Kako transkribirati govor pomoću vidre

Ako trebate način transkripcije intervjua i drugih razgovora u tekst, na raspolaganju su vam razne aplikacije i usluge, ali jedna usluga koju vrijedi provjeriti je Otter. S Otterom možete snimiti govor sami ili više osoba. Aplikacija analizira riječi i pokušava ih prepisati u tekst. Zatim možete izvesti tekst za korištenje u dokumentu, e-pošti ili drugoj vrsti datoteke.

Otter je dostupan na webu i putem mobilne aplikacije i nudi 600 minuta transkripcije svaki mjesec besplatno. Premium račun počinje sa 6000 minuta svaki mjesec zajedno s prioritetnom podrškom putem e-pošte za 9,99 USD mjesečno ili 79,99 USD godišnje.

AISense, tvrtka koja stoji iza Ottera, prikuplja i koristi vaše snimke i druge podatke za pružanje transkripcije. Prije nego počnete koristiti uslugu, pročitajte AISense-ovu politiku privatnosti (otvara se u novom prozoru) kako biste bili sigurni da ste u redu s prikupljanjem podataka.

Kao i svaka strojna usluga prijepisa, Otter nije savršen. Oni će prirodno griješiti. Kako biste poboljšali svoju točnost, Otter preporučuje da svoje računalo ili mobitel postavite na manje od tri stope od svih zvučnika, da govorite razgovijetno i pokušate minimizirati pozadinsku buku i preklapajući govor. Sve ovo možda neće biti lako prenijeti u razgovoru s više govornika, ali što bolje možete poboljšati uvjete snimanja, to će vaša transkripcija biti preciznija.

Oglas

Índice
 1. Registrirajte se na Otteru
 2. Predstavite svoj glas
 3. Sinkronizirajte svoj Google račun
 4. Pogledaj transkripciju
 5. Uredi pogreške
 6. Započnite snimanje
 7. Snimanje
 8. Završi transkripciju
 9. Uvezi snimku
 10. Odaberite audio datoteku
 11. Prijenos snimke
 12. Pusti snimku
 13. Podijelite transkripciju
 14. Izvoz teksta
 15. Opcije izvoza teksta
 16. Izvoz zvuka
 17. Identificirajte govornike
 18. Pretraživanje transkripcija
 19. Prikaži transkripciju
 20. Vidra mobilna aplikacija
 21. Snimanje i transkripcija na mobitel
 22. Uređivanje prijepisa na mobitelu
 23. Promijenite svoje mobilne postavke

Registrirajte se na Otteru

Registrirajte se na Otteru

Počnimo s web mjestom za izradu i postavljanje vašeg računa. Pokrenite Otter (Otvara se u novom prozoru) u vašem pregledniku i kliknite gumb Prijava. Unesite svoje ime i adresu e-pošte i stvorite lozinku te kliknite gumb za kreiranje računa.

Predstavite svoj glas

Predstavite svoj glas

Na početnom zaslonu kliknite ikonu mikrofona i izgovorite prikazani tekst kako biste vidru upoznali sa svojim glasom.

Sinkronizirajte svoj Google račun

Sinkronizirajte svoj Google račun

Ako ste zadovoljni svojom snimkom, prijeđite na sljedeći korak. Sada možete odabrati sinkronizaciju svog Google kalendara i kontakata s Otterom. Je li to mudra ideja ako ste zabrinuti za privatnost? AISense-ova politika privatnosti (otvara se u novom prozoru) objašnjava kako i zašto tvrtka prikuplja i koristi ove podatke.

Pogledaj transkripciju

Pogledaj transkripciju

Vratite se na prethodni zaslon i kliknite poveznicu Moj prvi glasovni otisak kako biste vidjeli transkripciju vaše snimke.

Uredi pogreške

Uredi pogreške

Ako vidite pogreške u prijepisu, kliknite gumb Uredi da biste ih ispravili. Unesite ispravke i kliknite Spremi.

Započnite snimanje

Započnite snimanje

Sada možete isprobati Otter na web stranici kako biste transkribirali stvarni razgovor ili drugu snimku uživo. Na stranici Razgovori kliknite gumb za početak snimanja.

Snimanje

Snimanje

Dok govorite, Vidra hvata zvuk. Kada završite, kliknite gumb Stop. Zatim kliknite Bilješka za vašu snimku.

Otter vam govori da obrađuje razgovor. Kada se taj zadatak završi, pojavljuje se tekst vaše snimke. Sada možete čitati transkripciju da potražite pogreške. Preporučam da pustite i transkripciju kako biste mogli čuti pogreške. Da biste to učinili, kliknite gumb Reproduciraj na dnu. Krećite se kroz svoj prijepis pomicanjem kroz traku za pomicanje na dnu. Također možete koristiti tipkovničke prečace koje možete pronaći klikom na ikonu upitnika na desnoj strani trake za čišćenje.

Završi transkripciju

Završi transkripciju

Čitajte i slušajte prijepis što je prije moguće kako biste održali razgovor svježim i ispravili pogreške. Da biste ispravili nedostatke, kliknite gumb Uredi i unesite promjene. Pritisnite Spremi. Obratite pozornost na ključne riječi u prijepisu na vrhu. Kliknite na ključnu riječ da vidite istaknutu u tekstu. Dok ste ovdje, možete preimenovati transkripciju. Samo kliknite na polje Ime i upišite novo ime.

Povratak na karticu Razgovori. Za brisanje prijepisa zadržite pokazivač iznad njega i kliknite ikonu kante za smeće.

Uvezi snimku

Uvezi snimku

Također možete uvesti postojeću snimku. Kliknite vezu za uvoz audio/video zapisa.

Odaberite audio datoteku

Odaberite audio datoteku

Na sljedećem zaslonu kliknite gumb za odabir datoteka. Odaberite datoteku sa svog računala.

Prijenos snimke

Prijenos snimke

Datoteka je učitana. Kliknite Gotovo nakon dovršetka prijenosa.

Pusti snimku

Pusti snimku

Kliknite na snimku. Vidra vam govori da se razgovor obrađuje. Transkripcija se zatim pojavljuje za čitanje i reprodukciju te ispravljanje pogrešaka.

Podijelite transkripciju

Podijelite transkripciju

Svoj prijepis možete podijeliti s nekim drugim. Kliknite gumb Dijeli u gornjem desnom kutu. Unesite adresu e-pošte osobe s kojom želite podijeliti prijepis. Kliknite opciju pokraj Dopuštenja da odlučite želite li da osoba može uređivati ​​prijepis ili ga samo pregledavati. Zatim kliknite gumb Dijeli. Osoba s druge strane klikne vezu za prijepis da bi joj pristupila u Otteru. Također možete stvoriti grupe ljudi u Otteru ako planirate dijeliti svoje transkripcije s istim pojedincima.

Izvoz teksta

Izvoz teksta

Zatim kliknite ikonu Elipsa i odaberite Izvezi tekst.

Opcije izvoza teksta

Opcije izvoza teksta

U prozoru Opcije izvoza teksta odaberite opcije koje želite i kliknite Nastavi.

Izvoz zvuka

Izvoz zvuka

Sada možete pristupiti prijepisu kao tekstualnoj datoteci ili iz međuspremnika, ovisno o tome koju opciju odaberete. Kliknite ikonu tri točke i odaberite Izvezi zvuk da biste stvorili audio datoteku iz prijepisa.

Identificirajte govornike

Identificirajte govornike

Pritisnite ikonu elipse i odaberite Revanš govornika. Ova značajka pokušava automatski identificirati i označiti svakog govornika na temelju imena osobe navedenog u razgovoru.

Pretraživanje transkripcija

Pretraživanje transkripcija

Povratak na stranicu Razgovori. Možete pretraživati ​​sve svoje transkripcije za određene tekstualne nizove. U okvir za pretraživanje razgovora u gornjem desnom kutu unesite riječ ili riječi za pretraživanje. Kliknite na poveznicu da vidite rezultate. U rezultatima pretraživanja kliknite na određenu instancu.

Prikaži transkripciju

Prikaži transkripciju

Otter prikazuje razgovore u kojima se pojavljuje vaš pojam za pretraživanje.

Vidra mobilna aplikacija

Vidra mobilna aplikacija

U redu, pogledajmo sada mobilne aplikacije za Otter. Preuzmite Otter Voice Notes iz App Storea (otvara se u novom prozoru) ili Google Playa (otvara se u novom prozoru). Pokrenite aplikaciju i nadzorna ploča će prikazati broj preostalih minuta za mjesec i sve postojeće razgovore. Dodirnite razgovor da biste ga vidjeli. Naći ćete opcije za čitanje, reprodukciju, brisanje, dijeljenje, pretraživanje teksta, izvoz zvuka, izvoz teksta i popravak zvučnika.

Snimanje i transkripcija na mobitel

Snimanje i transkripcija na mobitel

Za snimanje i transkripciju razgovora sa svog telefona, idite na nadzornu ploču i dodirnite ikonu mikrofona. Započnite razgovor ili drugi govor. Dodirnite gumb Stop kada završite.

Uređivanje prijepisa na mobitelu

Uređivanje prijepisa na mobitelu

Dodirnite novi razgovor. Sada ga možete čitati, igrati i izvoditi druge naredbe na njemu. Pritisnite tekst transkripcije i pojavit će se mali izbornik. Na iPhoneu dodirnite prvi gumb za kopiranje teksta u međuspremnik. Dodirnite drugu ikonu za uređivanje teksta. Dodirnite treću ikonu i možete dodati fotografiju koju ćete povezati s prijepisom. Dodirnite četvrtu ikonu i možete izvesti transkripciju kao tekstualnu datoteku koju zatim možete dijeliti putem e-pošte, slanja poruka ili drugih usluga. Na Android uređaju izbornik vam daje opcije za uređivanje teksta ili kopiranje u međuspremnik.

Promijenite svoje mobilne postavke

Promijenite svoje mobilne postavke

Konačno, možete podesiti određene postavke u mobilnoj aplikaciji. Dodirnite ikonu Postavke. Ovdje ćete pronaći opcije za sinkronizaciju zvuka, upravljanje povezanim računima i kontaktiranje podrške. Za iOS zaslon s naprednim postavkama nudi dodatne mogućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up