Ne zaboravite: Kako stvoriti i sinkronizirati ljepljive bilješke u sustavu Windows

Ljepljive bilješke već su godinama zgodna značajka u sustavu Windows, dajući vam mogućnost stvaranja i postavljanja virtualnih bilješki na zaslon kako bi vas podsjećale na stvari koje trebate učiniti. Ali osim jednostavnog stvaranja bilješki, možete ih spremiti i pristupiti im na popisu povijesti te ih sinkronizirati na više računala. To znači da možete stvarati bilješke na svom prijenosnom računalu sa sustavom Windows 11 i pristupati im na svom tabletu sa sustavom Windows 10, a da ne propustite nijedan trenutak. Evo kako započeti.

Índice
  1. Otvorite i sinkronizirajte ljepljive bilješke
  2. Stvorite i pohranite ljepljive bilješke
  3. Izbrišite ljepljive bilješke
    1. Preporuka naših urednika
  4. Pristup pohrani u oblaku

Otvorite i sinkronizirajte ljepljive bilješke

Otvorite Sticky Notes

(Zasluge: Lance Whitney)

Sticky Notes uključen je u sustav Windows kao aplikacija. U sustavu Windows 10 kliknite gumb Start i odaberite Ljepljive bilješke prečac s popisa aplikacija. Korisnici sustava Windows 11 mogu otvoriti izbornik Start i kliknuti Sve aplikacije, a zatim odaberite popis Ljepljive bilješke. Alternativno, samo upišite "Sticky Notes" u okvir za pretraživanje i odaberite rezultat.

primijeniti

(Zasluge: Lance Whitney)

Kada prvi put pokrenete Sticky Notes, pojavit će se zaslon dobrodošlice koji od vas traži da se prijavite sa svojim Microsoft računom kako biste mogli sinkronizirati svoje bilješke na drugim uređajima. Klik Započnite za prijavu ili odabir Koristite drugi račun ako imate željenu prijavu.

Stvorite i pohranite ljepljive bilješke

Stvorite ljepljive bilješke

(Zasluge: Lance Whitney)

Unesite svoju prvu bilješku u prozor za bilješke. Možete kreirati dodatne bilješke klikom na znak plus. Sticky Notes podržava izrezivanje, kopiranje i lijepljenje. Odaberite i desnom tipkom miša kliknite tekst u bilješci i odaberite Izrezati ili Kopirati. Desnom tipkom miša kliknite bilo koje prazno područje u bilješci i odaberite Zalijepite ga.

Oblikovanje ljepljivih bilješki

(Zasluge: Lance Whitney)

Također se možete igrati s oblikovanjem teksta u bilješci. Odaberite cijelu bilješku ili samo tekst koji želite preoblikovati. Prozor za bilješke nudi ikone za podebljano, kurziv, podcrtano, precrtano i grafičku oznaku.

Ljepljivi papirići u boji

(Zasluge: Lance Whitney)

Možete čak i obojiti svoje bilješke u različite boje. Za bilo koju bilješku koju želite promijeniti boju, kliknite ikonu elipse i odaberite drugu boju. Kada završite, možete zatvoriti bilješku. Vaša bilješka nije izbrisana; umjesto toga pohranjuje se u vašoj povijesti Sticky Notes.

Čak i ako potpuno zatvorite aplikaciju Sticky Notes, vaše će bilješke ostati spremljene u programu. Možete dvaput kliknuti zatvorenu bilješku da je ponovno otvorite, pa čak i dodati više informacija ili promijeniti ono što je već tamo, ako je potrebno.

Potražite samoljepljive bilješke

(Zasluge: Lance Whitney)

Ako se vaše bilješke počnu gomilati, možete tražiti određene. U prozoru povijesti unesite svoju ključnu riječ u polje za pretraživanje za prikaz relevantnih rezultata.

Izbrišite ljepljive bilješke

Izbriši bilješke

(Zasluge: Lance Whitney)

Ako želite izbrisati bilješku, kliknite ikonu tri točke i odaberite Izbriši bilješku. To možete učiniti i tako da zadržite pokazivač iznad bilješke na popisu povijesti i kliknete ikonu kante za smeće. Također možete izbrisati bilješku iz kontekstnog izbornika. Desnom tipkom miša kliknite bilješku, a zatim odaberite Izbriši bilješku.

Preporuka naših urednika

Krećite se pomoću ljepljivih bilješki

(Zasluge: Lance Whitney)

Od vas će se tražiti da potvrdite želite li izbrisati bilješku. Kliknite na Izbrisati da biste ga uklonili ili kliknite na Zadržati da ga spasi od sjekire. Označite okvir pored Ne pitaj me više da onemogućite pitanje potvrde u budućnosti.

Pristup pohrani u oblaku

Pristup pohrani u oblaku

(Zasluge: Lance Whitney)

Možete sinkronizirati svoje bilješke u oblaku. U prozoru povijesti kliknite ikonu Postavke. Pritisnite gumb Prijava, a zatim se prijavite sa svojim Microsoft računom, ako to već niste učinili kada ste prvi put pokrenuli Sticky Notes.

Sinkronizirajte ljepljive bilješke

(Zasluge: Lance Whitney)

Sada kada prijeđete na drugo računalo sa sustavom Windows 10 ili 11, možete otvoriti Sticky Notes i pronaći bilješke koje ste prethodno stvorili na drugom uređaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up