Kako upućivati ​​i primati telefonske pozive na svom iPadu ili Macu

Morate odgovoriti na telefonski poziv, ali vaš iPhone je izvan dohvata. Sa značajkom pod nazivom iPhone Cellular Calls, možete odgovoriti na taj poziv na obližnjem iPadu ili Macu. To je dio Appleovog sustava Continuity koji je dizajniran za sinkronizaciju i dijeljenje određenih značajki na iOS-u, iPadOS-u, Apple Watchu i Macu, a također uključuje Handoff i Universal Clipboard. Evo kako postaviti značajku tako da možete početi upućivati ​​i primati pozive bez dodirivanja telefona.

Índice
  1. Zahtjevi sustava
  2. Dopusti pozive na drugim uređajima
  3. Prihvatite dolazni poziv
  4. Upućujte pozive sa svog iPada
  5. Upućujte pozive sa svog Maca

Zahtjevi sustava

Vaš iPhone mora imati iOS 8.1 ili noviji i biti aktiviran preko vašeg operatera, dok vaš iPad mora imati barem iOS 8 ili iPadOS. Vaš Mac mora imati OS X Yosemite ili noviji. Ako imate Mac mini ili Mac Pro, on također mora imati vanjski mikrofon ili slušalice za korištenje ove značajke.

Svaki uređaj mora biti prijavljen na iCloud i FaceTime koristeći isti Apple ID. Također moraju biti omogućeni Wi-Fi i povezani na istu mrežu koristeći Wi-Fi ili Ethernet.

Dopusti pozive na drugim uređajima

dopustiti pozive

Kako biste omogućili primanje poziva na različite uređaje, idite na Postavke > Telefon > Pozivi na drugim uređajima na vašem iPhoneu. Uključite prekidač pokraj njega Dopusti pozive na drugim uređajima. Ako imate više od jednog podržanog Apple uređaja, kao što su iPad i Mac, možete odabrati na kojim uređajima želite dopustiti pozive.

ipad pozivi

Ako želite primati pozive sa svog iPada, otvorite Postavke > FaceTime na vašem tabletu. Uključite prekidač pored njega Pozivi s iPhonea za početak primanja telefonskih poziva na ovaj uređaj.

mac pozivi

Za pozive prema vašem Macu otvorite aplikaciju FaceTime na računalu. Kliknite na FaceTime izbornik i odaberite Postavke. Označite okvir pored Pozivi s iPhonea ispod postavke tab.

Prihvatite dolazni poziv

dolazni poziv

Sada kada poziv stigne na vaš iPhone, zvonit će i na vašem iPadu i Macu. Dodir Prihvatiti gumb za preuzimanje poziva na vašem iPadu i početak razgovora. Na vašem Macu pojavljuje se mala obavijest koja vas upozorava na dolazni poziv. Kliknite na Prihvatiti gumb za preuzimanje poziva na vašem računalu.

Upućujte pozive sa svog iPada

ipad telefonski poziv

Ako želite nazvati određeni kontakt sa svog iPada, otvorite aplikaciju Kontakti. Odaberite kontakt i dodirnite broj koji želite nazvati. Zaslon poziva se pojavljuje dok čekate da osoba odgovori. Broj možete birati i ručno na svom iPadu tako da otvorite aplikaciju FaceTime. Dodirnite plus (+) i unesite broj telefona. Provjerite je li vrsta poziva postavljena na Audio i dodirnite Audio gumb za upućivanje poziva.

Upućujte pozive sa svog Maca

mac telefonski poziv

Nazovite kontakt sa svog Maca otvaranjem aplikacije Kontakti. Odaberite kontakt, a zatim zadržite pokazivač iznad broja koji želite nazvati. Pritisnite rezultirajuću ikonu telefona da biste uputili poziv.

Za ručno biranje broja na vašem Macu otvorite aplikaciju FaceTime i upišite broj. Provjerite je li poziv postavljen na zvuk, a zatim kliknite Audio gumb za upućivanje poziva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up