Kako svoje žičane zvučnike učiniti bežičnim

Dakle, imate par žičanih zvučnika spojenih na stereo prijemnik koji volite, ili možda imate par s vlastitim napajanjem ili 2.1 sustav koji je savršen za gledanje filmova. Ali svi vaši prijatelji kupuju pametne zvučnike s kojima mogu razgovarati ili barem puštati glazbu, a vi se želite pridružiti bežičnoj revoluciji. Ovdje smo da pomognemo. Postoji mnogo načina za uvođenje bežične veze u vaše trenutne postavke, od kojih je većina relativno jeftina i laka za ostvariti.

Chromecast Audio

Índice
  1. Google Chromecast Audio
  2. Amazon Echo Dot
  3. Bluetooth i Wi-Fi pojačala
  4. Ugađanje prijemnika bez kablova
  5. Vratite stanice zvučnika iz mrtvih

Google Chromecast Audio

Ovo je najjednostavnije rješenje ako imate samo jedan zvučnik koji želite pretvoriti u bežični (kratak niz kabela omogućit će vam pokretanje stereo para). Google Chromecast Audio je, kao što ime sugerira, audio verzija Google Chromecast media streamera. Reproducira stereo zvuk preko Wi-Fi mreže koristeći Google Cast platformu, što vam omogućuje strujanje glazbe s vašeg pametnog telefona, tableta ili računala. Izlazi preko kombiniranog 3,5 mm aux/optičkog priključka, što vam omogućuje izravno spajanje na zvučnik ili prijemnik.

Sa samo 35 USD, Chromecast Audio ne dolazi s puno dodataka. Paket uključuje samo sam Chromecast Audio, USB kabel, USB strujni adapter i 3,5 mm audio kabel. Ako ga želite spojiti optičkom vezom, morate nabaviti 3,5 mm na TOSLINK adapter. Ako ga želite spojiti na stereo par zvučnika, trebate nabaviti 3,5 mm stereo razdjelnik koji pretvara jedan 3,5 mm izlaz u par RCA stereo utikača. Ako vaši zvučnici imaju RCA priključke, to je sve što trebate učiniti. Ako imaju samo 3,5 mm aux priključke, a vi i dalje želite stereo, morat ćete nabaviti RCA-na-3,5 mm-mono adaptere da povežete Chromecast Audio s oba zvučnika.

Kao Wi-Fi adapter, Chromecast Audio podržava višesobni sustav kao i mnogi drugi Wi-Fi uređaji u nastavku. To znači da možete koristiti nekoliko u različitim sobama i kontrolirati više zvučnika po kući pojedinačno ili sve odjednom.

Echo Dot

Amazon Echo Dot

Ako želite svojim glasom upravljati zvučnicima, Amazon Echo Dot je pravi izbor. Ovaj uređaj u obliku paka mali je zvučnik sam po sebi, ali što je još važnije, to je Wi-Fi povezan niz mikrofona koji vam omogućuje korištenje Amazonovog glasovnog asistenta Alexa. I ima izlaz od 3,5 mm za spajanje na veći zvučnik.

Kao i Chromecast Audio, Echo Dot možete priključiti u zvučnik s napajanjem ili u par zvučnika s napajanjem pomoću adaptera. Dok Alexa sluša vaše naredbe, to znači da možete tražiti bilo koju glazbu dostupnu putem Amazona (ili drugih servisa za strujanje koje podržava Alexa) i ona će se početi reproducirati kroz vaše zvučnike.

Echo Dot služi i kao Bluetooth prijamnik, tako da možete strujati glazbu na zvučnike sa svog telefona. Međutim, nije tako prikladan za sustave zvučnika u više prostorija kao Chromecast Audio; možete dodijeliti različite Echo Dots različitim sobama i reproducirati glazbu putem glasovnih naredbi, ali samo strujanje s vašeg telefona bit će od točke do točke putem Bluetootha.

Naravno, ova će rješenja raditi samo izravno s aktivnim zvučnicima; ako želite koristiti zvučnike bez napajanja, morat ćete postaviti pojačalo ili koristiti prijemnik, a ako je to slučaj, možda biste trebali potpuno izrezati Chromecast Audio ili Echo Dot i pogledati...

Audioengine B1 Bluetooth glazbeni prijemnik

Bluetooth i Wi-Fi pojačala

Za Bluetooth streaming preporučujemo kutiju kao što je Audioengine B1 Bluetooth prijemnik od 189 USD. Spojite njegov RCA izlaz na jedan od ulaza na vašem stereo prijemniku (ili pojačanim zvučnicima), uparite ga sa svojim mobilnim uređajem i spremni ste. Prednost kutije kao što je Audioengine B1 je visokokvalitetni Bluetooth stream podržan izvrsnom 24-bitnom digitalno-analognom pretvorbom (DAC) s povećanjem uzorkovanja.

Neki Bluetooth adapteri poput Klipsch PowerGate (Otvara se u novom prozoru) imaju više kontrola i mogućnosti povezivanja od Audioengine B1. Kao i B1, Klipsch PowerGate isporučuje zvuk vašim zvučnicima, ali također uključuje interno pojačalo—u biti eliminirajući potrebu za integriranim stereo prijemnikom sa svojim 2x100W pojačalom i 24-bitnim DAC-om. Prednja strana ima gumb za glasnoću i priključak za slušalice; Razmišljajte o njemu manje kao o izvoru izbora za vaš stereo prijamnik (kao što je Audioengine B1), a više kao o zamjeni za prijemnik. PowerGate koristi i Bluetooth i Wi-Fi, što mu omogućuje da funkcionira kao višesobno središte za vašu kuću (pomoću aplikacije Klipsch Stream), a ima čak i ugrađeno fono pretpojačalo kada streaming nije prioritet.

Za čiste Wi-Fi sustave višesobnih zvučnika, Sonos je zapravo izmislio igru. Tvrtka ne proizvodi samo bežične zvučnike; Sonos Connect:Amp (Otvara se u novom prozoru) u suštini radi istu stvar kao i ostale kutije koje smo spomenuli. Njegov izlaz možete spojiti na svoje zvučnike, a isporučuje 55 vata po kanalu. Njime možete upravljati pomoću aplikacije Sonos, a aplikacija će dodati vaše žičane zvučnike na popis vaših različitih zona slušanja (ako se odlučite kupiti u svijetu Sonosa i nabaviti bežične zvučnike za ostatak kuće). Sonos koristi Wi-Fi, a ne Bluetooth, jer tvrdi da ima audio stream veće vjernosti.

Jedna od popularnijih opcija za proračunsko postavljanje je Logitech Bluetooth audio prijemnik (otvara se u novom prozoru). To je samo 40 dolara, a onoliko beznačajno koliko možete dobiti. Nećete nužno dobiti istu razinu kvalitete zvuka kao gore navedene opcije, ali to je djelić cijene.

Outlaw Audio OAW4 bežični audio sustav

Ugađanje prijemnika bez kablova

Postoji još jedan put za one od vas koji žele eliminirati čak i kabele zvučnika iz svojeg sustava. Postoje opcije poput bežičnog audio sustava Outlaw Audio OAW4 (otvara se u novom prozoru)—priključite RF odašiljač u svoj stereo prijemnik, spojite prijemnik na zvučnik i u biti uklonite kabele zvučnika.

Tehnički, još uvijek koristite kabel za spajanje prijemnika na zvučnik, ali priloženi kabeli su kratki (umjesto onih koji se protežu kroz sobu ili prolaze kroz zidove), a kutija se nalazi na vrhu vašeg zvučnika ili je skriven iza njega. Ovaj se sustav također može koristiti sa subwooferom - korisno jer najbolje postavljanje subwoofera često može biti nezgodno u smislu provođenja kabela zvučnika do njega.

Samson adapter

Vratite stanice zvučnika iz mrtvih

A za one od vas koji žele da još uvijek mogu koristiti svoju voljenu 30-pinsku priključnu stanicu za zvučnike iz ranih dana iPoda i iPhonea, postoje čak i rješenja za to. Iako to nije jedina dostupna opcija, Samson proizvodi cjenovno pristupačan 30-pinski adapter (Otvara se u novom prozoru) koji se u biti priključuje na mjesto gdje bi stajao vaš stari telefon ili iPod, a nakon što se povežete, možete strujati izravno na njega. I upravo tako, vaš zastarjeli zvučnik iznenada ponovno pušta zvuk.

Nema razloga da svoje sadašnje žičane zvučnike ne učinite bežičnima - postoje, naravno, skupe, vrhunske opcije, ali osnovni put se može napraviti uz niske troškove i malo truda. Također je vrijedno napomenuti da su proizvodi koje smo spomenuli samo nekoliko istaknutih stvari koje zapravo predstavljaju samo vrh ledenog brijega - imate mnoštvo opcija i širok raspon cijena.

A ako se nađete u potrazi za novom bežičnom postavom i želite presjeći kabel kroz ostatak svog doma, pogledajte najbolje bežične i Bluetooth zvučnike koje smo testirali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up