Kako uvježbati glasnoću vašeg Google Home Smart zvučnika

Zvučnik Google Home (99,00 USD kod Target) (Otvara se u novom prozoru) prilično je dobar u prepoznavanju kada netko govori, ali se može spotaknuti. Ponekad će Google misliti da govorite iako ne govorite ili će pogrešno čuti vaše naredbe. Srećom, možete ga istrenirati da vas bolje razumije.

Zapravo, Google može naučiti prepoznati vaš glas, drugačiji od glasa svih ostalih u vašoj kući, smanjujući lažne pozitivne rezultate i generirajući bolje rezultate.

Sve glasovne treninge možete obaviti na svom telefonu, a Google će koristiti taj glasovni model za otkrivanje vaših naredbi na svim pametnim zvučnicima koje posjedujete. Glasovna obuka podržana je na većini Google Home zvučnika, kao i glasovni asistent na Android telefonima kao što je Samsung Galaxy S9+ (699,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru) ili Motorola G6 Play. Za početak, pobrinite se da ste na tihom mjestu gdje se vaš glas jasno čuje.

Oglas

Índice
  1. Otvorite aplikaciju Google Home
  2. Postavke Google Home Assistant
  3. Voice Match s Googleom
  4. Počnite razgovarati s Googleom
  5. Ponovno uvježbajte svoj glasovni model
  6. Pokušajte ponovo s Asistentom
  7. Postavite i uvježbajte više glasova
  8. Povežite članove obitelji sa svojim uređajima
  9. Odaberite Uređaji za prepoznavanje
  10. Glasovno treniranje vašeg Amazon Echoa

Otvorite aplikaciju Google Home

Otvorite aplikaciju Google Home

Postavke Google Home Assistant

Postavke Google Home Assistant

Navigirajte do Opće postavke > Postavke > Pomoćnik za pristup postavkama Google Home glasovnog asistenta.

Voice Match s Googleom

Voice Match s Googleom

Ovdje možete dodati svoj glas na Google Home, dodati dodatne glasove na uređaj ili ponovno kalibrirati glasove koji su već u sustavu. Dodirnite Voice Match.

Počnite razgovarati s Googleom

Počnite razgovarati s Googleom

Google Assistant će od vas tražiti da kažete "OK, Google" i "Hej, Google" nekoliko puta kako bi osjetio vaš glas. Slijedite upute i izgovorite naredbe naglas. Napomena: ako ste u istoj prostoriji s Google Home zvučnikom, on se može aktivirati. Samo ga ignorirajte i slijedite glasovne upute.

Ponovno uvježbajte svoj glasovni model

Ponovno uvježbajte svoj glasovni model

Ako niste zadovoljni načinom na koji Google Home reagira na vaš glas, uvijek ga možete ponoviti kako biste dobili bolju snimku. Pri vrhu zaslona ponovno dodirnite Podučite svog glasovnog pomoćnika. Od vas će se tražiti da potvrdite da želite ponovno uvježbati svoj glasovni model jer će to utjecati na sve uređaje, uključujući detekciju glasa na vašem telefonu i svaki pametni zvučnik u vašoj kući. Kako biste potvrdili da se slažete s tim, dodirnite Ponovno uvježbavanje.

Pokušajte ponovo s Asistentom

Pokušajte ponovo s Asistentom

Nakon dovršetka ponovne obuke pokušajte ponovno s nekim od tih naredbi da vidite koliko vas Google sada razumije. Ako i dalje imate problema, pokušajte ponovno trenirati.

Postavite i uvježbajte više glasova

Postavite i uvježbajte više glasova

Dodavanje više korisnika može pomoći jer će vas Google Home moći identificirati na temelju toga tko niste. Također bi vam trebao dati personalizirane rezultate pretraživanja ("Što je na mom kalendaru?") i točnije glasovno tumačenje.

U odjeljku Voice Match dodirnite Pozovi druge koristeći svoje uređaje. Dobit će izravnu vezu za postavljanje vlastitog Voice Matcha.

Povežite članove obitelji sa svojim uređajima

Povežite članove obitelji sa svojim uređajima

Primatelji će morati preuzeti/otvoriti aplikaciju Google Home na svom telefonu i otići do nje Račun > Opće postavke > Postavke > Pomoćnik na svom uređaju i dodirnite Voice Match. Zatim će morati dodirnuti ikonu plavog kruga kako bi dodali povezane uređaje na svoj profil.

Odaberite Uređaji za prepoznavanje

Odaberite Uređaji za prepoznavanje

Nakon brzog skeniranja vaše Wi-Fi mreže, pojavit će se popis uređaja dostupnih za sinkronizaciju i oni mogu odabrati one za koje žele da im prepoznaju glasove. Ako još nisu postavili glasovni profil, od njih će biti zatraženo da to učine.

Glasovno treniranje vašeg Amazon Echoa

Glasovno treniranje vašeg Amazon Echoa

Ako je Amazonova Alexa veća brzina, evo kako ćete je natjerati da prepozna vaš glas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up