Kupčevo kajanje? Kako zatražiti povrat od Apple App Storea

Ako ste kupili u App Storeu i sada žalite zbog svoje odluke, možete zatražiti povrat novca izravno od Applea koristeći svoj iPhone, iPad ili Mac. Imate posla s Appleom, umjesto s pojedinačnim programerom, jer Cupertino dijeli sredstva ljudima koji su izradili aplikacije.

Apple vam omogućuje da zatražite povrat novca za samostalne kupnje, kupnje unutar aplikacije, pretplate ili filmove kupljene putem iTunes Storea. Evo kako zatražiti povrat novca i provjeriti je li vaš zahtjev odobren.

Índice
 1. Kako zatražiti povrat novca
  1. Preporuka naših urednika
 2. Koliko je vremena potrebno za povrat novca?

Kako zatražiti povrat novca

opcije trgovine aplikacijama

(Zasluge: Apple/PCMag)

Apple usmjerava sve zahtjeve za povrat preko središnje web stranice (otvara se u novom prozoru). Bez obzira koristite li iPhone, iPad ili Mac, bit ćete preusmjereni na ovu stranicu za rješavanje vašeg zahtjeva.

U aplikaciji App Store na vašem iPhoneu ili iPadu dodirnite aplikacije odjeljak i pomaknite se do dna stranice. Odaberite Zatražite povrat novca, koji vas vodi na Appleovo web mjesto. Ako koristite Mac, pomaknite se do dna stolne aplikacije App Store i kliknite na Prijavi problem odnos.

Također možete zatražiti povrat novca izravno sa stranice App Store aplikacije. Kliknite na Prijavi problem vezu i bit ćete preusmjereni na Appleovo web mjesto kako biste zatražili povrat novca za tu određenu aplikaciju.

postupak vraćanja u trgovini aplikacija

(Zasluge: Apple/PCMag)

Zatim ćete se morati prijaviti s istim Apple ID-om koji ste upotrijebili za kupnju. Kada se prijavite, stranica će vam pokazati popis vaše digitalne povijesti kupovine. Dodir Kako vam možemo pomoći? tekstualni okvir na vrhu i odaberite Zatražite povrat novca Prvo.

Kada odaberete ovu opciju, pojavit će se novi okvir koji vam omogućuje da navedete razlog za zahtjev. Evo opcija koje Apple nudi:

Preporuka naših urednika

 • Nisam mislio ovo kupiti

 • Dijete/maloljetnik je kupovao bez dopuštenja

 • Nisam se mislio prijaviti za pretplatu

 • Nisam namjeravao produžiti pretplatu

 • Moja kupnja ne radi kako sam očekivao

 • Kupnja putem aplikacije nije primljena

 • ostalo

podnesite povrat novca u trgovini aplikacija

(Zasluge: Apple/PCMag)

Ovisno o razlogu povrata koji odaberete, vidjet ćete sve kupnje koje se mogu primijeniti. Na primjer, ako odaberete pretplate kao problem, vidjet ćete sve svoje plaćene pretplate (umjesto pojedinačne kupnje aplikacije). Odaberite predmetnu aplikaciju ili uslugu.

Apple će vas upozoriti da biste mogli izgubiti pristup aplikaciji ili njenoj usluzi unutar aplikacije. Također ćete vidjeti više informacija relevantnih za vaš problem. Na primjer, poveznica za uključivanje roditeljskog nadzora prikazat će se ako odaberete da je dijete kupilo bez dopuštenja. Pogoditi podnijeti kada budete spremni podnijeti zahtjev za povrat novca.

Koliko je vremena potrebno za povrat novca?

Nakon što podnesete zahtjev Appleu, može proći do 48 sati da saznamo je li vaš zahtjev odobren. Provjerite status vašeg povrata u status tracker-u (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up