Kako upravljati svojim novcem uz Amazon Alexa

Život je skup. Od stanarine do duga za kredit za fakultet do cool tehnoloških naprava koje zahtijevaju vaš novac, može biti teško izgraditi veliko gnijezdo. Međutim, ako imate Alexa uređaj, Amazonov glasovni asistent podržava niz vještina koje vam mogu pomoći da uštedite novac, od asistenta za kreditne kartice do šarene budale. Razgovarajte s njom na svom uređaju koji podržava Alexa, aplikaciji za kupnju Amazon ili aplikaciji Alexa. Evo kako to učiniti.

Oglas

Índice
  1. Aplikacija Alexa
  2. Posao i financije
  3. Savjeti za uštedu novca
  4. Asistent za kreditne kartice
  5. Pomoćnik u banci
  6. Šarena budala
  7. Bloomberg
  8. Stock Trigger
  9. Kako preuzeti kontrolu nad svojim osobnim financijama

Aplikacija Alexa

Aplikacija Alexa

Otvorite aplikaciju, dodirnite ikonu hamburgera ( ) i dodirnite Vještine i igre, zatim Kategorije.

Posao i financije

Posao i financije

Savjeti za uštedu novca

Savjeti za uštedu novca

Recite: "Alexa, otvori savjete za uštedu novca (Otvara se u novom prozoru)." Kao odgovor, Alexa nudi savjete za uštedu novca poput "Koristite knjižnicu umjesto knjižare, i da, Kindle Lending Library se računa" i "Ako ste student, koristite popust na studentsku karticu kad god možete."

Asistent za kreditne kartice

Asistent za kreditne kartice

Recite: "Alexa, otvori Helper za kreditne kartice (Otvara se u novom prozoru)." Alexa vam nudi pomoć u pronalaženju prave kreditne kartice za vaše potrebe. Možete tražiti najbolje beskamatne kreditne kartice ili kreditne kartice s najboljim programima nagrađivanja. Alexa vam daje nazive nekoliko određenih kreditnih kartica zajedno s njihovim prednostima, manama i drugim detaljima.

Pomoćnik u banci

Pomoćnik u banci

Recite: "Alexa, otvori Bank Helper (Otvara se u novom prozoru)." Alexa nudi informacije i preporuke o štednim računima i CD-ima, pruža trenutne stope i prijedloge za najbolje banke. Također možete postavljati pitanja.

Šarena budala

Šarena budala

Omogućite vještinu The Motley Fool (Otvara se u novom prozoru) i recite: "Alexa, pitaj budalu (naziv dionice)." Kao odgovor, Alexa vam govori trenutnu cijenu trgovanja dionicom ili jučerašnju cijenu na zatvaranju.

Alexa zatim pita želite li radnje dodati na svoj popis za praćenje. Nakon što dodate svoje dionice na popis za praćenje, možete reći: "Alexa, pitaj budalu kako ide moj popis za praćenje", a Alexa će vam dati pregled dionica na popisu. Također možete reći Alexi da pita budalu za ažuriranje tržišta, a Alexa će vam reći kako su glavni tržišni indeksi prošli prethodnog dana.

Bloomberg

Bloomberg

Stock Trigger

Stock Trigger

Recite: "Alexa, otvori Stock Trigger (Otvara se u novom prozoru)." Možete dobiti ponudu dionica, usporediti različite dionice, pronaći dionice na temelju određenih kriterija i zatražiti obavijest putem tekstualne poruke ako dionica dosegne određeni prag.

Recite: "quote (naziv dionice)" i čut ćete trenutnu ponudu cijene. Recite "Usporedi (dionice) s (drugim dionicama)" i čut ćete kako su obje dionice nedavno prošle. Recite: "Pronađi dionicu koja je u prošlom tjednu pala više od 5 posto" i čut ćete popis dionica koje odgovaraju tim kriterijima.

Recite: "Obavijesti me ako (dionica) poraste za 10 posto", i dobit ćete tekstualnu poruku ako dionica dosegne tu razinu. Također možete dodati dionice, pa čak i određene upite na svoj popis favorita.

Kako preuzeti kontrolu nad svojim osobnim financijama

Kako preuzeti kontrolu nad svojim osobnim financijama

Stručnjakinja za produktivnost Jill Duffy objašnjava kako planirati svoj novac, utvrditi svoj kreditni rezultat i naučiti kako se riješiti dugova pomoću najboljih aplikacija za osobne financije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up