Nema više grižnje savjesti kupaca: Kako vratiti Steam igru ​​i dobiti povrat novca

Dugo vremena najveća platforma za PC igrice nije imala politiku povrata novca. Tek 2015. godine Steam je predstavio pojednostavljeni način vraćanja igre. Sada, ako niste zadovoljni kupnjom digitalne igre, možete zatražiti povrat novca.

Iako je Steamova politika povrata relativno velikodušna i jednostavna za korištenje, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati prije podnošenja zahtjeva.

Índice
  1. Koje igre ispunjavaju uvjete za povrat novca na Steamu?
  2. Kako mogu dobiti povrat novca za Steam igru?

Koje igre ispunjavaju uvjete za povrat novca na Steamu?

U usporedbi s drugim igračkim platformama kao što su Xbox ili PlayStation, traženje povrata novca na Steamu je relativno jednostavno. Valve vam omogućuje vraćanje igrača, prednarudžbi, DLC-a, kupnji unutar igre i neiskorištenih darova. Međutim, te stavke moraju biti pod određenim parametrima:

  • To mora biti igra koju ste kupili putem Steama. Ne možete dobiti povrat ako ste igru ​​primili putem stranice treće strane ili na drugi način.

  • Morate podnijeti zahtjev za povrat u roku od 14 dana od kupnje.

  • Svaka kupljena igra može imati samo dva sata igranja.

  • Možete zatražiti povrat za kupnje unutar igre ili pretplate, obično unutar 48 sati od kupnje. Takvi se povrati vrše od slučaja do slučaja.

Imajte na umu da će igre koje je razvio Valve nuditi povrat u roku od 48 sati od kupnje, ali drugi programeri prvo moraju omogućiti opciju povrata. Također ne možete dobiti povrat novca za kupnju videa osim ako nije bio u paketu sa stavkama koje nisu video.

Kao dio postupka povrata novca, možete odabrati gdje ćete primiti novac. Može ići u vaš Steam novčanik ili se vratiti na drugi način plaćanja koji ste povezali sa svojim računom. Steam može vratiti vaš novac na Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB ili PayPal.

Kako mogu dobiti povrat novca za Steam igru?

Za ovaj tutorijal upotrijebio sam svoju nedavnu kupovinu Dead by Daylight. Kupio sam igru ​​na rasprodaji, ali slučajno je već imam na svom Xboxu. Za početak povratka idite na Pomozite izbornik i kliknite Steam podrška u Steam klijentu. Također možete kliknuti na podrška gumb na vrhu stranice Steam.

Ovdje postoji mnogo opcija, ali želite se usredotočiti na igru ​​koju želite vratiti. Ako se nalazi u vašim najnovijim igrama, bit će naveden na ovoj naslovnoj stranici. Ako ne, idite na Igre, softver itd. i potraži ga tamo. Budući da se vraćam na Dead by Daylight, nema potrebe da ga tražim.

steam stranica za podršku

(Zasluge: Carli Velocci)

Sve probleme koje imate s određenom igrom možete prijaviti u sljedećem izborniku, ali možete zatražiti povrat klikom na Nije ono što sam očekivao ili Kupio sam ovo slučajno. (Možete trajno ukloniti igru ​​sa svog računa, ali nećete dobiti povrat novca.)

izbornik podrške za igru

(Zasluge: Carli Velocci)

Bez obzira na vaš izbor, bit ćete prebačeni na drugi prozor gdje morate potvrditi svoju želju za povratom novca. Zatim ćete moći koristiti padajući izbornik da odaberete gdje želite povrat novca; Odabrao sam svoj Steam novčanik.

Steam zahtjev za povrat novca

(Zasluge: Carli Velocci)

Zatim možete unijeti svoje obrazloženje i upisati sve druge komentare o svojoj kupnji. Odaberite Pošaljite zahtjev i sve je spremno! Zatim ćete biti preusmjereni na zaslon koji potvrđuje da je vaš zahtjev predan s referentnim kodom vaše karte. Možete zapisati ovaj broj, ali ćete također primiti obavijest na e-mail koji je registriran na vašem Steam računu.

Ako je sam povrat bio pogreška, također možete odabrati Otkažite zahtjev za povrat novca. Također možete otkazati u bilo kojem trenutku prije nego što se zahtjev pregleda povratkom na Steam stranicu za podršku. Ovo je sve. Sve dok vaša kupnja zadovoljava parametre Steam-a, dobit ćete povrat novca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up