Kako zaviriti u svoje fotografije pomoću Google Lensa

Snimili ste fotografiju neobične životinje, zanimljivog mjesta, klasičnog umjetničkog djela ili proizvoda iz trgovine i sada želite saznati više o tome. Jedan alat koji može izvesti ovaj trik je Google Lens.

Ugrađen u Google Photos za iOS i Android, Google Lens može skenirati fotografiju i pokrenuti pretragu na njoj. Fotografija može biti postojeća slika u vašoj biblioteci ili ona koju ste upravo snimili. Rezultati pretraživanja mogu identificirati objekt ili lokaciju na fotografiji, zajedno s imenom i opisom. Ovisno o fotografiji, obično možete pokrenuti opsežnije Google pretraživanje, pretraživanje slika ili čak tražiti tekst na fotografiji.

Google Lens također je dostupan za Android preko Google Assistant i kao samostalna aplikacija za odabrane Android telefone. Evo kako to radi.

Oglas

Índice
  1. Korištenje Google objektiva u Google fotografijama
  2. Saznajte više informacija
  3. Potražite stavku pomoću Google fotografija
  4. Tražite stavke unutar fotografije
  5. Traženje teksta unutar fotografije
  6. Korištenje Google objektiva u Google pomoćniku
  7. Potražite tekst u Google pomoćniku
  8. Korištenje aplikacije Google Lens
  9. Potražite tekst u Google objektivu

Korištenje Google objektiva u Google fotografijama

Korištenje Google objektiva u Google fotografijama

Prvo provjerimo značajku Google Lens ugrađenu u Google fotografije. Proći ću kroz korake na Android telefonu, gdje je Google Lens malo potpuniji od iOS-a, ali osnovni postupak je isti za iPhone.

Google fotografije dolaze ugrađene u Android, ali ih možete preuzeti i zasebno s Google Playa (Otvara se u novom prozoru); Korisnici iOS-a mogu ga preuzeti s App Storea (otvara se u novom prozoru). Da biste vidjeli Google Lens na djelu, morat ćete imati neke fotografije dostupne u svojoj fototeci.

Otvorite aplikaciju Google fotografije da biste vidjeli svoje postojeće fotografije. Dodirnite fotografiju na kojoj želite započeti pretragu. Na zaslonu Fotografije dodirnite ikonu Google Lens (treća s točkom u isprekidanom kvadratu). Google skenira i analizira fotografiju i daje rezultate pretraživanja.

Ovisno o slici, Google može dati pozitivan rezultat, reći da nije siguran, ali ponuditi neke vizualno slične snimke ili tražiti da dodirnete riječ ili frazu koja može opisati što je na slici.

Saznajte više informacija

Saznajte više informacija

Uz izravna podudaranja, Google će prikazati vezu Google pretraživanja za više informacija (iOS gore lijevo, Android desno). Ako dodirnete vizualno sličnu fotografiju, Google Photos će preusmjeriti na preglednik vašeg telefona i prikazati standardnu ​​web stranicu s detaljnijim rezultatima.

Potražite stavku pomoću Google fotografija

Potražite stavku pomoću Google fotografija

Također možete započeti pretragu na fotografiji koju ste upravo snimili. Snimite fotografiju kamerom svog telefona. Otvorite Google fotografije i dodirnite fotografiju koju ste snimili. Dodirnite ikonu Google Lens. Google prikazuje naziv i opis nekretnine ili prijedloge ako nije siguran.

Tražite stavke unutar fotografije

Tražite stavke unutar fotografije

Evo još jedne prednosti pretraživanja teksta. Fotografirajte jelovnik, znak ili sličnu stavku o kojoj želite više informacija. Otvorite fotografiju u Google Photos i dodirnite ikonu Google Lens. Dodirnite bilo koji dio teksta, kao što je stavka izbornika ili naziv robne marke. Na Androidu možete dodirnuti vezu rezultata pretraživanja da biste pokrenuli Google pretraživanje ili Pretražite sliku na Googleu za Google pretraživanje slika. Na iOS-u možete pretraživati ​​Google za proizvode ili stranice koje to podržavaju.

Traženje teksta unutar fotografije

Traženje teksta unutar fotografije

Ako naiđete na znak s URL-om ili telefonskim brojem, koristite Google Lens za brzi pristup. Snimite fotografiju znaka, otvorite sliku u Google Photos i dodirnite ikonu Google Lens. Svaki čitljiv tekst trebao bi biti automatski označen. Dodirnite ga i Google Lens bi vam trebao dati opciju otvaranja URL-ova ili pozivanja navedenog telefonskog broja.

Korištenje Google objektiva u Google pomoćniku

Korištenje Google objektiva u Google pomoćniku

Sada pogledajmo značajku Google Lens kojoj možete pristupiti putem Google Assistant-a, a koja vam omogućuje usmjeravanje kamere na živi objekt i trenutno dobivanje rezultata pretraživanja.

Assistant je ugrađen u mnoge Android telefone, ali ga možete preuzeti i s Google Playa (Otvara se u novom prozoru). Žao nam je, korisnici iPhonea. Možete preuzeti i pristupiti aplikaciji Google Assistant (Otvara se u novom prozoru), ali iOS verzija ne uključuje Google Lens.

Za pokretanje Google Assistant na vašem Android telefonu, pritisnite i držite tipku Home. Ako ste postavili svoj glas, možete ga pokrenuti i izgovaranjem "OK, Google." Na zaslonu pomoćnika dodirnite ikonu Google Lens u donjem desnom kutu. Usmjerite kameru prema objektu koji želite pretražiti. Google analizira objekt. Dodirnite bilo koji krug koji vidite na slici i Google će prikazati naziv i opis.

Dodirnite to ime ili opis da biste ga vidjeli na webu. Mogu biti dostupne i druge opcije pretraživanja, kao što su Google, YouTube i slike. Također možete dijeliti svoje rezultate pretraživanja izravno iz aplikacije tako da dodirnete ikonu dijeljenja.

Potražite tekst u Google pomoćniku

Potražite tekst u Google pomoćniku

Umjesto traženja predmeta, možete pretraživati ​​živi tekst. Dodirnite bilo koji tekst na slici da biste započeli pretragu. Također možete proširiti odabir teksta. Tada biste trebali vidjeti izbornik s opcijama za pretraživanje, kopiranje ili prijevod teksta.

Korištenje aplikacije Google Lens

Korištenje aplikacije Google Lens

Kao zasebna aplikacija, Google Lens funkcionira slično svojoj funkciji u Google Assistantu. Koristite aplikaciju za traženje informacija o živim objektima koji se pojavljuju kroz vašu kameru. Glavna prednost aplikacije je da se možete uključiti u Google Lens bez prethodnog prolaska kroz Google Photos ili Google Assistant. Međutim, trenutačno je aplikacija Google Lens dostupna samo za odabrane Android telefone, poput Google Pixela. Ali trebao bi se pojaviti na više telefona s vremenom.

Ako je vaš telefon podržan, preuzmite Google Lens s Google Playa (Otvara se u novom prozoru). Otvorite aplikaciju Google Lens i usmjerite kameru prema objektu koji želite tražiti. Dodirnite zaslon za početak pretraživanja i Google će prikazati naziv i opis objekta. Dodirnite ikonu Google za pokretanje redovite web pretrage za predmet. Također možete dodirnuti susjedne ikone za pokretanje specifičnijih pretraživanja. Dodirnite ikonu dijeljenja za dijeljenje rezultata putem e-pošte ili društvenih medija.

Potražite tekst u Google objektivu

Potražite tekst u Google objektivu

Dodirnite bilo koji tekst koji želite pretražiti. Pričekajte trenutak i trebali biste vidjeti izbornik za pretraživanje, kopiranje ili prijevod teksta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up