Light Out: Kako omogućiti Dark Mode u MacOS-u

Predugo buljenje u zaslon vašeg Mac računala u mračnoj prostoriji može biti teško za vaše oči. Umjesto da se izlažete jarkim bojama i zasljepljujućim bijelim izbornicima, možete uključiti tamni način rada. Značajka je dostupna od izdanja macOS Mojave 2018., a kao što možete uključiti mračni način rada u izborniku postavki sustava Windows 10 i Windows 11, isto možete učiniti u System Preferences na Macu. Evo kako postaviti i prilagoditi značajku.

Índice
  1. Kako omogućiti Dark Mode na Macu
  2. Kako postaviti dinamičku radnu površinu
    1. Preporuka naših urednika
  3. Koje su aplikacije zahvaćene?

Kako omogućiti Dark Mode na Macu

macos postavke

(Zasluge: PCMag/Jason Cohen)

Ako želite tamni način rada na svom Macu, sve što trebate učiniti je otvoriti ga Postavke sustava > Općenito i odaberite tamno izgled. Ovo će promijeniti boju izbornika postavki OS-a, Docka i trake izbornika na vrhu zaslona. Ako još uvijek koristite jednu od Appleovih zadanih pozadina, ona će također promijeniti boju u tamniju nijansu.

Tamnu temu možete dodatno prilagoditi iz istog izbornika promjenom boje naglaska koja se koristi za izbornike postavki i podržane aplikacije. Ako želite prozore koji su potpuno crni, poništite to Omogućuje toniranje tapeta na prozorima.

Tamni način također se može brzo omogućiti iz Kontrolnog centra. Pritisnite ikonu prekidača na traci izbornika i kliknite Prikazzatim odaberite Tamni način rada za uključivanje i isključivanje funkcije.

Kako postaviti dinamičku radnu površinu

postavke macos pozadine

(Zasluge: PCMag/Jason Cohen)

Ako želite tamni način rada samo u određeno doba dana, idite na Postavke sustava > Općenito i odaberite umjesto toga Automobil, koji će promijeniti temu boja vaše radne površine u skladu s dobom dana. OS će koristiti svijetli način rada tijekom dana, a zatim će se prebaciti na tamni način rada nakon radnog vremena.

Apple nudi kolekciju pozadina radne površine koje mijenjaju boju. Za promjenu zadane pozadine idite na Postavke sustava > Radna površina i čuvar zaslona i odaberite Jabuka mapu za odabir iz kolekcije pozadina koje podržavaju različite teme boja.

Neke će opcije mijenjati boje više puta tijekom dana, dok druge imaju jednostavnu dnevnu ili noćnu temu za prebacivanje između njih. Da bi dinamička radna površina radila, morate odabrati jednu od podržanih pozadina i provjeriti je li postavljena na Automatski. Ako odaberete bilo koju lagano (mirno) ili Tamno (još uvijek), promijenit će temu vašeg OS-a da odgovara.

Preporuka naših urednika

Koje su aplikacije zahvaćene?

apple tv app

Aplikacija Apple TV (osluškivanje: PCMag/Jason Cohen)

Kada promijenite temu boja na svom Macu, ona također mijenja mnoge ugrađene aplikacije, uključujući App Store, Disk Utility, Find My, Keynote, Mail, Maps, Messages, Music, News, Notes, Numbers, Pages, Photos, Podcasti, Safari, Prečaci, Postavke sustava, TextEDit, TV i više.

Neke aplikacije trećih strana također će podržavati tamni način rada na vašem Macu, tako da će promjena teme također utjecati na aplikacije kao što su Chrome i Signal. Provjerite druge programe koje koristite da biste vidjeli imaju li opcije za promjenu teme boja.

Kako biste prigušili svjetla na svim svojim Apple uređajima, provjerite kako uključiti tamni način rada na iPhoneu ili iPadu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up