Kako upariti Bluetooth slušalice i slušalice

Índice
  1. Kako upariti Bluetooth slušalice?
  2. Spajanje slušalica putem Bluetootha
  3. Ponovno spojite slušalice
  4. Rasparivanje (ili zaboravljanje) Bluetooth slušalica
  5. Odabir najboljih Bluetooth slušalica

Kako upariti Bluetooth slušalice?

Ako se još niste pridružili revoluciji bežičnih slušalica, možda se počinjete osjećati kao da vas svijet tehnologije tjera na to, s mnogim novim telefonima koji se isporučuju bez 3,5 mm priključka za slušalice. No, je li bežični zvuk prikladan samo za tehnički potkovane ili bilo tko može zgrabiti par Bluetooth slušalica i početi uživati ​​u nekim melodijama? Dobra vijest je da je zapravo vrlo jednostavno koristiti Bluetooth slušalice – sve što trebate učiniti je spojiti ih i spremni ste. A ako možete koristiti mobilni telefon, možete spojiti par bežičnih slušalica. Ovdje smo da pomognemo.

Spajanje slušalica putem Bluetootha

Dok se stvarni gumbi koje pritišćete (i koliko dugo) mogu razlikovati od slušalice do slušalice, postupak uparivanja uvijek je jednostavan kao ovaj: Prvo idite na izbornik postavki svog telefona i dodirnite izbornik Bluetooth. U izborniku Bluetooth želite provjeriti je li Bluetooth uključen. Zatim idite na svoje slušalice i pritisnite tipku za Bluetooth uparivanje. Ako niste sigurni koji je to gumb, vaš priručnik će vam reći postoji li namjenski gumb za Bluetooth ili gumb za uključivanje služi i kao gumb za Bluetooth. Neke slušalice automatski prelaze u način rada za uparivanje kada se uključe.

Kako upariti Bluetooth slušalice i slušalice

Nakon što dovoljno dugo držite pritisnutu tipku za uparivanje (obično nekoliko sekundi), LED diode na slušalicama trebale bi početi treptati kako bi pokazale da su spremne za uparivanje s vašim telefonom ili drugim uređajem. Sada se vratite na svoj telefon i na istom ekranu na kojem ste uključili Bluetooth značajku, trebali biste vidjeti naziv vaše slušalice. Dodirnite to i trebali biste biti upareni za nekoliko sekundi. Ako ovo ne uspije (iako bi trebalo), pokušajte cijeli postupak ponovo.

Ako ne vidite svoje slušalice na popisu, to je zato što proizvođači ponekad koriste skraćene nadimke za svoje proizvode, ili stvarno fantastične kodne nazive, ili krajnje nejasna imena koja koriste ime proizvođača, ali ne i naziv proizvoda. Međutim, obično ćete vidjeti stvarni naziv proizvoda na popisu dostupnih proizvoda za podudaranje. Također možete primijetiti druge proizvode koje možete upariti - može se pojaviti vaše računalo ili telefon osobe koja sjedi pokraj vas. Dok ne dodirnete nazive tih uređaja, nećete ih upariti.

Nakon što ste upareni, jednostavno počnite reproducirati glazbu — ona će sada strujati kroz vaše slušalice i, ovisno o kontrolama na vašem paru, moći ćete uključiti reprodukciju, pratiti navigaciju, glasnoću i kontrolirati telefonske pozive , izravno kroz slušalice. Također možete nazvati Siri i druge glasovne pomoćnike s većinom parova.

Kako upariti Bluetooth slušalice i slušalice

Ako imate iPhone, neke slušalice opremljene Appleovim W1 čipom, kao što su AirPods ili BeatsX, još je lakše upariti. Ne morate čak ni ići na Bluetooth izbornik - obavijest na zaslonu se pojavljuje kada su slušalice u blizini vašeg telefona i uparuju se gotovo trenutno.

Dakle, zaključak je: bilo da se radi o bežičnim slušalicama, slušalicama ili pravim bežičnim modelima, uparivanje putem Bluetootha je jednostavno. Cijeli proces traje deset sekundi.

Ponovno spojite slušalice

Ovaj dio može biti malo nezgodan. Većina Bluetooth slušalica koje testiramo automatski će se ponovno upariti s uređajem s kojim su nedavno uparene (poput vašeg telefona) kada se uključe, pod uvjetom da je telefon dostupan za uparivanje i unutar dometa Bluetootha (što, usput rečeno, je oko 30 stopa). Međutim, nije neuobičajeno da uređaj treba ponovno ručno upariti svaki put kada ga ponovno uključite. Je li ovo dosadno? Da. Ali nije teško upravljati.

Jednostavno otvorite Bluetooth izbornik na svom telefonu i potražite naziv slušalice koju želite upariti. Obično ne trebate stavljati slušalice u način rada za uparivanje da biste ih ponovno povezali nakon što ste prošli kroz početni postupak uparivanja.

Rasparivanje (ili zaboravljanje) Bluetooth slušalica

Postoji niz razloga zašto biste mogli raskinuti uparivanje slušalica s telefonom ili drugim povezanim uređajem. Možda imate problema s povezivanjem i čini se da slušalice ne surađuju—to se događa, a kao i mnogi problemi povezani s tehnologijom, odgovor je često ponovno pokretanje i pokušaj ponovno. Osim u ovom slučaju, možda ćete htjeti ne samo ponovno pokrenuti slušalice, već ih i izbrisati s popisa Bluetooth uređaja i započeti postupak uparivanja iznova.

Na iPhoneu dodirnite ikonu "i" pored naziva slušalica da biste otvorili zaslon Zaboravi ovaj uređaj. Dodirnite ga i bit će uklonjen s vašeg popisa. Proces se razlikuje na različitim Android uređajima, ali općenito slijedi sličan obrazac. Sljedeći put kad stavite slušalice u način rada za uparivanje, one će se ponovno pojaviti u izborniku vašeg telefona.

Također je vrijedno napomenuti da se gotovo svi gore navedeni savjeti mogu primijeniti i na uparivanje Bluetooth zvučnika.

Odabir najboljih Bluetooth slušalica

Sada kada znate kako upariti Bluetooth slušalice, vrijeme je da izađete i kupite par. Za najnovije recenzije pogledajte naš vodič za slušalice. Nakon što pronađete savršeni par, pročitajte naših 5 jednostavnih savjeta za produljenje vijeka trajanja slušalica i 6 načina na koje slušalice koristite pogrešno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up