Najbolji dodaci za Google dokumente

Google dokumenti unutar Google diska pružaju sve osnovne naredbe i funkcije programa za obradu teksta, ali mu nedostaju neki od naprednih alata programa poput Microsoft Worda. Srećom, možete zaobići neka od ovih ograničenja s pravim dodacima.

Različiti dodaci za Google dokumente uvode nove značajke i funkcije u mnogo različitih kategorija, uključujući posao, obrazovanje, produktivnost, društvene mreže itd. Postoje dodaci koji vam mogu pomoći u prevođenju teksta, izradi životopisa i dodavanju isječaka, izravno iz Google dokumenata. Provjerimo ih.

Iako možete koristiti Google dokumente u bilo kojem pregledniku, imajte na umu da neki dodaci rade samo u pregledniku Google Chrome.

Oglas

Índice
 1. Nabavite nove dodatke
 2. Odaberite Novi dodatak
 3. Koristite novi dodatak
 4. Tezaurus OneLook
 5. Korištenje tezaurusa
 6. Prevedi
 7. Korištenje prevoditelja
 8. Jednostavan Clipart
 9. Korištenje Easy Clipart-a
 10. Alat za izradu i optimizaciju predložaka životopisa
 11. Uvezite životopis s LinkedIna
 12. Koristite ugrađene predloške
 13. Tražite poslove
 14. Faks.Plus
 15. Korištenje Fax.Plus
 16. SoundWriter za prepoznavanje govora
 17. Korištenje SoundWritera za prepoznavanje govora
 18. SoundWriter postavke prepoznavanja govora

Nabavite nove dodatke

Nabavite nove dodatke

Za početak morate biti prijavljeni na svoj Google račun. Otvorite dokument u Google dokumentima, zatim kliknite izbornik Dodaci i odaberite naredbu Preuzmi dodatke.

Odaberite Novi dodatak

Odaberite Novi dodatak

U prozoru s dodacima možete pretraživati ​​i tražiti određene dodatke. Zadržite pokazivač iznad i kliknite na dodatak da biste saznali više o njemu. Da biste ga isprobali, kliknite gumb Besplatno. Potvrdite svoj račun i dajte dodatku potreban pristup.

Koristite novi dodatak

Koristite novi dodatak

Vratite se na svoj dokument, kliknite na izbornik Dodaci i trebali biste vidjeti unos za dodatak koji ste upravo instalirali. Ovo je mjesto gdje ćete se kretati kako biste koristili sve nove dodatke koje ste preuzeli na Google dokumente.

Tezaurus OneLook

Tezaurus OneLook

OneLook Thesaurus (Otvara se u novom prozoru) nudi više od sinonima za riječ. Ovisno o riječi koju odaberete, otkrit ćete imenice opisane riječju, pridjeve koji se koriste uz riječ, pojmove koji počinju riječju, riječi koje se često koriste u blizini vaše riječi i posljednje, ali ne najmanje važno, riječi koje se rimuju s vašom riječ .

Koristite ovaj dodatak odabirom riječi u dokumentu (ili čak ostavljanjem pokazivača unutar riječi). Klik Dodaci > OneLook Thesaurus, a zatim kliknite uslugu koja vam je potrebna. Nakon što napravite svoj odabir, tezaurus će se otvoriti na bočnoj traci s rezultatima za vašu riječ.

Korištenje tezaurusa

Korištenje tezaurusa

Na ovoj bočnoj traci možete odabrati druge kategorije za svoju riječ. Zadržite pokazivač miša iznad rezultata da vidite definiciju, a zatim je kliknite da biste zamijenili izvornu riječ. Za traženje druge riječi, upišite je ili je kopirajte i zalijepite u okvir za pretraživanje OneLook Thesaurus, zatim pritisnite Enter.

Prevedi

Prevedi

U biblioteci dodataka pronaći ćete nekoliko prevoditelja, ali jedan od najpouzdanijih je Googleov vlastiti Prevoditelj (Otvara se u novom prozoru). Ovaj dodatak podržava samo nekoliko osnovnih jezika, ali je jednostavan za korištenje. Klik Dodaci > Prevoditelj > Start.

Korištenje prevoditelja

Korištenje prevoditelja

Odaberite riječ koju želite prevesti. U prozoru bočne trake, dodatak automatski otkriva vaš materinji jezik, ali možete odrediti i svoj jezik. Odaberite ciljni jezik, zatim kliknite Prevedi. Ako želite izvornu riječ zamijeniti prijevodom, kliknite gumb Umetni.

Jednostavan Clipart

Jednostavan Clipart

Želite li u svoj dokument umetnuti neki cool clipart? Naći ćete mnogo slika u Easy Clipartu (otvara se u novom prozoru). Klik Dodaci > Easy Clipart > Find Clipart da biste otvorili bočnu traku i započeli

Korištenje Easy Clipart-a

Korištenje Easy Clipart-a

Easy Clipart odmah predlaže neke slike. Da biste pronašli nešto specifičnije, unesite riječ ili frazu u okvir za pretraživanje i kliknite Traži. U rezultatima pretraživanja kliknite na sliku koju želite koristiti. Nakon što je slika u vašem dokumentu, možete je premjestiti, promijeniti joj veličinu i promijeniti različite atribute.

Alat za izradu i optimizaciju predložaka životopisa

Alat za izradu i optimizaciju predložaka životopisa

Uvezite životopis s LinkedIna

Uvezite životopis s LinkedIna

Imate dva izbora. Ako imate LinkedIn račun, možete uvesti podatke o svom profilu. Ako nije, odaberite jedan od predložaka ugrađenih u dodatak. Pokušajmo prvo s LinkedIn uvozom. Pritisnite gumb za prijavu na LinkedIn. Odobrite pristup svom LinkedIn računu, zatim kliknite gumb da biste dobili svoj LinkedIn profil. Dodatak uvozi podatke vašeg profila s LinkedIna. Sada možete uređivati ​​i revidirati podatke.

Koristite ugrađene predloške

Koristite ugrađene predloške

Umjesto uvoza životopisa s LinkedIna, također možete odabrati jedan od formata životopisa na bočnoj traci. Odaberite središnje ili lijevo zaglavlje. Dodatak zatim postavlja odabrano oblikovanje s tekstom predloška tako da sada možete dodati vlastite podatke.

Tražite poslove

Tražite poslove

Također možete tražiti određene poslove putem ZipRecruitera. Kliknite karticu Optimiziraj na bočnoj traci i unesite svoje radno mjesto ili zanimanje. Dodajte informacije o lokaciji i kliknite Traži. U rezultatima pretraživanja kliknite gumb Analiziraj na bilo kojem poslu koji vas zanima da biste vidjeli pojedinosti o poziciji. Pritisnite Prijavi se sada ako se želite prijaviti za posao.

Faks.Plus

Faks.Plus

Korištenje Fax.Plus

Korištenje Fax.Plus

Prijavite se na svoj Fax.Plus račun iz Google dokumenata. Unesite broj faksa primatelja i kliknite gumb Pošalji faks kako biste poslali dokument na faks uređaj primatelja. Ukoliko vas zanima status vašeg faxa, možete ga provjeriti na stranici Fax.Plus.

SoundWriter za prepoznavanje govora

SoundWriter za prepoznavanje govora

Ponekad je diktiranje dokumenta bolje od tipkanja, tako da je Speech Recognition SoundWriter (Otvara se u novom prozoru) savršen za one trenutke kada trebate alternativu tipkanju. Ovo proširenje radi samo u pregledniku Google Chrome, ali je prilično učinkovito i pouzdano. U Chromeu kliknite Dodaci > SoundWriter za prepoznavanje govora > Start pokrenuti stvari.

Korištenje SoundWritera za prepoznavanje govora

Korištenje SoundWritera za prepoznavanje govora

Na desnoj bočnoj traci za dodatak kliknite crveni gumb kada budete spremni diktirati. Zatim možete izgovoriti tekst (uključujući interpunkcijske znakove) svega što želite da se pojavi u dokumentu. Kada završite, samo ponovno kliknite crveni gumb da biste prestali diktirati.

SoundWriter postavke prepoznavanja govora

SoundWriter postavke prepoznavanja govora

Da biste postavili SoundWriter za prepoznavanje govora, kliknite ikonu prilagođene konfiguracije. Moći ćete promijeniti riječi okidače za interpunkciju. Ako želite promijeniti zadani jezik, odaberite postavku Konfiguracija jezika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up