Kako upravljati svojom internetskom bibliotekom fotografija s iDrive Photos

Korisnici Google Photosa bili su zbunjeni prošle godine kada je tvrtka objavila da više neće nuditi besplatnu, neograničenu pohranu za fotografije i videozapise. Sada od Googlea besplatno dobivate do 15 GB ukupne pohrane. Preuzimanje više prostora zahtijeva pretplatu na Google One (Otvara se u novom prozoru), koja počinje od 1,99 USD mjesečno.

Za sve koji traže alternativu, mjesto vrijedno razmatranja su iDrive Photos (Otvara se u novom prozoru), koje su dostupne od ljudi koji stoje iza iDrive internetske sigurnosne kopije. Trenutačno počevši od 4,95 dolara godišnje (i samo 99 centi za prvu godinu), iDrive Photos pruža neograničenu pohranu u punoj razlučivosti za vaše fotografije i videozapise.

ja vozim

Preko mobilnih aplikacija za iOS i Android automatski ili ručno učitavate fotografije s mobilnog uređaja u svoju iDrive pohranu. Odatle ih možete organizirati u albume, vratiti na drugi uređaj i dijeliti s drugim ljudima.

Velika zamjerka jest da vas godišnji plan od 4,95 USD ograničava na prijenos fotografija i videozapisa samo s vašeg mobilnog uređaja. Za prijenos s računala morat ćete nabaviti plan za stolna računala od 5 TB po cijeni od 79,50 USD godišnje. Evo kako koristiti iDrive Photos kao svoj mrežni upravitelj fotografija.

Índice
  1. Sigurnosno kopirajte svoje fotografije na iDrive
  2. Vratite fotografije s iDrive-a
    1. Preporuka naših urednika
  3. Preuzmite, dijelite, označavajte, brišite fotografije s iDrive-a
  4. Pogledajte fotografije s web stranice iDrive

Sigurnosno kopirajte svoje fotografije na iDrive

idrive prijava

Potražite web stranicu iDrive Photos (otvara se u novom prozoru) i kliknite Primijeni sada. Možete se odlučiti prijaviti za besplatni 7-dnevni probni račun koji uključuje 1TB prostora za pohranu. Ovo zahtijeva vaše ime, adresu e-pošte i lozinku za vaš račun, ali ne i podatke o plaćanju. Alternativno, odlučite se za Unlimited Photo Backup plan, koji traži vaš kontakt i podatke o plaćanju kreditnom karticom.

idrive aplikacija

Vaš sljedeći korak je preuzimanje i instaliranje aplikacije iDrive Photo Backup na vašem iOS (Otvara se u novom prozoru) ili Android (Otvara se u novom prozoru) uređaju. Na početnom zaslonu prijavite se na svoj iDrive račun i dopustite aplikaciji iDrive Photos pristup vašim fotografijama i videozapisima ako želite prenijeti fotografije iz svoje biblioteke.

Odaberite Sve fotografije dati neograničeni pristup, ili Odaberite Fotografije za odabir samo određenih fotografija. Zatim možete odlučiti dopustiti ili onemogućiti obavijesti iz aplikacije.

iPhone sigurnosna kopija fotografija

Aplikacija će automatski početi slati fotografije iz vaše biblioteke. Da biste provjerili napredak prijenosa, dodirnite ikonu zupčanika Postavke u gornjem lijevom kutu. Zaslon s postavkama prikazuje koliko je stavki preostalo za učitavanje. Na iPhoneu dodirnite opciju za Pokrenite Supercharged Backup da vidite više detalja o napretku.

U ovom trenutku aplikacija preporučuje da uključite svoj iPhone ili iPad kako biste bili sigurni da se neće ugasiti zbog niske baterije. Dodir Zatvorite Supercharged Backup za povratak na zaslon postavki. Nakon dovršetka prijenosa, status pokazuje da je sigurnosna kopija dovršena.

sigurnosna kopija android fotografija

Ne postoji opcija za Supercharged Backup na Android telefonu. Umjesto toga, odjeljak za Prijenos je u tijeku prikazuje status učitavanja. Nakon dovršetka prijenosa, status pokazuje da je sigurnosna kopija dovršena.

postavke aplikacije

Nakon početnog učitavanja, možda ćete htjeti prilagoditi neke postavke u aplikaciji, što možete učiniti na zaslonu postavki. Ako ne želite da se nove fotografije i videozapisi automatski kopiraju na iDrive, isključite prekidač za Automatski prijenos. Uvijek ga možete ponovno uključiti, a sve fotografije ili videozapisi koji još nisu preneseni bit će poslani na iDrive.

U odjeljku Više možete odabrati korištenje mobilnih podataka za prijenos fotografija i videozapisa. Samo imajte na umu da će svi veliki ili dugi videozapisi pojesti dio vaših mobilnih podataka. Na Android uređaju možete mijenjati vizualnu temu aplikacije između svijetle i tamne. Također možete promijeniti svoju zaporku i postaviti šifru za dodatnu zaštitu svojih fotografija.

Vratite fotografije s iDrive-a

obnova iphonea

Jedna od glavnih prednosti sigurnosnog kopiranja vaših fotografija i videozapisa na mreži jest ta da ih možete vratiti na svoj mobilni uređaj. To možete učiniti ako izgubite fotografije ili videozapise na trenutnom uređaju, prijeđete na novi uređaj ili imate više uređaja.

Za vraćanje svih stavki iz iDrive Photos na vaš iPhone ili iPad, otvorite zaslon postavki i odaberite Pokrenite Supercharged Restore. Status će naznačiti da je vraćanje u tijeku, pokazujući broj stavki preostalih za vraćanje. Ostanite na ovom zaslonu dok je proces u tijeku.

Kada završi, aplikacija će se vratiti na zaslon postavki, pokazujući da su sve stavke vraćene. Dodirom opcije Start Supercharged Restore prikazuje se poruka koja vam govori da nema novih datoteka za vraćanje.

restauracija androida

Na svom Android uređaju otvorite zaslon postavki i dodirnite Vrati sve natrag. Status pokazuje napredak povrata, govoreći vam koliko je artikala vraćeno od određenog ukupnog iznosa. Kada je proces završen, odbrojavanje se zaustavlja. Ponovno dodirivanje opcije govori vam da su sve datoteke već vraćene.

Preporuka naših urednika

Preuzmite, dijelite, označavajte, brišite fotografije s iDrive-a

preuzimanje fotografija

Ako trebate preuzeti, podijeliti, izbrisati ili označiti sliku, dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Uredi. Odaberite sve fotografije koje želite koristiti. Dodir Polijetanje ikonu za spremanje fotografija na vaš uređaj. Ova naredba radi samo ako fotografija koju odaberete nije već pohranjena na vašem uređaju.

favoriti, dijeljenje, brisanje

Dodirnite oblik srca Favoriti ikona za dodavanje slika u favorite. Možete dodirnuti ikonu Dijeli kako biste poslali fotografije drugima iz iOS okna za dijeljenje. Dodirnite ikonu kante za smeće za brisanje svih odabranih datoteka.

pogledajte fotografije

Ove radnje možete izvesti i iz pojedinačnih fotografija. Dodirnite određenu fotografiju da biste je pogledali. S ovog zaslona možete preuzeti datoteku, označiti je kao omiljenu, podijeliti je ili izbrisati. Prijeđite prstom ulijevo ili udesno da vidite druge slike. Dodirnite ikonu Informacije za fotografiju kako biste vidjeli njezin puni naziv i datum.

dijeljeno, omiljeno

Možete pogledati fotografije označene kao Favoriti ili one koje ste prethodno podijelili s drugima. Dodirnite ikonu s tri točke i odaberite Dijeljene datoteke da vidite popis datoteka koje ste podijelili s drugim ljudima. Dodir Favoriti da biste vidjeli one koje ste označili kao omiljene.

filter, pretraživanje

Dodir filtar u gornjem desnom kutu aplikacije i možete odabrati da vidite samo fotografije ili samo videozapise. Također možete pretraživati ​​datoteke po nazivu.

Pogledajte fotografije s web stranice iDrive

idrive web mjesto

Ako više volite pregledavati i upravljati svojim fotografijama s računala, možete se prijaviti na web mjesto iDrive Photos. Odaberite Fotografije kategoriju u lijevom oknu kako biste vidjeli sve svoje spremljene fotografije. Iz ovog prozora također možete dijeliti ili preuzimati stavke s vrha stranice.

idrive fotografije

Kliknite na fotografiju za detaljniji pregled. Odavde možete dijeliti, rotirati, preuzeti ili ispisati fotografiju. Također ga možete pogledati na cijelom zaslonu i vidjeti dodatne informacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up