Kako umetnuti tekst, potpisati PDF koristeći Adobe Acrobat Reader

Dobili ste PDF datoteku koju trebate ispuniti, potpisati i vratiti pošiljatelju. U nekim slučajevima, pošiljatelj je možda izradio elektronički PDF obrazac u koji možete jednostavno dodati tekst u odgovarajuća polja. Međutim, to nije uvijek slučaj. Ponekad je datoteka samo statični PDF bez mogućnosti elektroničkog uređivanja polja obrasca. Znači li to da ga morate ispisati, ispuniti, potpisati, skenirati, a zatim e-poštom ili faksom poslati natrag pošiljatelju? Ne, postoji lakši način. Možete umetnuti tekst i elektronički potpisati PDF koristeći besplatni Adobe Acrobat Reader.

Iako je Acrobat Reader dizajniran za pregledavanje PDF datoteka, program ima neke mogućnosti uređivanja. Možete otvoriti PDF u Readeru i koristiti alat Fill & Sign za umetanje teksta, zatim potpisati PDF upisivanjem, crtanjem potpisa na uređaju sa zaslonom osjetljivim na dodir ili preuzimanjem potpisa iz grafičke datoteke. Pogledajmo kako umetnuti tekst i potpisati PDF pomoću programa Adobe Acrobat Reader.

Oglas

Índice
  1. Preuzmite Adobe Acrobat Reader
  2. Pisanje i uređivanje teksta
  3. Izađite iz tekstualnog načina rada
  4. Dodajte potpis
  5. Unesite potpis
  6. Nacrtaj potpis
  7. Prenesi potpis
  8. Primijeni potpis
  9. Mjesto Potpis
  10. Dodajte spremljeni potpis

Preuzmite Adobe Acrobat Reader

Preuzmite Adobe Acrobat Reader

Ako još nemate Acrobat Reader, preuzmite ga ovdje (Otvara se u novom prozoru). Pokrenite Reader, a zatim otvorite PDF koji trebate potpisati ili jednostavno dvokliknite datoteku da je otvorite izravno u Readeru.

Pisanje i uređivanje teksta

Pisanje i uređivanje teksta

Unesite ime, datum ili drugi tekst koji trebate umetnuti. Nakon što ste upisali tekst, možete ga odabrati i kliknuti na malo slovo A za smanjenje veličine ili veliko slovo A za povećanje veličine. Ako niste zadovoljni tekstom, kliknite ikonu kante za smeće da biste ga izbrisali i krenuli ispočetka.

Izađite iz tekstualnog načina rada

Izađite iz tekstualnog načina rada

Kliknite bilo gdje u PDF-u da biste izašli iz tekstualnog načina rada. Kliknite na sljedeće područje gdje trebate dodati tekst i ponovite postupak.

Dodajte potpis

Dodajte potpis

Nakon što ste umetnuli traženi tekst, sada možete potpisati PDF. Pritisnite ikonu Potpiši na alatnoj traci Ispuni i potpiši, a zatim kliknite naredbu za dodavanje potpisa.

Unesite potpis

Unesite potpis

Prozor za dodavanje vašeg potpisa nudi tri opcije. Možete upisati svoj potpis, au tom slučaju Acrobat Reader samo primjenjuje stil rukopisnog fonta na vaše ime. Ako niste ludi za stilom, kliknite izbornik Promjena stila i odaberite drugi.

Nacrtaj potpis

Nacrtaj potpis

Ako koristite uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir, svoje ime možete nacrtati prstom ili olovkom.

Prenesi potpis

Prenesi potpis

Možete učitati sliku svog potpisa ako ste je već skenirali ili fotografirali i spremili kao grafičku datoteku.

Primijeni potpis

Primijeni potpis

Odaberite svoju opciju. Ako ste zadovoljni svojim potpisom, kliknite gumb Primijeni da biste ga dodali u PDF. Prema zadanim postavkama, vaš se potpis automatski sprema tako da ga možete ponovno koristiti za buduće PDF-ove.

Mjesto Potpis

Mjesto Potpis

Vratite se na PDF, postavite kursor na mjesto gdje želite da se pojavi vaš potpis i kliknite. Možete smanjiti ili povećati veličinu ili izbrisati potpis i pokušati ponovno.

Dodajte spremljeni potpis

Dodajte spremljeni potpis

Da biste dodali svoj potpis na drugo mjesto ili sljedeći PDF, kliknite ikonu Potpiši i odaberite svoj spremljeni potpis. Nakon što ste dodali tekst i potpisali PDF, spremite datoteku. Možda ćete mu htjeti dati drugačiji naziv od izvornog kako biste ga identificirali kao potpisanu verziju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up