Kako zamoliti Alexu da zapamti stvari

Stalno zaboravljate majčin rođendan ili godišnjicu? Ne možete se sjetiti gdje ste stavili ključeve ili telefon? Zaboravili ste ime svog novog susjeda? Umjesto da pokušavate sve to pohraniti u svojoj glavi, dajte posao Alexi. Glasovni asistent vašeg Echa nudi nekoliko vještina koje možete koristiti da biste lakše zapamtili datume, događaje, predmete, osobe i više. Samo recite Alexi što želite da zapamti i kada budete u nevolji, ona će vas podsjetiti. Prođimo kroz nekoliko primjera onoga što možete tražiti da Alexa zapamti.

Oglas

Índice
  1. Ugrađena Alexa Zapamtite ovo
  2. Informacije koje Alexa može zapamtiti
  3. Zapamtite gdje ste ostavili stvari
  4. Memorija uz aplikaciju Alexa
  5. Podsjeti me
  6. Zapamtite ovo

Ugrađena Alexa Zapamtite ovo

Ugrađena Alexa Zapamtite ovo

Najprije je Amazon opremio Alexu značajkom ugrađene memorije poznatom kao Remember This, koju možete koristiti za prijavu na razne podsjetnike. Recite: "Alexa, zapamti da je Kellyn rođendan 12. veljače." Alexa traži potvrdu i zatim kaže da će zapamtiti. Sad reci: "Alexa, kada je Kellyn rođendan?" Alexa potvrđuje da ste je zamolili da se sjeti, a zatim vam daje datum.

Informacije koje Alexa može zapamtiti

Informacije koje Alexa može zapamtiti

Postoje i drugi načini na koje možete iskoristiti prednost Alexa ugrađene memorije. Recite: "Alexa, zapamti da se naša nova susjeda zove Mary" ili "Alexa, zapamti da je Megin broj cipela 7." Recite: "Alexa, zapamti da odlazimo u Maine 3. kolovoza." Zatim pitajte Alexu kako se zove vaša nova susjeda, broj Maggienih cipela ili kada je vaš put u Maine, a ona će vam odgovoriti što god joj kažete.

Zapamtite gdje ste ostavili stvari

Zapamtite gdje ste ostavili stvari

Također možete zamoliti Alexu da vas podsjeti gdje stavljate stvari. Recite: "Alexa, sjeti se da sam stavio telefon na noćni ormarić", "Sjeti se da sam stavio piletinu u zamrzivač u prizemlju" ili "Sjeti se da sam stavio ključeve u kuhinjsku ladicu."

Memorija uz aplikaciju Alexa

Memorija uz aplikaciju Alexa

Ono što ovu značajku čini još lakšom je to što nije vezana za vaš Echo. Samo upotrijebite svoj iPhone ili Android uređaj da zatražite od Alexe da zapamti nešto dok ste vani. Ako kupujete cipele za Maggie i zaboravili ste njezinu veličinu, jednostavno upotrijebite aplikaciju Alexa na svom telefonu da biste zatražili podsjetnik.

Podsjeti me

Podsjeti me

Osim korištenja Alexa ugrađene vještine Remember This, možete iskoristiti prednosti nekoliko vještina pamćenja trećih strana. Podsjeti me može vam pomoći da zapamtite stvari koje su vam potrebne za određena mjesta ili aktivnosti, kao što su dom, posao, teretana ili liječnik. Za početak recite: "Alexa, pitaj Podsjeti me da dodam mjesto u teretani." Zatim možete dodati pojedinačne stavke na svoj popis stvari koje ćete ponijeti u teretanu. Recite: "Alexa, pitaj Podsjeti me da dodam svoj Apple Watch u teretanu." Koristeći istu sintaksu, možete dodati druge stavke, kao što su slušalice, tenisice i boca za vodu. Kada trebate podsjetnik što ponijeti u teretanu, samo recite: "Alexa, pitaj Podsjeti me što trebam za teretanu." Alexa zatim odbacuje stavke koje ste dodali na svoj popis u teretani.

Zapamtite ovo

Zapamtite ovo

Da se ne miješa s prethodno spomenutom ugrađenom značajkom, vještina Remember This treće strane može se koristiti za praćenje popisa stavki. Recite: "Alexa, otvori Zapamti ovo." Zatim možete dodati stavke na svoj popis. Recite: "Alexa, dodaj na moj popis kupi Go Pro u Best Buyu." Koristite istu sintaksu za dodavanje više stavki. Nakon toga možete čuti svoj popis govoreći: "Alexa, pročitaj popis", a Alexa recitira svaku stavku jednu po jednu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up