Kako upravljati 'Poništi slanje' u Gmailu

Imate pritužbu e-poštom. Svi to rade. Možda ste znali da je to loša ideja ili "odgovori svima" katastrofa čim pritisnete Pošalji. Ali to je život; živiš, učiš.

Osim ako nemate Gmail. Iako Google ne može baš izmisliti vremenski stroj, njegova značajka "Poništi slanje" u Gmailu može poništiti greškom poslanu poruku.

Índice
  1. Poništi slanje na radnoj površini
  2. Poništi slanje s Gmaila
  3. Potvrdite prije slanja na Androidu

Poništi slanje na radnoj površini

"Poništi slanje" dodano je u Gmail Labs prije nekoliko godina i postalo je službena značajka Gmaila koja se uključila 2015. S lansiranjem novog Gmaila prošle godine, Poništi slanje sada je uključeno prema zadanim postavkama i ne možete ga isključiti . Ali možete postaviti koliko dugo morate poništiti slanje e-pošte.

Prijavite se na Gmail i kliknite ikonu zupčanika () u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke.

Na kartici Općenito pomaknite se prema dolje do opcije Poništi slanje. Kliknite padajući izbornik i odaberite želite li da se opcija "Poništi slanje" pojavi 5, 10, 20 ili 30 sekundi nakon što pritisnete Pošalji.

Gmail Undo Send 2019

Pomaknite se do dna i kliknite Spremi promjene. Kada pošaljete e-poruku, u donjem lijevom kutu pojavit će se gumb Odustani. Kliknite Odustani i e-pošta će se vratiti kao skica za nastavak uređivanja.

Poništi slanje Gmaila 2019

Poništi slanje s Gmaila

Nakon što je značajka postavljena na stolnom računalu, postavke Poništi slanje primjenjivat će se na mobilne aplikacije Gmail za iOS i Android. Sada sve što trebate učiniti je pokrenuti aplikaciju, sastaviti novi email i poslati ga na pravi način.

Veza za poništavanje prikazat će se na dnu zaslona i ostati ondje koliko god sekundi odaberete na radnoj površini. Dodirnite Odustani za povratak na skicu. Sučelje izgleda slično na iOS-u (lijevo) i Androidu (desno).

Poništi slanje Gmaila za iOS i Android

Potvrdite prije slanja na Androidu

Korisnici Androida tek su nedavno dobili mogućnost poništavanja slanja sa svojih telefona. Prethodno je najbolje što su mogli učiniti bilo omogućiti "Potvrdi prije slanja", što - kao što ime sugerira - proizvodi upit s pitanjem želite li stvarno poslati e-poštu prije nego što izađe.

Za većinu nas to je vjerojatno pretjerano. Ali ako želite biti posebno oprezni sa svojom e-poštom, opcija "Potvrdi prije slanja" i dalje je dostupna na Androidu (ali ne i na iOS-u).

Da biste ga omogućili u aplikaciji Gmail za Android, kliknite ikonu hamburgera (), pomaknite se do dna lijevog okna i dodirnite Postavke. Na zaslonu postavki dodirnite Opće postavke. Pomaknite se do dna zaslona i dodirnite kvačicu pored "Potvrdi prije slanja" da omogućite značajku.

Potvrda prije slanja, Gmail na Androidu

Sada sastavite i pokušajte poslati novu e-poštu. Pojavljuje se poruka s pitanjem želite li poslati poruku. Dodirnite U redu za slanje ili Odustani za zaustavljanje. Ako je otkažete, tada imate priliku pregledati poruku i unijeti promjene prije nego što je pokušate ponovno poslati.

PCMag logotip Kako je vaša lozinka ukradena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up