Muka vam je od društvenih medija? Kako deaktivirati ili izbrisati svoj Instagram račun

Muka vam je od Instagrama? Možda ste nekada uživali u usluzi za dijeljenje omiljenih fotografija ili praćenje svojih prijatelja, ali sada je želite isključiti. U tom slučaju aplikacija za društveno umrežavanje nudi nekoliko opcija.

Ako samo želite napraviti pauzu od usluge kako biste joj se vratili u budućnosti, možete deaktivirati svoj račun. To će ga učiniti neaktivnim dok se ponovno ne prijavite. Ako definitivno želite prekinuti vezu, možete zauvijek izbrisati svoj račun. Ovo će ukloniti vaš profil, fotografije, videozapise, komentare, lajkove i sljedbenike. Evo kako učiniti oboje.

Índice
  1. Kako deaktivirati svoj Instagram račun
  2. Kako izbrisati svoj Instagram račun
    1. Preporuka naših urednika

Kako deaktivirati svoj Instagram račun

Potvrdite svoju radnju

(Zasluge: Lance Whitney)

Ako želite onemogućiti svoj račun iz mobilne aplikacije, otvorite ikonu hamburgera u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke > Račun > Izbriši račun. Bit ćete upitani želite li deaktivirati račun umjesto brisanja. Dodirnite gumb za Deaktiviraj račun.

Na sljedećem ekranu odaberite razlog za deaktivaciju računa, a zatim odlučite želite li ponovno aktivirati svoj račun na određeni broj dana. Unesite lozinku za Instagram, a zatim dodirnite Privremeno deaktivirajte svoj račun dugme. Dodir Da za potvrdu. Ako ikada poželite ponovno aktivirati svoj račun, samo ponovno otvorite aplikaciju i prijavite se.

Deaktivirajte Instagram putem weba

(Zasluge: Instagram/Lance Whitney)

To možete učiniti i iz web preglednika. Otvorite web mjesto Instagrama i prijavite se svojim računom. Na početnoj stranici računa kliknite ikonu svog profila na vrhu, a zatim odaberite postavke. Kliknite na Privremeno deaktiviraj moj račun link na dnu.

Na sljedećem zaslonu odaberite razlog zašto želite onemogućiti svoj račun i odlučite želite li da se račun ponovno aktivira nakon određenog broja dana. Unesite svoju lozinku, zatim kliknite Privremeno onemogućite svoj račun.

Potvrdite svoju radnju

(Zasluge: Instagram/Lance Whitney)

Skočna poruka tražit će od vas konačnu potvrdu, dajući vam još jednu priliku da se predomislite. Klik Da da onemogućite svoj račun. Ako se predomislite i želite ponovno aktivirati svoj račun, ponovno se prijavite na Instagram i vaš će račun biti ponovno aktiviran.

Kako izbrisati svoj Instagram račun

Izbrišite Instagram pomoću mobilne aplikacije

(Zasluge: Lance Whitney)

Za trajno brisanje računa dodirnite ikonu hamburgera u gornjem desnom kutu aplikacije i odaberite Postavke > Račun > Izbriši račun. Potvrdite svoju radnju pritiskom na opciju za Nastavite brisati svoj račun.

Preporuka naših urednika

Potvrdite brisanje

(Zasluge: Instagram/Lance Whitney)

Zatim ćete biti upitani zašto želite izbrisati račun. Odaberite odgovor iz padajućeg izbornika. Unesite lozinku, a zatim dodirnite Izbrisati dugme. Dodirnite OK za potvrdu brisanja i vaš račun više ne postoji. Ako želite oživjeti svoj račun, otvorite aplikaciju i ponovno se prijavite. Međutim, morate to učiniti u roku od mjesec dana kako biste povratili svoje podatke.

Izbrišite svoj račun putem weba

(Zasluge: Lance Whitney)

Također možete poduzeti ovaj drastičan korak sa stranice Izbriši svoj račun (Otvara se u novom prozoru) na webu. Pritisnite padajući izbornik i odaberite odgovor kako biste naveli zašto brišete svoj račun. Unesite svoju lozinku, zatim kliknite na Izbrisati gumb za. Klik u redu za potvrdu brisanja.

Prijavite se ponovo da oživite svoj račun

(Zasluge: Lance Whitney)

Vaš račun se može vratiti još mjesec dana. Prijavite se ponovno unutar tog razdoblja da oživite svoj račun; inače će biti trajno uklonjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up