Ne možete tvitati s nama: Kako stvoriti privatni krug na Twitteru

Uz Krugove, Twitter preuzima stranicu iz značajke Bliski prijatelji na Instagramu (da ne spominjemo Google+) kako bi vam omogućio da tweetate odabranoj grupi sljedbenika. Kao što Twitter to opisuje: "Neki tweetovi su za sve, a drugi su samo za ljude koje ste odabrali." Nakon ograničenog uvođenja, ova je značajka sada dostupna dostupno (otvara se u novom prozoru) svima. Evo kako zaokružiti na Twitteru.

Índice
  1. Kako mogu stvoriti Twitter krug?
  2. Kako mogu poslati tweet svom krugu?
  3. Kako mogu urediti svoj krug?
    1. Preporuka naših urednika
  4. Twitter krug naspram zaštićenih tweetova

Kako mogu stvoriti Twitter krug?

napravi twitter krug

(Zasluge: PCMag)

Počnite pisati tweet. Ako se Circle pojavio na vašem računu (zatvorite i ponovno pokrenite aplikaciju ako ga ne vidite), vidjet ćete zadani Javnost pokraj ikone vašeg profila, što znači da se vaši tweetovi šalju svim vašim sljedbenicima. Za promjenu dodirnite Javnostkoji otvara a Odaberite publiku Jelovnik. Dodir Uredi gumb pokraj njega Twitter Krug opciju i otvorite je Preporučeno karticu u novom prozoru.

Zatim možete pregledavati popis osoba koje pratite ili koristiti traku za pretraživanje da biste ih izravno pronašli. Kada pronađete nekoga koga želite dodati u svoj krug, pritisnite Dodati gumb pored njihovog imena. Svatko koga dodate tada će biti uključen pod Twitter Krug tab. Možete dodati do 150 osoba.

Za razliku od javnih Twitter popisa, Twitter krugovi su privatni. Članovi ne dobivaju obavijest kada su dodani ili uklonjeni iz vašeg kruga. Ako su vaši tweetovi zaštićeni, nitko ne može vidjeti interakcije s vašim tweetovima iz kruga, čak i ako su u vašem Twitter krugu.

Kako mogu poslati tweet svom krugu?

krug tweet

(Zasluge: PCMag)

Dodir Javnost gumb i odaberite Twitter Krug. Zatim sastavite i pošaljite svoj tweet kao i obično. Također možete retvitati nešto u svoj krug klikom na Ponovno tweet gumb, odaberite Retweet citatai promijeni tweet u Twitter Krug.

quote-tweet samo za twitter krugove

(Zasluge: PCMag)

Redoviti retweetovi i odgovori na tweetove izvan vašeg kruga ne mogu se slati u vaš Twitter krug. Znat ćete kada je tweet poslan u vaš krug na temelju zelene obavijesti prikazane u nastavku.

Kada odlučite poslati tweet u svoj krug, samo članovi te grupe mogu vidjeti i komunicirati s tweetom. Ako netko komunicira s tweetom kruga na Twitteru, samo drugi članovi vašeg kruga mogu vidjeti interakciju. Članovi vašeg kruga ne mogu retvitati tweetove vašeg kruga svojim sljedbenicima ili svojim krugovima.

Kako mogu urediti svoj krug?

javni tweet u krugu

Nakon što stvorite svoj Twitter krug, možete ga urediti iz okvira za tweet odabirom Javnost i udaranje Uredi gumb pokraj njega Twitter Krug. Iz Twitter Krug karticu, odaberite je Ukloniti za svakog korisnika kojeg želite ukloniti. Također možete odabrati zelenu obavijest ispod kružnog tweeta i odabrati Uredite Twitter krug promijeniti tko ostaje u grupi.

Preporuka naših urednika

Twitter krug naspram zaštićenih tweetova

opcija zaštićenih tweetova

(Zasluge: PCMag)

Vjerojatno već znate da svoje tweetove možete zaštititi tako da ih samo vaši pratitelji mogu vidjeti i komunicirati s njima. Učinite ovo u nastavku Više > Postavke i privatnost > Privatnost i sigurnost > Publika i označavanje i omogućiti Zaštitite svoje Tweetove.

Pa zašto koristiti Twitter Circle umjesto ove sigurnije metode? Godinama je privatnost vašeg računa bila jedina opcija dostupna onima koji ne žele da svi vide njihove tweetove, ali za neke to može biti previše moćno rješenje.

Twitter Circle omogućuje vam stvaranje male grupe sljedbenika koji mogu vidjeti određene tweetove bez potrebe da potpuno zaključate svoj račun. Tada možete odabrati kada ćete tweetati svijetu ili samo svom krugu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up