Najbolji savjeti i trikovi za Apple AirPods Pro

Appleovi AirPods Pro značajna su nadogradnja u odnosu na obične AirPodove. Osnovni model omogućuje slušanje omiljene glazbe i podcasta, razgovor sa Siri, aktiviranje funkcija dodirom, provjeru napunjenosti baterije i pronalaženje ako nedostaju. Ali uz Pro, možete se bolje prilagoditi, u potpunosti poboljšati kvalitetu zvuka, optimizirati punjenje baterije i iskoristiti druge izvrsne značajke. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite svoj AirPods Pro.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods (treća generacija)

Índice
 1. 1. Test pristajanja vrha uha
 2. 2. Promijenite ime
 3. 3. Upravljajte glazbom pritiskom na
 4. 4. Prilagodite preše
 5. 5. Otkazivanje buke
 6. 6. Prilagodite svoje postavke pristupačnosti
 7. 7. Poboljšajte kvalitetu zvuka
 8. 8. Uključite surround zvuk
 9. 9. Podijelite s drugim korisnicima AirPods
 10. 10. Pretvorite svoje AirPods slušalice u slušni aparat
 11. 11. Provjerite napunjenost baterije

1. Test pristajanja vrha uha

test pristajanja oliva

Jedna od loših strana običnih AirPods slušalica je ta što imaju pristup "jedna veličina za sve" s dizajnom za uši koji ne odgovara nužno svim ušima. Ako ne pristaje dobro, AirPods vam može lako i brzo iskliznuti iz ušiju. AirPods Pro ispravlja taj nedostatak prelaskom na dizajn unutar kanala s tri kompleta izmjenjivih vrhova za male, srednje i velike veličine ušnog kanala.

Prema zadanim postavkama, AirPods Pro su upakirani sa srednjim vrhovima, ali možete jednostavno promijeniti veličinu. Kako biste isključili strujne vrhove, čvrsto ih povucite dok se ne odvoje od baze. Postavite nove vrhove tako da središnji bijeli krug dodiruje središnji crni krug na bazi. Zatim pritisnite dok ne kliknu na mjesto.

Kako biste lakše odredili koja će od tri veličine vrhova za uši pružiti najbolje brtvljenje i zvuk, napravite test pristajanja vrhova za uho. Da biste to učinili, pričvrstite jedan par vrhova na bazu oba AirPoda Pro. Zatim umetnite oba AirPoda u uši. Na svom iPhoneu idite na Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPodsima) > Test pristajanja vrha uha.

Na zaslonu za testiranje pristajanja ušnih vrhova dodirnite Nastavitizatim dodirnite igra dugme. Reproducira se kratki glazbeni isječak. Nakon toga, aplikacija će vam reći odgovaraju li vam trenutni savjeti. Ako nije, reći će vam da prilagodite vrhove ili isprobate drugu veličinu. Prođite kroz sve tri veličine dok vam aplikacija ne kaže da oba AirPoda imaju dobar pečat odobrenja.

2. Promijenite ime

promijeniti ime

Ime vašeg AirPods Pro uređaja pojavljuje se na nekoliko različitih mjesta, ali niste zapeli s njim. Na svom iPhoneu idite na Postavke > Bluetooth. Dodirnite ikonu informacija za svoj AirPods Pro, zatim dodirnite trenutni naziv. Zatim možete revidirati postojeće ime ili ga izbrisati i stvoriti potpuno novo ime. Kada završite, dodirnite Gotovo.

3. Upravljajte glazbom pritiskom na

airpods pro stem

Upravljajte protokom glazbe pritiskom na dršku lijevog ili desnog AirPods Pro uređaja. Da biste to učinili, morat ćete pritisnuti stabljiku palcem i kažiprstom dok ne čujete tihi klik. Pritisnite jednom za pauzu/reprodukciju, dva puta za preskakanje naprijed na sljedeću pjesmu i tri puta za preskakanje natrag na početak trenutne pjesme ili na prethodnu pjesmu.

4. Prilagodite preše

pritisnite i držite opcije

Prema zadanim postavkama, pritiskom na držač bilo kojeg AirPod Proa mijenja se između poništavanja buke i prozirnosti, ali to možete promijeniti na jedno ili oboje. S AirPods Pro slušalicama u ušima idite na Postavke > Bluetooth i pritisnite ikonu informacija pored svojih AirPods slušalica. Ispod Pritisnite i držite AirPods dodirnite unos za nalijevo ili U redu.

Ovdje možete zadržati kontrolu buke kao radnju aktiviranu dugim pritiskom, ali miksu dodajte postavku Isključeno dodirivanjem njenog unosa. Alternativno, možete promijeniti radnju s kontrole buke na Siri tako da dodirnete unos na vrhu za Siri. Kao prijedlog, možda biste htjeli zadržati uključenu kontrolu buke za jedan pup, ali prebaciti se na Siri za drugi.

5. Otkazivanje buke

poništavanje buke

AirPods Pro nudi dva različita načina slušanja koji mogu pomoći u smanjenju pozadinske buke. Značajka uklanjanja buke blokira gotovo sve pozadinske zvukove, tako da ova značajka može biti korisna u bučnim okruženjima gdje želite jasno čuti zvuk.

Transparentni način isključuje pozadinsku buku tako da je i dalje možete čuti bez ometanja zvuka. Ovo bi bila dobra opcija za javna mjesta gdje još uvijek morate čuti najave ili na drugi način ostati svjesni svoje okoline.

Možete se prebacivati ​​između poništavanja buke i prozirnosti dugim pritiskom na stabljiku bilo kojeg pupoljka dok ne čujete zvono. Ako radije pregledavate svoj iPhone, imate dvije mogućnosti.

Otvorite Kontrolni centar, zatim kliknite kontrolu zvuka. Dodirnite ikonu za Kontrola bukezatim odaberite Poništavanje buke ili Transparentnostili samo dodirnite Isključeno da potpuno isključite kontrolu buke. Mozes ici u Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPodsima)zatim dodirnite Poništavanje buke, Isključenoili Transparentnost u odjeljku Kontrola buke.

6. Prilagodite svoje postavke pristupačnosti

postavke pristupačnosti

Možete dalje kontrolirati određene funkcije svojih AirPods Pro slušalica Postavke > Pristupačnost > AirPods. Ovdje možete promijeniti brzinu potrebnu za pritiskanje slušalica vaših AirPods slušalica za pauziranje, reprodukciju, preskakanje naprijed ili povratak. Također možete podesiti vrijeme potrebno za pritisak na drške za promjenu načina poništavanja buke.

7. Poboljšajte kvalitetu zvuka

kućište za slušalice

Predstavljena u iOS-u 14, značajka poznata kao Headphone Placement poboljšava zvuk iz vaših AirPods slušalica pojačavajući tiše zvukove i određene frekvencije. Za ovo će vam trebati AirPods Pro ili AirPods druge generacije ili noviji.

Ići Postavke > Pristupačnost > Audio/vizualno > Smještaj slušalica i uključite prekidač. Dodir Igraj uzorak da čujete uzorak, zatim podesite zvuk za uravnotežen ton u cijelom frekvencijskom rasponu, vokalni raspon za srednje tonove ili svjetlinu za više frekvencije. Također možete blago, umjereno ili snažno pojačati tiše zvukove.

podesite zvuk

Možda ćete htjeti reproducirati glazbu, podcaste, audio knjige ili druge audio zapise iz vlastite knjižnice kako biste otkrili koje postavke najbolje odgovaraju vašem ukusu. Alternativno, audio izlaz se može prilagoditi dodirom Prilagođeno podešavanje zvuka i odgovori na nekoliko pitanja. Vaše postavke zvuka promijenit će se na temelju vaših odgovora.

8. Uključite surround zvuk

surround zvuk

Značajka nova za iOS 14 i jedinstvena za AirPods Pro je Spatial Audio, koja donosi praćenje glave i surround zvučne efekte za podržane videozapise. Da biste to omogućili, morate imati iOS 14 ili noviju verziju i ažurirati firmver za AirPods Pro na verziju 3A283 ili noviju (Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašem AirPodsu) > Verzija).

Ići Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPodsima) i dodirnite Prostorni zvuk. Zatim se možete prebacivati ​​između stereo i surround zvuka kako biste čuli razliku. Sada reproducirajte podržani video kako biste čuli Spatial Audio u akciji.

Apple TV+, Disney+, iTunes i HBO Max podržavaju surround zvuk, pa reproducirajte film ili TV emisiju s jedne od tih usluga. Ako ste odabrali kompatibilni video, sada biste trebali čuti promjenu zvuka u surround zvuku dok pomičete glavu, tijelo ili iPhone.

9. Podijelite s drugim korisnicima AirPods

dijeli audio

Ako netko drugi ima set AirPods Pro, običnih AirPods ili čak Beats slušalica, možete podijeliti svoj zvuk s njim. Dok slušate nešto sa svojim AirPods Pro, pristupite Kontrolnom centru na svom iPhoneu i dodirnite ikonu AirPlay za trenutni zvuk.

Dodir Podijeli audio zapis i odaberite drugi set slušalica AirPods ili Beats. Tada biste trebali vidjeti unose za obje slušalice. Dodirnite krug za drugi set da biste ga povezali. Sada možete kontrolirati glasnoću za oba ili za svaki zasebno.

10. Pretvorite svoje AirPods slušalice u slušni aparat

karakteristika sluha

Svoj AirPods Pro možete koristiti kao slušno pomagalo putem značajke pod nazivom Live Listen. Najprije ćete morati dodati značajku u Control Center na vašem iPhoneu. Ići Postavke > Kontrolni centara zatim dodirnite znak plus pored njega Sluh da ga dodate u Kontrolni centar.

Stavite AirPods Pro u uši. Otvorite Kontrolni centar i dodirnite ikonu Sluh i dodirnite Slušajte uživo za uključivanje značajke. Sada postavite svoj telefon pored osobe ili izvora zvuka koji želite da čujete jasnije ili glasnije i zvuk će biti pojačan. Isključite Live Listen tako da dodirnete unos u Kontrolnom centru.

11. Provjerite napunjenost baterije

punjenje baterije

Svoj iPhone možete koristiti za provjeru trenutne napunjenosti na AirPods Pro slušalicama i njihovoj kutiji za punjenje. Držite oba AirPoda Pro u kućištu, a zatim otvorite poklopac. Na zaslonu vašeg iPhonea pojavljuje se kartica koja pokazuje razinu napunjenosti kućišta i AirPods slušalica.

Izvadite jedan AirPod iz kućišta i kartica će se promijeniti kako bi prikazala razinu napunjenosti za svaki AirPod zasebno. Izvadite ih oba iz kućišta i kartica će se ponovno promijeniti kako bi prikazala razinu napunjenosti samo AirPoda, a ne kućišta.

Naposljetku, možete pomoći u produljenju cjelokupnog vijeka trajanja baterije vašeg AirPods Pro slušalica tako da kažete slušalicama da pričekaju da se napune iznad 80% dok ih ne budete trebali koristiti. Da biste ovo isprobali, idite na Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPodsima) i uključite prekidač za Optimizirano punjenje baterije.

Ako odlučite da ne želite ovu postavku, ponovno isključite prekidač. Bit ćete upitani želite li ga isključiti do sutra ili ga trajno isključiti.

PCMag logotip Apple AirPods Pro recenzija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up