Kako učiniti da YouTube radi brže u Firefoxu i Edgeu

Smatrate li da YouTube videozapisi izgledaju sporije u Mozilla Firefoxu i Microsoft Edgeu nego u Google Chromeu? Ako je tako, niste sami.

Chris Peterson, nedavno je bio voditelj inženjerskog programa u Mozilli zahtjev putem Twittera (Otvara se u novom prozoru) da se videozapisi na Googleovom YouTubeu učitavaju sporije u preglednicima koji nisu Googleovi, posebice Firefox i Edge. Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, Peterson je citirao vlastite testove preko internetske veze od 1 Gbps, u kojima je mjerio vrijeme koje je YouTubeu trebalo da zamijeni svoje sive okvire rezerviranih mjesta stvarnim tekstom prilikom ponovnog učitavanja stranice. Firefoxu i Edgeu trebalo je pet sekundi da izvrše ovaj zadatak, dok je Chrome to postigao za samo jednu sekundu.

Peterson je za problem okrivio nedavni redizajn YouTube Polymera, koji koristi zastarjeli API implementiran samo u Chromeu. Budući da Firefox i Edge više ne koriste ovaj API, ti preglednici moraju učitati više koda za YouTube videozapise, što rezultira sporijom izvedbom.

Peterson je također uperio prst u Google, tweetajući da je "Zanemarujući određene uključene tehnologije, YouTube pokrenuo novi dizajn znajući da je značajno sporiji u drugim preglednicima. Novi dizajn je mogao biti napravljen korištenjem drugačijeg okvira koji je izgledao i radio isto za sve korisnike umjesto "Najbolje gledano u Chromeu."

Google se suprotstavio Petersonovim tvrdnjama, rekavši da je na temelju vlastite metrike, ukupna izvedba YouTubea na Firefoxu ista kao što je bila od redizajna Polymera. Ali ako ustanovite da performanse YouTubea nisu na razini Firefoxa ili Edgea, ne brinite, jer postoji rješenje, prema Petersonu.

Oglas

Índice
  1. Instalirajte YouTube Classic na Firefox
  2. Instalirajte Tampermonkey na Edge
  3. Istražite više proširenja
  4. Uzmi Tampermonkey
  5. Uključi proširenje
  6. Vratite YouTube
  7. Provjerite nadzornu ploču Tampermonkey
  8. Rubni savjeti

Instalirajte YouTube Classic na Firefox

Instalirajte YouTube Classic na Firefox

Proces za Firefox je brz i jednostavan. Samo instalirate dodatak pod nazivom YouTube Classic. Da biste to učinili, otvorite Firefox i idite na stranicu za YouTube Classic (Otvara se u novom prozoru) na web stranici s dodacima. Pritisnite gumb Dodaj u Firefox. U prozoru koji traži vaše dopuštenje za pristup vašim podacima za YouTube kliknite Dodaj, zatim kliknite U redu. Sada pretražite YouTube, reproducirajte video i pogledajte jeste li primijetili bilo kakvu razliku u vremenu učitavanja i izvedbi.

Instalirajte Tampermonkey na Edge

Instalirajte Tampermonkey na Edge

Proces za Microsoft Edge možda nije tako brz ili jednostavan, ali je još uvijek prilično izvediv. Najprije morate instalirati Tampermonkey ekstenziju za Edge, zatim pokrenuti skriptu pod nazivom YouTube - Restore Classic. Otvoreni rub. Pritisnite ikonu Postavke i odaberite Proširenja.

Istražite više proširenja

Istražite više proširenja

U oknu Proširenja kliknite vezu pri dnu da biste istražili više proširenja.

Uzmi Tampermonkey

Uzmi Tampermonkey

U Microsoft Storeu kliknite ikonu Traži, upišite Tampermonkey i odaberite rezultat aplikacije Tampermonkey. Na stranici Tampermonkey kliknite gumb Get.

Uključi proširenje

Uključi proširenje

Nakon što se aplikacija preuzme, vratite se na Edge. Trebali biste vidjeti poruku koja vam govori da je Tampermonkey upravo dodan. Pritisnite gumb da biste ga uključili. Pojavljuje se stranica Tampermonkey koja vas obavještava da je uspješno instaliran.

Vratite YouTube

Vratite YouTube

Provjerite nadzornu ploču Tampermonkey

Provjerite nadzornu ploču Tampermonkey

Pritisnite Tampermonkey na alatnoj traci i odaberite Nadzorna ploča s izbornika. Trebali biste vidjeti da je YouTube - Restore Classic zapravo omogućen, unatoč suprotnoj poruci. Zatim možete pretražiti YouTube i reproducirati video kako biste vidjeli hoće li se brže učitavati.

Rubni savjeti

Rubni savjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up