Kako zaobići telefon koji zvoni i otići izravno na govornu poštu

Svi smo morali telefonirati, a voljeli bismo da nismo. Dok telefon zvoni, molimo se da se odgovori na govornu poštu. (Milenijalci razumiju borbu.) I dok FCC suzbija automatizirane telefonske pozive koji ostavljaju "govornu poštu bez zvona", još uvijek postoje načini da prosječna osoba izbjegne užas razgovora s drugim čovjekom na telefonu.

Índice
  1. Slydial
  2. Poziv govorne pošte
  3. Glasovne poruke
    1. Preporuka naših urednika

Slydial

slydial

Slydial (otvara se u novom prozoru) pozivatelju omogućuje odlazak izravno na govornu poštu mobilnog broja. Još bolje, osnovna usluga je besplatna i za njezino korištenje nije potrebna registracija osim ako vam je potrebna dodatna funkcionalnost.

Za korištenje Slydiala nazovite 267-SLYDIAL (267-759-3425). Kada se to od vas zatraži, unesite američki broj mobilnog telefona osobe koju pokušavate nazvati. Kada vas usluga spoji, ostavite govornu poštu, a zatim jednostavno spustite slušalicu.

Također možete koristiti aplikaciju Slydial za iOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru). Izradite besplatni račun na usluzi, zatim odaberite kontakt putem aplikacije ili ručno unesite broj telefona. Nakon što aplikacija poveže poziv, ostavite govornu poštu i spustite slušalicu kada završite.

Nažalost, ne mogu se birati svi telefonski brojevi: Slydial ne radi s fiksnim linijama, uslugama govorne pošte trećih strana, VoIP brojevima ili unaprijed plaćenim mobilnim telefonima. Ako se pretplatite na jedan od premium planova, možete ukloniti oglase na usluzi i slati poruke većem broju kontakata odjednom.

Alternativne usluge postoje, ali većina usluga glasovnog emitiranja ne nudi funkcionalnost besplatno i većina se fokusira na razmjenu poruka desecima ili stotinama kontakata odjednom.

Poziv govorne pošte

govorna pošta

(Foto: ninefotostudio / Shutterstock)

Tradicionalne usluge govorne pošte nudile su ovu značajku, ali vizualna govorna pošta (s vizualnim sučeljem koje vam daje izravan pristup porukama) uvelike je eliminirala tu mogućnost. Ako vaš telefon nema vizualnu govornu poštu, a morate nazvati svoju pristiglu poštu da biste čuli svoje poruke, možda ćete ipak moći koristiti ovu značajku.

Pojedinosti potražite kod svog operatera, ali opcija za "pošalji poruku" može biti u izborniku govorne pošte. To će vam omogućiti slanje glasovne poruke iz vaše govorne pošte u pristiglu poštu druge osobe bez prethodnog telefoniranja. Čak i ako imate ovu značajku, može se koristiti samo za slanje poruka kontaktima s istim operaterom kao i vi. Tako korisnici Verizona mogu slati glasovne poruke samo drugim korisnicima Verizona, na primjer.

Glasovne poruke

audio poruka

Mnoge aplikacije za razmjenu poruka, uključujući Facebook Messenger, Telegram i WhatsApp, nude mogućnost slanja glasovnih poruka kontaktima bez potrebe za telefonskim pozivom. Obično biste poslali glasovnu poruku otvaranjem razgovora u aplikaciji i držanjem gumba mikrofona. Zatim pustite da biste poslali poruku ili prijeđite prstom po zaslonu da biste je izbrisali.

Preporuka naših urednika

Korisnici Apple iPhonea mogu slati glasovne poruke iz Appleove aplikacije Messages dodirivanjem gumba mikrofona unutar tekstnog okvira (ovo funkcionira samo kada šaljete poruke drugim iPhone uređajima). Te poruke prema zadanim postavkama traju samo dvije minute prije nego što se izbrišu, ali to možete promijeniti. Dodir Zadržati ispod svake poslane glasovne poruke da biste je spremili.

Za buduću govornu poštu idite na Postavke > Poruke i dodirnite Istek pod Audio poruke. Možete postaviti datum isteka na Nikadaali to utječe samo na vaš dnevnik razgovora, ne i na primatelja.

Appleova aplikacija Voice Memos također se može koristiti za snimanje glasovne poruke. Zatim dodirnete ikonu elipse i otvorite Udio okno za pronalaženje ispravnog odredišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up