Metroid Prime Remastered: Kako odabrati najbolju kontrolnu shemu

Nakon godina glasina i nagađanja, Nintendo je konačno najavio i izdao dugo očekivani Metroid Prime Remastered. Pucačina ostaje apsolutna majstorska klasa u dizajnu nelinearne 3D razine, a nova, prekrasna umjetnička sredstva dodaju bogatstvo i dubinu izvanzemaljskoj izolaciji. Još bolje, ova nevjerojatno cool Nintendo Switch igra ima proračun od 40 USD.

Ako ga kupite, morate napraviti važan izbor. Jedna od najvećih novih značajki igre je skup opcija upravljanja. Za razliku od relativno jednostavnog 2D postavljanja Metroid Dreada, Metroid Prime Remastered je komplicirana 3D pucačina koja vam daje zadatak prebacivanja između sposobnosti, greda i vizira. Srećom, Metroid Prime Remastered daje vam sve mogućnosti koje možete poželjeti dok istražujete i skenirate tajanstveni planet poznat kao Tallon IV. Dakle, raščlanimo sheme kontrole kako biste mogli odlučiti koja je najbolja za vas.

Índice
 1. Prvo, malo Metroid Prime povijesti
 2. Kako promijeniti Metroid Prime remasterirane kontrole
  1. Dual Stick kontrole
  2. Kontrole pokazivača
  3. Klasične kontrole
  4. Preporuka naših urednika
  5. Hibridne kontrole

Prvo, malo Metroid Prime povijesti

Metroid Prime je objavljen na GameCubeu 2002., tako da mu nedostaju današnje standardizirane sheme upravljanja. Zbog toga se modernoj publici možda neće svidjeti izgled gumba. Iako je GameCube kontroler imao dvije analogne palice (ili jednu palicu i jednu izbočinu), Metroid Prime koristio je bizaran sustav zaključavanja s jednom palicom koji je odvajao kretanje od ciljanja. Uopće nije igrao kao standardni FPS. Nedavno ponovno izdani GoldenEye 007 na Nintendo Switchu imao je sličan problem i zahtijevao je značajno remapiranje gumba kako bi se osjećao ažuriranim.

Međutim, obnovljene kontrole u klasičnoj seriji mogu djelovati dezorijentirajuće ako nisu ispravno uvedene. Pogledajte samo brbljanje oko Street Fightera 6, nadolazeće borbene igre koja nudi pojednostavljene "Moderne" unose kao zadanu kontrolnu shemu umjesto poznatog rasporeda sa šest tipki. Uz to, kontrole Metroid Primea imale su prostora za poboljšanje, što na sreću ovaj remaster ima.

Kako promijeniti Metroid Prime remasterirane kontrole

Nevjerojatno je jednostavno promijeniti kontrole Metroid Prime Remastered. To možete učiniti bilo kada, bilo u glavnom izborniku ili tijekom žara bitke. Stoga slobodno eksperimentirajte tijekom svog putovanja. Evo kako to učiniti:

 • Pauziraj igru

 • Ići Mogućnosti Jelovnik

 • Odaberite kontrole, i onda Kontrolna shema

 • Odaberite novu kontrolnu shemu

Metroid Prime Remastered

(Zasluge: Nintendo)

Dual Stick kontrole

Dual Stick je najnovija kontrolna shema, zadana kontrolna shema i moj osobni favorit. Zašto? Omogućuje vam da igrate Metroid Prime kao tradicionalnu pucačinu iz prvog lica. Krećeš se lijevom palicom, nišaniš desnom i pucaš okidačem. Imate puno drugih gumba za rukovanje svim ostalim, poput skeniranja i pretvaranja u Morph loptu. Djeluje brzo, fluidno i osjetljivo. Osim toga, to je praktički jedini način igranja ako planirate doživjeti putovanje Samusa Arana u ručnom načinu rada Switcha.

Kontrole pokazivača

Godine 2009. Nintendo je izdao sve tri igre Metroid Prime na Wii kao Metroid Prime Trilogy. Nije to bila samo nevjerojatna pogodba; kompilacija je također donijela prve dvije igre s kontrolom pokreta koje su debitirale u Metroid Prime 3. Shema kontrole pokazivača Metroid Prime Remastereda replicira ovo. Uz to, upotrijebite kontrole pokreta prekidača za ciljanje s preciznošću poput miša. Više volim ovaj stil kada igram na TV-u, tako da mogu odvojiti Joy-Con i slobodnije ciljati jednom rukom. Međutim, bez Wii Touch Bar-a, kontrole pokreta često nisu sinkronizirane. Pritiskom na okidač poništava se vaš položaj, ali ponavljanje toga tijekom vremena može postati zamorno.

Metroid Prime Remastered

(Zasluge: Nintendo)

Klasične kontrole

Klasični stil oponaša neobičnu i pomalo polarizirajuću shemu upravljanja koja se nalazi u izvornoj verziji GameCubea. Dovraga, čak možete uključiti GameCube kontroler u svoj Switch za maksimalnu nostalgiju.

Samusov pištolj sjedne na mjesto s ovom postavkom. Da biste ciljali, morate se prestati kretati i ručno ciljati ili zaključati neprijatelje (ne možete se kretati i pucati u isto vrijeme). Kontrolna shema je izrazito čudna, jer je u suprotnosti s modernim senzibilitetom FPS kontrole. Međutim, treba imati na umu da je igra uvijek bila namijenjena da se igra na ovaj način. Na neki način, obožavanje borbe vas podsjeća da pucanje nije nužno fokus Metroid Primea; igra je sve o istraživanju.

Preporuka naših urednika

Hibridne kontrole

Hibridni stil identičan je klasičnom stilu, osim što koristite kontrole pokreta za daljnje poboljšanje ciljanja dok ciljate na mete. Nekima se ovo može činiti kao najgori scenarij na svijetu. Međutim, drugi ljudi mogu apsolutno obožavati ovu preciznu shemu kontrole.

PCMag logotip Nintendo Switch OLED model i Metroid Dread: Recenziramo nadograđeni Handheld

Ostale opcije daju vam još više načina za prilagodbu Metroid Prime Remastered iskustva. Na primjer, možete prilagoditi osjetljivost kamere i zamijeniti ulaze za zrak i vizir. Osim toga, sam Nintendo Switch vam omogućuje ponovno mapiranje kontrola na razini sustava i stvaranje unaprijed postavljenih postavki. Sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašem ukusu između ovih opcija i četiri gore navedena stila vožnje, stoga se malo pomaknite.

Za više preporučenih Nintendo Switch naslova pogledajte Najbolje Nintendo Switch igre i Najbolje Nintendo Switch igre za djecu. Za detaljan razgovor o video igrama, posjetite PCMag Pop-Off YouTube kanal (otvara se u novom prozoru). Željni ste vidjeti nove naslove na horizontu? Posjetite najbolje video igre koje izlaze 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up