Kako ukloniti dosadne oglase iz sustava Windows 11

Iako postoji mnogo toga što bi se svidjelo u vezi sa sustavom Windows 11, postoji nekoliko stvari koje Microsoft nije napravio kako treba, uključujući njegovo kontinuirano inzistiranje na ubacivanju oglasa u operativni sustav. Kao i Windows 10 prije, pokrenite potpuno novi Windows 11 stroj i oglasi će se na kraju pojaviti. Srećom, novi OS zahtijeva samo nekoliko podešavanja postavki za poboljšanje stvari, ako znate gdje tražiti.

Índice
  1. Onemogući oglase iz bloatwarea
  2. Stop Windows savjeti i prijedlozi
  3. Isključi obavijesti
  4. Uklonite oglase iz File Explorera
  5. Blokirajte prilagođene oglase

Onemogući oglase iz bloatwarea

mogućnosti obavijesti

Ako vidite skočne prozore točno iznad programske trake sustava Windows 11, vjerojatno vas računalni bloatware traži da se prijavite za nešto što vam ne treba ili vas podsjeća na značajku koju ne želite. Kako se ti programi nazivaju ovisit će o proizvođaču vašeg računala, ali vi možete preuzeti kontrolu nad njima Postavke > Sustav > Obavijesti.

Pogledajte popis obavijesti i provjerite dolaze li poruke iz nekog od ovih unosa. Windows 11 loše definira čemu služi svaki unos pa ćete možda morati pretražiti web da biste saznali više. Na primjer, radeći na prijenosnom računalu Dell, otkrio sam to SupportAssist, Predloženo, Moj Delli Promocija partnera sve se moglo ugasiti.

Ako ste sigurni da vaše računalo ne treba određeni program, idite na Postavke > Aplikacije > Aplikacije i značajke i pronaći dotični softver. Kliknite na izbornik s tri točke za to i odaberite Deinstaliraj.

Stop Windows savjeti i prijedlozi

savjete i prijedloge

Osim instalacija treće strane, Microsoft će također ponuditi prijedloge kako dovršiti postavljanje uređaja ili savjete za korištenje određenih značajki. Ako ne želite vidjeti ove skočne prozore, pomaknite se do dna stranice s postavkama obavijesti i poništite odabir Ponudite prijedloge o tome kako mogu postaviti svoj uređaj i Dobivam savjete i prijedloge kada koristim Windows.

Isključi obavijesti

onemogući obavijest

Također se možete pobrinuti za dosadne skočne prozore odmah od početne obavijesti. Kliknite na vrijeme u donjem desnom kutu i pronađite oglas koji želite isključiti. Kliknite na ikonu s tri točke i odaberite Isključi sve obavijesti onemogućiti oglase za taj softver.

Uklonite oglase iz File Explorera

sinkronizacija obavijesti

Microsoft čak ubacuje oglase u File Explorer kako bi govorio o svojim servisima za sinkronizaciju datoteka OneDrive i Office 365. Da biste ih se riješili, otvorite File Explorer i kliknite ikonu s tri točke na gornjoj traci. Odaberite Mogućnosti da biste otvorili dijaloški okvir i kliknite na Pogled tab. U Naprednim postavkama pronađite Prikaži obavijesti davatelja sinkronizacije i poništite odabir opcije.

Blokirajte prilagođene oglase

oglašivački ID

Windows vam daje jedinstveni ID za oglašavanje kako bi vam poslužio relevantnije oglase. Otkažite ih Postavke > Privatnost i sigurnost > Općenito. Isključite prekidač pored Dopusti aplikacijama da mi prikazuju prilagođene oglase koristeći moj ID za oglašavanje.

PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up