Kako svoje portretne fotografije pretvoriti u Apple Watch Face

Postoji mnogo načina za prilagodbu vašeg Apple Watch lica, a s prelaskom na watchOS 8, sada možete dodati slike snimljene u portretnom načinu za dodatnu vidljivost. Portretna fotografija snimljena na vašem iPhoneu stvara efekt dubinske oštrine koji zamućuje pozadinu i dovodi subjekt u prvom planu u oštriji fokus. Kada gledate ovu vrstu slike na Apple Watchu, ona dodaje 3D efekt kada pomaknete ruku. Evo kako to učiniti.

Índice
  1. Podržava li vaš iPhone portretni način rada?
  2. Snimite portretnu fotografiju
  3. Dodajte fotografije na Apple Watch
    1. Preporuka naših urednika
  4. Postavite novi brojčanik

Podržava li vaš iPhone portretni način rada?

ažuriranje iOS-a

Prvo, vaš model telefona mora podržavati portretni način rada, što uključuje sve telefone iz obitelji iPhone 13, 12, 11 i X, kao i drugu generaciju iPhone SE, iPhone 8 Plus i iPhone 7 Plus. Ako vaš telefon ispunjava uvjete, otvorite ga i provjerite imate li iOS 15 ili noviji Postavke > Općenito > Ažuriranja softvera. Reći će vam da je OS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

watchos ažuriranje

Zatim provjerite radi li na vašem satu watchOS 8 ili noviji. Otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu ili pokrenite ažuriranje izravno sa sata otvaranjem aplikacije Postavke. Zatim na bilo kojem uređaju idite na Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je vaš sat ažuriran ili će vas zatražiti da instalirate najnovije ažuriranje.

Snimite portretnu fotografiju

modni portret

Ako nemate nijednu portretnu fotografiju koju biste željeli dodati na sat, sada je vrijeme da ih snimite. Pokrenite kameru na telefonu i promijenite postavku na Portret. U portretnom načinu možete prilagoditi osvjetljenje između nekoliko stilova, uključujući prirodno svjetlo, studijsko svjetlo, konturno svjetlo, pozorničko svjetlo, pozorničko svjetlo mono i snažno svjetlo mono.

uredi dubinu

Nakon snimanja slika u portretnom načinu, možete dodatno prilagoditi njihovu kontrolu dubine i osvjetljenje. Da biste to učinili, dodirnite određenu portretnu fotografiju, a zatim dodirnite Uredi link na vrhu. Dodir F ikonu na vrhu za podešavanje kontrole dubine, zatim pomaknite donji klizač lijevo ili desno. Pomicanjem klizača udesno povećava se dubina polja tako da je pozadina u fokusu. Pomicanjem ulijevo smanjuje se dubina polja tako da pozadina postaje manje u fokusu. Kada završite, dodirnite Gotovo.

urediti rasvjetu

Za dodatno podešavanje prednjeg plana u odnosu na pozadinu u načinu uređivanja, dodirnite Portretno osvjetljenje gumb (ikona šesterokuta u gornjem lijevom kutu). Opet pomaknite klizač na dnu. Pomicanje udesno čini pozadinu oštrijom. Pomicanje ulijevo zamućuje pozadinu. Dodir Gotovo.

Dodajte fotografije na Apple Watch

portretne slike

Sada je vrijeme da dodate svoje portretne fotografije na Apple Watch. Ovdje imate nekoliko opcija. Jednostavan način da pronađete svoje fotografije snimljene u portretnom načinu je da otvorite aplikaciju Fotografije i odaberete Albumi i izabrati Portret kao vrsta medija. Zatim možete dodirnuti ikonu srca na svakoj slici koju želite dodati da je označite kao omiljenu.

favoriti

Druga mogućnost je stvoriti album portretnih fotografija koje želite dodati na sat. Da biste to učinili, idite na Albumi stranici u aplikaciji Fotografije. Dodirnite plus (+) i odaberite Novi album. Imenujte album, a zatim odaberite fotografije koje mu želite dodati. Dodir Gotovo.

stvoriti album

Sada otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. U odjeljku Moj sat dodirnite Fotografije. Uključite prekidač za Sinkronizacija fotografija ako već nije na. Također možete uključiti prekidače za Sinkronizirajte sjećanja i Sinkronizacija istaknutih fotografija. U odjeljku Album dodirnite unos za Sinkronizacija albuma.

sinkronizirati album

Ako ste svoje portretne fotografije označili kao favorite, dodirnite Favoriti album. Ako ste izradili zaseban album za portrete, dodirnite naziv tog albuma. Vratite se pod Albumi, dodirnite Ograničenje fotografija za postavljanje maksimalnog broja fotografija koje će biti sinkronizirane s vašim satom.

Preporuka naših urednika

Dajte svom Apple Watchu malo vremena da se sinkronizira s vašim iPhoneom, zatim otvorite aplikaciju Fotografije na svom satu i potvrdite da se album koji ste odabrali pojavljuje. Možete vidjeti svaku fotografiju sa svog sata, pa čak i zumirati i smanjivati ​​koristeći Digital Crown. Ali čekaj, ima još.

Postavite novi brojčanik

namjestite brojčanik

Sada možete postaviti jednu ili više portretnih fotografija kao brojčanik sata. Otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu i odaberite Galerija lica. Dodir Portreti pored slike na vrhu zaslona galerije. U odjeljku Sadržaj dodirnite Odaberite Fotografije. Odaberite portretne fotografije koje želite uključiti, zatim dodirnite Dodati.

uredite brojčanik

Povucite prema dolje zaslon galerije portreta lica i odaberite stil lica. Također možete prilagoditi komplikacije za prikaz datuma na vrhu i druge informacije na dnu. Kada završite, dodirnite Dodati.

brojčanici

Vratite se na sat i trebali biste vidjeti novo portretno lice. Ako ste dodali više od jedne fotografije, dodirnite zaslon ili niže i podignite zapešće da vidite sljedeću fotografiju. Fotografije koje koriste prednost portretnog stila pokazat će veći kontrast između prednjeg i pozadinskog plana. Pomičite zapešće i fotografija će se pomicati poput 3D slike. Također možete povećavati i smanjivati ​​okretanjem Digital Crown.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up