Kako uključiti Ne uznemiravaj tijekom vožnje na iOS-u

Primite telefonski poziv ili tekstualnu poruku na svoj iPhone dok ste za volanom. Znaš da ne bi trebao odgovoriti, ali ponekad je iskušenje jako.

Uz iOS 11 možete omogućiti poseban način rada pod nazivom Ne ometaj tijekom vožnje kako biste spriječili da vas ometaju dolazni telefonski pozivi, tekstualne poruke i obavijesti. Kada je ovaj način rada aktiviran, vaš iPhone može osjetiti kada ste u vozilu koje se kreće i odmah zaustaviti sve obavijesti. Telefonski poziv ide ravno u govornu poštu, dok SMS može pokrenuti poruku koja govori pošiljatelju da ste zauzeti vožnjom.

Opcije prilagodbe uključuju omogućavanje samo kada je vaš telefon povezan s Bluetoothom vašeg automobila, primanje poziva od nekoliko odabranih, dopuštanje ljudima da provale u hitnim slučajevima i postavljanje prilagođenih odgovora.

Evo kako započeti i ostati siguran tijekom vožnje.

Oglas

Índice
  1. 1. Aktivirajte
  2. 2. Kada se povezati
  3. 3. Ručno uključite DND tijekom vožnje
  4. 4. Isključite ili pitajte Siri
  5. 5. Pozivi i SMS
  6. 6. Fino ugađanje
  7. 7. Oprostite, djeco
  8. 8. Kako isključiti ili prilagoditi obavijesti u iOS-u

1. Aktivirajte

Aktivirati

Za početak otvorite Postavke > Ne uznemiravaj. Prijeđite prstom prema dolje do odjeljka Ne uznemiravaj tijekom vožnje. Dodirnite vezu "Saznajte više" ispod unosa Aktiviraj da biste pročitali pojedinosti o načinu Ne uznemiravaj tijekom vožnje. Dodirnite Gotovo, zatim dodirnite unos za Aktivaciju.

2. Kada se povezati

Kada se povezati

Ovdje možete birati između tri opcije: Automatski, Kada ste spojeni na Bluetooth u automobilu ili Ručno. Automatski aktivira značajku samo ako se vaš automobil otkrije u pokretu. Kada je povezan s automobilom, Bluetooth aktivira ovu značajku svaki put kada je vaš telefon spojen na Bluetooth u vašem automobilu. Ručno ga uključuje dok ga ne isključite.

3. Ručno uključite DND tijekom vožnje

Ručno uključite DND tijekom vožnje

Ručno uključujete značajku Ne uznemiravaj tijekom vožnje dodavanjem i aktiviranjem kontrole za nju u Kontrolnom centru vašeg iPhonea. Da biste to učinili, idite na Postavke > Kontrolni centar. Dodirnite unos za Prilagodbu kontrola. Dodirnite zeleni znak plus za Ne uznemiravaj tijekom vožnje, što ga dodaje na popis Kontrolnog centra na vrhu (dodirnite crveni znak minus da biste ga uklonili).

Pokrenite Control Center povlačenjem prsta od dna zaslona prema gore i dodirivanjem ikone automobila. Gumb se uključuje i pojavljuje se poruka koja vam govori da "Nećete primati obavijesti tijekom vožnje."

4. Isključite ili pitajte Siri

Isključite ili pitajte Siri

Ne uznemiravaj tijekom vožnje također vas pokušava spriječiti u pristupu telefonu na određene načine. Kada vaš iPhone prijeđe u zaključani način rada nakon što ste omogućili Ne uznemiravaj dok vozite i pokušate proći kroz zaključani zaslon, telefon vam nudi dvije opcije: Odustani ili "Ne vozim." Dodirom na Odustani ostajete na zaključanom zaslonu; dodirom "Ne vozi" otključava se vaš telefon i isključuje značajka Ne uznemiravaj tijekom vožnje.

Naravno, u vašem je interesu da ga ostavite uključenim ako vozite. Imajte na umu da i dalje možete razgovarati sa Siri dok ste u načinu Ne uznemiravaj dok vozite. Zamolite glasovnog asistenta da nazove nekoga ili pošalje poruku ili izvrši bilo koju drugu naredbu iz svog repertoara.

Ako ste putnik u automobilu s automatski uključenim načinom Ne uznemiravaj tijekom vožnje, možete dodirnuti zaslon i odabrati opciju Ne vozi kako biste koristili svoj telefon.

5. Pozivi i SMS

Pozivi i SMS

Sada, ako vas netko pokuša nazvati s uključenim načinom Ne uznemiravaj na vašem telefonu, taj poziv ide ravno na govornu poštu. Ako vam netko pokuša poslati poruku, poruka se blokira i ta osoba dobiva poruku da vozite s uključenom funkcijom Ne uznemiravaj i vidjet ćete poruku kada stignete tamo kamo idete.

Ako je potrebno, ta osoba može poslati SMS s riječju "Hitno", što onda omogućuje izvornoj poruci da prođe. Ostale vrste obavijesti, kao što su FaceTime pozivi, tweetovi i druge vrste poruka i komunikacije, također su blokirane.

I dalje ćete primati hitna upozorenja, mjerače vremena i alarme. A ako koristite navigacijsku aplikaciju kao što su Apple Maps ili Google Maps, vaš će telefon i dalje prikazivati ​​pomoć za navigaciju na zaključanom zaslonu i upute skretanje po skretanje, kao i uobičajene govorne upute koje će vam pomoći da stignete kamo idete.

6. Fino ugađanje

Fino podešavanje

Vratite se na zaslon Ne uznemiravaj tijekom vožnje u postavkama. Sada možete fino podesiti funkciju. Dodirnite unos u Dopusti pozive od i odaberite primanje poziva od svih, nikoga, favorita ili svih kontakata. Vratite se i uključite postavku Ponovljeni pozivi ako želite primiti drugi poziv od iste osobe unutar tri minute od prvog poziva. Prijeđite prstom prema dolje do dna zaslona. Dodirnite unos za Automatski odgovor na i odredite tko bi trebao primiti automatski odgovor - nitko, nedavni pozivatelji, favoriti ili svi kontakti. Na kraju dodirnite unos za Automatski odgovor. Sada možete postaviti poruku s automatskim odgovorom.

7. Oprostite, djeco

Žao mi je, djeco

Jeste li roditelj mladog vozača zabrinuti za vozačke navike vašeg djeteta? Možete spriječiti svoje dijete da mijenja značajku Ne uznemiravaj tijekom vožnje. Na iPhoneu vašeg djeteta idite na Postavke > Općenito > Ograničenja. Dodirnite Omogući ograničenja ako trenutno nema ograničenja. Unesite i zatim ponovno unesite lozinku. Prijeđite prstom prema dolje do odjeljka Dopusti promjene. i dodirnite unos za Ne ometaj tijekom vožnje. Zatim uključite postavku za Ne dopuštaj promjene. Sada vaše dijete ne može promijeniti postavke za ovu značajku bez lozinke.

8. Kako isključiti ili prilagoditi obavijesti u iOS-u

Kako isključiti ili prilagoditi obavijesti u iOS-u

Evo kako utišati ili prilagoditi druga upozorenja za svoj iPhone, iPad ili Apple Watch.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up