Kako vidjeti spremljene Wi-Fi lozinke: Svi trikovi i hakovi koje trebate znati

Mučite se s povezivanjem na Wi-Fi? Možda je vaše prijenosno računalo povezano, ali vaš telefon nije, ili morate dijeliti svoju mrežu s gostom, ali se ne možete sjetiti lozinke. Postoje načini za bežično dijeljenje lozinki između uređaja, ali to nije uvijek opcija.

U nastavku ćemo opisati kako dohvatiti Wi-Fi lozinke s već povezanih uređaja gledajući ih kao običan tekst. Na ovaj način ne morate resetirati svoju mrežnu sigurnost ili hakirati svoju Wi-Fi mrežu, a svi mogu biti online.

Naši najbolje ocijenjeni bežični usmjerivači

Índice
 1. Naši najbolje ocijenjeni bežični usmjerivači
 • Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi u sustavu Windows
 • Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi u macOS-u
 • Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi na iPhoneu
 • Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi na Androidu
 • Pogledajte lozinku za Wi-Fi na administratorskoj stranici rutera
 • Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi u sustavu Windows

  postavke bežične mreže

  Windows to čini jednostavnim, sve dok ste trenutno spojeni na dotičnu mrežu. Otvori Postavke > Mreža i interneta zatim kliknite na Promjena opcija adaptera gumb (u Windows 10) ili Napredne mrežne postavke > Više opcija mrežnog adaptera u sustavu Windows 11).

  Desnom tipkom miša kliknite Wi-Fi adapter vašeg računala na popisu, odaberite Status > Svojstva bežične mreže. Otvori Sigurnost i trebali biste vidjeti polje za lozinku s točkama u njemu – kliknite Prikaži likove kako bi se lozinka pojavila u običnom tekstu.

  postavke bežičnih svojstava

  Ako pokušavate vidjeti lozinku za mrežu na koju trenutno niste spojeni, stvari su malo kompliciranije. Možete preuzeti aplikaciju treće strane kao što je Magical JellyBean WiFi Password Revealer (Otvara se u novom prozoru), koja će vam pokazati lozinke svih spremljenih mreža.

  naredbeni redak koji prikazuje spremljene Wi-Fi mreže

  (Zasluge: PCMag)

  Ako ne želite instalirati dodatni softver, lozinku možete pronaći u Windows naredbenom retku. Otvorite izbornik Start, pretražite Naredbeni redakdesnom tipkom miša kliknite aplikaciju i odaberite Pokreni kao administrator. Zatim pokrenite sljedeću naredbu da vidite popis spremljenih Wi-Fi mreža:

  netsh wlan pokazati profil

  Odaberite željenu mrežu s popisa, zatim pokrenite drugu naredbu (replace Moja mreža s nazivom dotične mreže):

  netsh wlan prikaži profil MyNetwork key=clear

  Prikazat će vam se mnogo informacija o mreži, od kojih većinu možete zanemariti. Potražite odjeljak pod nazivom Sigurnosne postavke; unos označen kao Ključni sadržaj je lozinka.

  Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi u macOS-u

  macos privjesak za ključeve

  Appleov macOS pohranjuje Wi-Fi lozinke u svoj privjesak za ključeve, koji možete vidjeti tako da ga otvorite Launchpad > Ostalo > Keychain Access. Izravnije, možete pritisnuti Command + Space da biste otvorili Spotlight, zatim potražite "keychain access" i otvorite aplikaciju.

  Koristite traku za pretraživanje u aplikaciji Keychain Access za traženje naziva bilo koje Wi-Fi mreže na koju ste se prethodno spajali. Kada vidite mrežu na popisu, dvaput je kliknite da biste vidjeli unos lozinke. Morat ćete provjeriti Pokaži lozinku polje na dnu, zatim unesite lozinku za Mac prije nego što vidite lozinku u običnom tekstu.

  Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi na iPhoneu

  iphone wi-fi postavke

  Kao što se vidi na iPhoneu X koji pokreće iOS 16.2

  Apple uređaji mogu neprimjetno dijeliti Wi-Fi lozinke između uređaja, ali nije ih bilo lako vidjeti u običnom tekstu. Međutim, s ažuriranjem na iOS 16, konačno postoji značajka koja vam omogućuje da vidite mrežnu lozinku.

  Otvori Postavke > Wi-Fizatim dodirnite i ikona za trenutnu mrežu. Odaberite Lozinka unesite i potvrdite svoj identitet pomoću Face ID-a, Touch ID-a ili šifre. Zatim možete dodirnuti vidljivu lozinku i kopirati je

  Za one koji su zaglavili na starijem operativnom sustavu, možete sinkronizirati Wi-Fi lozinke svog iPhonea sa svojim iCloud Keychainom i zatim se okrenuti aplikaciji Keychain Access na svom Macu, kao što je opisano u gornjem odjeljku. Ova bi metoda trebala funkcionirati, čak i ako se nikada niste spajali na tu mrežu s Maca.

  Vaša jedina druga opcija bila bi jailbreak vašeg iPhonea. To je puno rjeđe nego što je bilo, ali ako je vaš telefon razbijen, idite na Cydiju (App Store za telefone s razbijenim pristupom) i potražite WiFi lozinke (otvara se u novom prozoru). Ovaj alat će vam otkriti te lozinke. Može ili ne mora raditi, ovisno o verziji vašeg softvera za bjekstvo iz zatvora - te stvari su uvijek u tijeku. Ako je ne možete pokrenuti, postoje brojne druge slične aplikacije u Cydiji koje vrijedi isprobati.

  Kako vidjeti lozinku za Wi-Fi na Androidu

  android mrežne postavke

  Kao što se vidi na Google Pixelu 3A (Zasluge: Max Eddy)

  Vaše opcije za pregled i dijeljenje Wi-Fi lozinki razlikuju se ovisno o proizvođaču uređaja. Svatko tko koristi Android 10 ili noviji može jednostavno podijeliti Wi-Fi lozinku s drugima. Međutim, postoje neka ograničenja kada je u pitanju gledanje lozinki kao običnog teksta na Samsung uređajima.

  Otvorite svoje Wi-Fi postavke i odaberite dotičnu mrežu (to može biti mreža koju trenutno koristite ili ona navedena pod vašim spremljenim mrežama). Dodir Udio gumb za prikaz QR koda koji se može koristiti za Wi-Fi dijeljenje. Lozinka će biti navedena ispod u običnom tekstu.

  Nažalost, ova metoda ne radi za Samsung uređaje. Možete dodirnuti ikonu zupčanika pored vaše trenutne Wi-Fi mreže i dodirnuti ikonu QR koda, ali lozinka neće biti vidljiva u običnom tekstu kao na drugim telefonima. Međutim, veza se i dalje može dijeliti putem koda.

  Bez Androida 10 ne možete vidjeti lozinku za Wi-Fi osim ako vaš telefon nije rootan. Ako je vaša, pretraživač datoteka prilagođen root-u kao što je Solid Explorer (otvara se u novom prozoru) može vam pomoći pronaći lozinku. Samo idi na /podaci/razno/wifi i otvoriti wpa_supplicant.conf datoteka. Unutar tog dokumenta trebali biste moći pronaći naziv mreže zajedno s lozinkom.

  Imajte na umu da se lokacija te datoteke i učinkovitost ove metode mogu razlikovati od uređaja do uređaja jer neki mogu šifrirati lozinke unutar wpa_supplicant.conf.

  Pogledajte lozinku za Wi-Fi na administratorskoj stranici rutera

  netgear firmware

  Ako ste pročitali dovde i još uvijek nemate lozinku, imate još jednu (pomalo nejasnu) opciju: provjerite administrativne alate vašeg Wi-Fi usmjerivača. Ako pogledate informacije o Wi-Fi mreži svog uređaja — na primjer, klikom na "i" pored Wi-Fi naziva u iOS postavkama — moći ćete vidjeti IP adresu usmjerivača, obično nešto poput 192.168. 0,1.

  Unesite taj broj u adresnu traku preglednika i upotrijebite web mjesto kao što je routerpasswords.com (otvara se u novom prozoru) kako biste vidjeli dopuštaju li vam zadano korisničko ime i lozinka za taj model usmjerivača pristup stranici s postavkama. (Ako ne znate broj modela, možda je na stranici za prijavu ili ga možete pronaći ispisan na samom usmjerivaču.) Pronađite odjeljak Wi-Fi u postavkama i možda ćete moći vidjeti mrežnu lozinku.

  Ako je vlasnik mreže promijenio administratorsku lozinku za svoj usmjerivač - što bi svi trebali učiniti iz sigurnosnih razloga - nećete to moći učiniti, a osim ako nemate njihovo dopuštenje, općenito nije dobra ideja rootati se po tuđem usmjerivaču postavke.

  PCMag logotip Kako svoj telefon pretvoriti u Wi-Fi hotspot

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up