjetla.

Također preporučujemo da odaberete bravu koja nudi više načina za zaključavanje i otključavanje, kao što je naš pobjednik izbora urednika, Ultraloq U-Bolt Pro Wi-Fi, koji možete otključati svojim glasom, skenerom otiska prsta, dodirnom podlogom, mobilnom aplikacijom i tradicionalnim ključ.

Arlo Essential bežično video zvono

Arlo Essential bežično video zvono (zasluga: Arlo)

Kuc, kuc...Vidi tko je tamo s videozvonom

Ako želite vidjeti tko vam je na pragu prije nego otvorite vrata potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji, razmislite o instaliranju video zvona. Ovi svestrani uređaji snimaju video i šalju upozorenje kada otkriju kretanje ili kada netko pritisne zujalicu na vratima. Većina modela također može aktivirati druge pametne uređaje kao što su unutarnje i vanjske sigurnosne kamere, brave na vratima i svjetla.

Preporuka naših urednika

Žičana zvona na vratima kao što je Ezviz DB1C koriste vaše postojeće ožičenje zvona na vratima i relativno su laka za instalaciju. Ako se radije ne biste bavili ožičenjem, model na baterije kao što je Arlo Essential Video Doorbell bolji je izbor.

Potražite zvono na vratima koje nudi barem 1080p video, ima ugrađeni Wi-Fi radio i nudi plan pohrane videozapisa po razumnoj cijeni ili opciju lokalne pohrane. Očekujte da ćete platiti više za zvona na vratima s naprednim značajkama kao što su 2K HDR video, detekcija paketa i inteligentna upozorenja o kretanju koja razlikuju životinje, ljude i vozila.

Komplet D-Link senzora curenja vode (DCH-S1621KT)

D-Link komplet senzora curenja vode (DCH-S1621KT) (Zasluge: D-Link)

Pametni senzori: Zaštitite svoj dom iznutra prema van

Nakon što ste opremljeni pravom kombinacijom kamera i brava, počnite razmišljati o drugim dodacima koji mogu zaštititi vaš dom od unutarnjih i vanjskih prijetnji. Na primjer, senzori kretanja Kangur + Entry obavještavaju vas kada netko otvori ili zatvori prozor ili vrata; ako se pretplatite na profesionalni plan nadzora, agent upozorava lokalne vlasti kada nešto aktivira senzore.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, detektori vode i curenja poput D-Link kompleta senzora curenja vode (DCH-S1621KT) mogu vas upozoriti na bilo kakvo curenje i pomoći u sprječavanju veće štete na zidovima, podovima i ormarićima. Pobjednik našeg izbora urednika, pametni detektor vode Flo By Moen, može čak zatvoriti dovod vode u vašem domu ako ga uparite s pametnim ventilom za zatvaranje vode Flo by Moen kako biste spriječili daljnje oštećenje.

Ilustracija kuće

(Zasluge: Bob Al-Greene)

Smarts Beyond Security

Osim što vas štite, pametni uređaji mogu pomoći da vaš dom bude malo pogodniji za život...i puno automatiziraniji. Testirali smo stotine proizvoda za pametnu kuću u više od 20 kategorija kako bismo vam pomogli odrediti koji su najbolji za svaku prostoriju u (i izvan) kuće. Imamo čak i zasebnu recenziju pametnih kućnih uređaja za iznajmljivače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up