Kako stvoriti vlastite Alexa vještine putem nacrta

Vjerojatno ste koristili svoj Amazon Echo za različite zadatke i vještine, od slušanja glazbe i igranja igrica do pronalaženja informacija i upravljanja pametnim kućnim uređajima. Ali što ako biste mogli stvoriti vlastite Alexa vještine? Možete, zahvaljujući značajci koja se zove Alexa Blueprints. Možete koristiti predloške za stvaranje vlastitih priča i igara ili smisliti personalizirane odgovore na određena pitanja. Nisu potrebne vještine programiranja.

Nakon što završite svoje prilagođene vještine, imate mogućnost ograničiti ih samo na svoje kućanstvo tako da im samo vi i vaša obitelj možete pristupiti ili ih možete podijeliti sa svijetom. Amazon vam sada omogućuje da podijelite svoje vještine s određenim ljudima ili ih objavite u američkoj trgovini Alexa Skills kako bi ih bilo tko mogao koristiti. Proces nije tako težak, iako uključuje nekoliko koraka. Idemo to provjeriti.

Oglas

Índice
 1. Započnite na web stranici Blueprint
 2. Kako stvoriti vještinu kviza
 3. Odaberite svoj kviz
 4. Odaberite Odgovori na kviz
 5. Imenujte svoj kviz
 6. Pristupite svom kvizu
 7. Kako stvoriti vještinu pripovjedača
 8. Stvorite vlastitu priču
 9. Imenujte svoju priču
 10. Pristupite svojoj priči
 11. Kako stvoriti vještinu igre
 12. Prilagodite svoju igru
 13. Odaberite Iskustva igre
 14. Odaberite Odgovori igre
 15. Imenujte svoju igru
 16. Pristupite svojoj igri
 17. Kako napraviti game show
 18. Kako kreirati prilagođena pitanja i odgovore
 19. Kreirajte vlastita pitanja i odgovore
 20. Pristupite svojim pitanjima i odgovorima
 21. Kako podijeliti vještinu
 22. Odaberite Opcije dijeljenja
 23. Kako objaviti svoju vještinu
 24. Pokrenite postupak podnošenja
 25. Pošalji naziv vještine
 26. Postavite detalje o vještini
 27. Odgovorite na pitanja o politici vještina
 28. Vještine pregleda i podnošenja
 29. Povratne informacije s Amazona
 30. Pogledajte objavljenu vještinu

Započnite na web stranici Blueprint

Za početak otvorite web mjesto Alexa Skill Blueprints (Otvara se u novom prozoru) i prijavite se svojim Amazon računom. Postoji kratki video vodič (otvara se u novom prozoru) nacrta koji možete pogledati. Također možete pregledavati različite kategorije nacrta, uključujući Istaknute skice, Pozdrave i prigode, Zabavu i igre, Učenje i znanje, Kod kuće i Pripovjedač.

Prije nego počnete stvarati vlastite vještine, pogledajte što možete učiniti sa svojim Alexa uređajem. Možete napraviti brzi brifing koji će vas upozoriti na važne informacije u vijestima. Mnogi su korisnici također izradili kartice za učenje, postavili alate za praćenje zadataka, sastavili raspored vježbanja ili započeli odbrojavanje do važnog datuma. Ne zaboravite se i zabaviti; postoji mnogo različitih kvizova, igara i mogućnosti pitanja i odgovora.

Kako stvoriti vještinu kviza

Kako stvoriti vještinu kviza

Počet ćemo s kvizom. Pomaknite se prema dolje do odjeljka Učenje i znanje i kliknite na gumb Kviz. Na stranici Kviz kliknite gumb Reproduciraj da poslušate ogledni kviz. Zatim kliknite gumb da napravite svoj vlastiti.

Odaberite svoj kviz

Odaberite svoj kviz

Na stranici Customize Quiz upišite svako pitanje koje želite da Alexa postavi, nakon čega slijedi točan odgovor. Za svaki unos možete dodati i popratnu činjenicu. Pri dnu ekrana kliknite gumb Dodaj pitanja i odgovore ako želite dodati još pitanja. Kada završite, kliknite gumb "Dalje: iskustvo" u gornjem desnom kutu.

Na stranici Customize Experience upišite svoj prilagođeni uvod u kviz. Zatim odaberite zvuk koji želite da Alexa pusti kada kviz počne. Upišite tri prilagođena pozdrava koja će Alexa odabrati za dobrodošlicu igračima. Pritisnite gumb Dodaj pozdrav ako želite stvoriti više pozdrava.

Odaberite Odgovori na kviz

Odaberite Odgovori na kviz

U odjeljku Odgovori na kviz možete prilagoditi zvuk i poruku koja se reproducira za svaki točan odgovor. Zatim možete učiniti isto za svaki pogrešan odgovor. Zatim odaberite zvuk i kreirajte poruku koju će Alexa pustiti kada netko pobijedi kako bi dovršio kviz. Ako imate Echo Show (229,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru), odaberite vizualnu temu za prikaz tijekom kviza. Pritisnite gumb Dalje za naziv.

Imenujte svoj kviz

Imenujte svoj kviz

Na stranici Naziv vještine upišite ime koje želite upotrijebiti za zahtjev za kviz. Ime neka bude jednostavno i ograničite ga na dvije ili tri riječi. Pritisnite gumb Dalje i Amazon će stvoriti vašu vještinu.

Kada prvi put stvorite vještinu, Amazon traži da ažurirate svoj račun na njegovom portalu za razvojne programere kako biste mogli objaviti svoju vještinu ako to odlučite.

Pristupite svom kvizu

Pristupite svom kvizu

Isprobajte tako što ćete reći "Alexa, otvori (ime vještine)". Alexa će zatim ubrzati kviz i nasumično postavljati vaša pitanja. Ako trebate urediti svoje vještine, pristupite im sa stranice Skills You've Made (otvara se u novom prozoru). Kliknite gumb za uređivanje da biste izvršili izmjene ili gumb za brisanje da biste ga uklonili sa svog računa.

Kako stvoriti vještinu pripovjedača

Kako stvoriti vještinu pripovjedača

Sada, isprobajmo drugu vještinu. Na stranici Skill Blueprints stvorit ćemo interaktivnu priču koju će Alexa ispričati. Priča funkcionira kao dio igre Mad Libs gdje Alexa od vas traži da imenujete određene stavke, a zatim koristi vaše odgovore u priči.

U odjeljku Pripovjedač kliknite željeni žanr. U ovom primjeru koristit ćemo Sci-Fi. Na ekranu Sci-Fi kliknite gumb Reproduciraj da biste čuli primjer priče. Zatim kliknite gumb da napravite svoj vlastiti.

Stvorite vlastitu priču

Stvorite vlastitu priču

Vještina vas započinje oglednom pričom koju možete prilagoditi mijenjanjem ili prepisivanjem postojećeg sadržaja i dodavanjem vlastitih zvučnih efekata. Promijenite prazna polja, kao što je "Ime nekoga u sobi," u izraze po vašem izboru. Kada završite, kliknite "Dalje: ime."

Imenujte svoju priču

Imenujte svoju priču

Na zaslonu s nazivom, pripremite naziv za svoju vještinu. Kliknite gumb "Dalje: Stvori vještinu" i Alexa će je stvoriti.

Pristupite svojoj priči

Pristupite svojoj priči

Kada je vaša priča spremna, možete je reproducirati govoreći: "Alexa, otvori (ime priče)." Alexa prvo od vas traži da odgovorite na prazne fraze, baš kao što biste to učinili za Mad Libs priču. Nakon što date svoje odgovore, Alexa čita priču koristeći vaše odgovore, kao i tekst i zvukove koje ste stvorili i prilagodili.

Kako stvoriti vještinu igre

Kako stvoriti vještinu igre

Zatim, pokušajmo igru. U odjeljku Zabava i igre na stranici Nacrti vještina kliknite gumb za rođendanske zanimljivosti. Ova igra izaziva ljude na zabavi da odgovore na trivijalna pitanja o slavljeniku ili slavljenici. Pustite uzorak na stranici Birthday Trivia, zatim kliknite Make Your Own.

Prilagodite svoju igru

Prilagodite svoju igru

Na zaslonu za prilagodbu pitanja, izmjenu ili izradu pitanja s višestrukim izborom i odgovora. Pritisnite gumb Dodaj pitanja i odgovore za dodavanje više unosa. Pritisnite gumb "Dalje: Iskustvo" za prelazak na sljedeći zaslon.

Odaberite Iskustva igre

Odaberite Iskustva igre

Na zaslonu za prilagodbu iskustva upišite ime rođendanske osobe, prilagodite ili izradite uvod u igru ​​i odaberite zvuk.

Odaberite Odgovori igre

Odaberite Odgovori igre

Zatim prilagodite pozdrave igrača i nasumične poruke. Upišite odgovore za ocjenu, zaokružite odgovore i odgovore pobjednika. Za Echo Show odaberite vizualnu temu. Pritisnite gumb "Dalje: ime".

Imenujte svoju igru

Imenujte svoju igru

Imenujte igru. Pritisnite gumb "Dalje: Stvori vještinu" i učinite ga dostupnim za korištenje na svom uređaju.

Pristupite svojoj igri

Pristupite svojoj igri

Recite "Alexa, otvori (naziv igre)." Alexa objašnjava igru ​​i izaziva dva do četiri gosta zabave različitim pitanjima. Birthday potvrđuje svaki odgovor govoreći Alexi je li točan.

Kako napraviti game show

Kako napraviti game show

Kako kreirati prilagođena pitanja i odgovore

Kako kreirati prilagođena pitanja i odgovore

Možete stvoriti prilagođene odgovore na određena pitanja koja postavite Alexi. Na stranici Nacrti vještina idite na odjeljak Kod kuće i kliknite gumb za Prilagođena pitanja i odgovore. Pustite uzorak i kliknite Napravite sami.

Kreirajte vlastita pitanja i odgovore

Kreirajte vlastita pitanja i odgovore

Na zaslonu da biste prilagodili svoja pitanja i odgovore, upišite pitanja i odgovore koje želite da Alexa obradi za ovu vještinu. Pritisnite gumb "Dalje: Stvori vještinu".

Pristupite svojim pitanjima i odgovorima

Pristupite svojim pitanjima i odgovorima

Nakon što Alexa stvori vještinu, možete početi postavljati Alexi pitanja koja ste postavili. Ali pričekajte dok drugi članovi kućanstva ne dođu kako bi ih Alexa mogla iznenaditi odgovorima.

Kako podijeliti vještinu

Kako podijeliti vještinu

U redu, sada recimo da je vještina koju ste stvorili toliko cool da mislite da će ljudi izvan vašeg kućanstva uživati ​​u njoj. Možete ga podijeliti samo s određenim osobama ili ga objaviti u US Alexa Skills Store gdje ga svatko može koristiti. Na stranici Skills You've Made (otvara se u novom prozoru), kliknite vještinu koju želite podijeliti.

Odaberite Opcije dijeljenja

Odaberite Opcije dijeljenja

Na stranici vještina kliknite vezu "Podijeli s drugima". Zatim ćete biti upitani je li vaša vještina namijenjena djeci mlađoj od 13 godina. Zatim možete podijeliti vještinu putem e-pošte, Facebooka, Twittera, Pinteresta ili kopiranjem veze na njega.

Kako objaviti svoju vještinu

Kako objaviti svoju vještinu

Međutim, ako svoju vještinu želite podijeliti sa širom publikom, možete je objaviti u Alexa Skills Storeu. Imajte na umu da ako ste već podijelili vještinu, morat ćete opozvati pristup njoj kako biste je objavili. Idite na stranicu vještina i kliknite na poveznicu Odustani.

Sada kada je veza za dijeljenje opozvana, primijetit ćete da je gumb Objavi u trgovini vještina vidljiv. Pritisnite gumb za slanje vještine u Skills Store.

Pokrenite postupak podnošenja

Pokrenite postupak podnošenja

Da biste službeno dodali svoju vještinu u trgovinu, morat ćete proći kroz postupak podnošenja. Pritisnite gumb Start za nastavak.

Pošalji naziv vještine

Pošalji naziv vještine

Na sljedećem ekranu možete promijeniti naziv svoje vještine kako biste je učinili jedinstvenijom. Možda ćete se morati poigrati s imenom jer Amazon ima nekoliko restrikcija i ograničenja u imenovanju (otvara se u novom prozoru). Pritisnite gumb za spremanje uvodne fraze.

Nakon što je fraza spremljena, trebali biste testirati vještinu prije nastavka. Upotrijebite uvodnu frazu da zamolite svog Echa da odigra vještinu. Ako je sve u redu, tada možete postaviti ime Alexa Skills Storea, koje ne mora biti isto kao početna fraza. Potvrdite svoje ime. Pritisnite gumb Dalje za detalje.

Postavite detalje o vještini

Postavite detalje o vještini

Na stranici s pojedinostima morate odabrati kategoriju i ključne riječi za svoju vještinu. Na dnu stranice unesite kratak opis svoje vještine, nakon čega slijedi dulji, detaljniji opis u odgovarajućim odjeljcima.

Ako želite dodati sliku povezanu s vašom vještinom, možete prenijeti vlastitu ili stvoriti ikonu izravno na stranici. U odjeljku ikona Vještina dodirnite upload da biste dodali sliku sa svog računala. Ako se ne želite zamarati veličinama slika, možete kliknuti gumb Stvori kako biste prilagodili postojeću ikonu.

Unutar prozora izbornika za uređivanje možete odabrati određenu sliku za uređivanje. Napravite ikonu kako god želite mijenjanjem boje, obruba i sjene. Pritisnite Spremi za dovršetak promjena.

Odgovorite na pitanja o politici vještina

Odgovorite na pitanja o politici vještina

Sljedeći zaslon će vam postaviti neka pitanja o vašoj vještini u odnosu na Amazonovu vlastitu politiku. Kada završite, kliknite "Dalje: Pregled."

Vještine pregleda i podnošenja

Vještine pregleda i podnošenja

Na sljedećem ekranu imate priliku pregledati podatke o svojim vještinama prije nego ih objavite. Pritisnite Uredi ako trebate promijeniti neke detalje. Uzmite si vremena ovdje jer nakon što je vaša vještina poslana, ne možete je uređivati. Ako trebate promijeniti neke detalje, morat ćete povući vještinu i ponovno proći kroz postupak podnošenja. Nakon pregleda kliknite gumb Objavi u trgovini.

Povratne informacije s Amazona

Povratne informacije s Amazona

Nakon što pošaljete vještinu, morat ćete pričekati dan ili dva da je Amazon pregleda i odobri. Zatim ćete primiti e-poruku od tvrtke koja vas obavještava je li odobrena ili ne. Ako tvrtka odbije vještinu, e-poruka će objasniti zašto i kako to možete popraviti. Zatim se možete vratiti na svoju vještinu sa stranice Skills You've Created (otvara se u novom prozoru) i urediti je kako bi zadovoljila zahtjeve Amazona.

Pogledajte objavljenu vještinu

Pogledajte objavljenu vještinu

Nakon što dobijete konačno odobrenje od Amazona, vještina će biti objavljena. Ako želite vidjeti svoju kreaciju, idite na stranicu Skills You've Made i kliknite na objavljenu vještinu. Kliknite vezu na vrhu stranice s vještinama kako biste vidjeli i podijelili svoje vještine iz trgovine Alexa Skills Store. Možete podijeliti ili onemogućiti vještinu izravno sa stranice trgovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up