Kako vratiti Safari traku za pretraživanje na vrh u iOS-u 15

Jeste li se mučili otkako ste nadogradili svoj telefon na iOS 15 i izgleda da je adresna traka Safarija nestala kao dio promjena OS-a? Kao što ste do sada vjerojatno shvatili, nije potpuno nestalo. Apple ga je upravo premjestio s vrha prozora na dno. Ovo je samo jedna od dosadnih stvari koje je Apple promijenio u iOS verziji Safarija – o ostalima ću za trenutak – ali barem to možete promijeniti.

Prije nego što je promijenite, dobro je znati da adresna traka na dnu ima jednu moguću prednost: omogućuje vam pomicanje lijevo i desno između otvorenih kartica. Ako se vratite na staru adresnu traku na vrhu prozora, morat ćete dodirnuti ikonu kartica u donjem desnom kutu da biste otvorili stranicu koja prikazuje minijature svih otvorenih kartica i dodirnite onu koju želite. Međutim, taj minijaturni prikaz je prednost ako držite puno kartica otvorenim, kao ja. Lakše je odabrati željenu karticu kada možete vidjeti preglede, umjesto pomicanja desno i lijevo u bjesomučnom lovu.

Ako se želite vratiti na adresnu traku na vrhu prozora, Apple vam daje dva načina da to učinite, jedan u Safariju, drugi u aplikaciji Postavke.

Índice
 1. Kako premjestiti traku za pretraživanje u iOS-u 15—Safari metoda
 2. Kako premjestiti traku za pretraživanje u iOS-u 15—Metoda postavki
  1. Preporuka naših urednika
 3. Još jedna smetnja riješena

Kako premjestiti traku za pretraživanje u iOS-u 15—Safari metoda

Najlakši način je premjestiti traku za pretraživanje iz samog Safarija.

Tri slike zaslona za iOS 15 koje pokazuju gdje dodirnuti da biste premjestili traku za pretraživanje i adresu u Safariju

 • U adresnoj traci na dnu zaslona dodirnite ikonu AA krajnje lijevo. Ako je ne vidite, prijeđite prstom prema dolje da biste se pomaknuli prema gore na otvorenoj web stranici i trebala bi se pojaviti.

 • U skočnom izborniku dodirnite Prikaži gornju adresnu traku. Adresna traka trenutno se pomiče.

 • Ako želite premjestiti adresnu traku natrag u podnožje, ponovno dodirnite ikonu AA, koja se sada nalazi u gornjem lijevom kutu, zatim odaberite Prikaži donju adresnu traku.

 • Kako premjestiti traku za pretraživanje u iOS-u 15—Metoda postavki

  Manje intuitivna i kompliciranija metoda je proći kroz aplikaciju Postavke.

  Preporuka naših urednika

  Tri slike zaslona postavki za iOS 15 koje pokazuju gdje treba dodirnuti da biste premjestili traku za pretraživanje i adresu u Safariju

 • Otvorite Postavke i pomaknite se na Safari.

 • Zatim se u dijaloškom okviru Safari postavki pomaknite prema dolje do Kartice

 • Vidjet ćete dvije ikone. Dodirnite onaj s desne strane koji se zove Single Tab kako biste adresnu traku vratili na vrh Safarija. Korisne ikone pokazuju vam gdje će se pojaviti adresa i traka za pretraživanje, na dnu ili na vrhu prozora.

 • Da biste pomaknuli adresnu traku natrag na dno kako biste mogli povlačiti ulijevo i udesno za navigaciju kroz kartice, umjesto toga odaberite ikonu trake s karticama s lijeve strane.

 • Još jedna smetnja riješena

  Kad sam prvi put instalirao iOS 15, činilo se da je Safari zaboravio svoju početnu stranicu, a kad sam dodirnuo ikonu kartice u donjem desnom kutu, a zatim dodirnuo ikonu znaka plus, ponudio mi je otvaranje novog skupa kartica, što nisam učinio .željeti. Međutim, nakon ažuriranja, znak plus vratio se na moju početnu stranicu, koja je prikazivala sličice mojih favorita u Safariju i, ispod novog zaglavlja Shared with You, sličice stranica koje su mi poslali prijatelji i obitelj putem poruka.

  Nakon nekoliko zastoja, ponovno sam natjerao Safari da radi onako kako želim i drago mi je što ponovno pokazuje svoje najbolje lice.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up