Kako spojiti Nintendo Switch Pro kontroler na računalo

Nintendo Switch Pro kontroler je jedan od najskupljih "osnovnih" kontrolera u trenutnoj generaciji konzola, ali je također čvrst, dobar za igranje, ima izvrsnu tracking pločicu i ima impresivne senzore pokreta i tehnologiju vibracija. Povrh toga, gamepad koristi Bluetooth, tako da vam nije potreban adapter za povezivanje s računalom.

Pro Controller (otvara se u novom prozoru) pojavljuje se u sustavu Windows kao DirectInput kontroler, a ne kao XInput kontroler kao što su Xbox Series S/X i Xbox One gamepadovi, tako da može biti mučno raditi s vašim računalom za igranje. Srećom, Valve je Steamu dodao punu podršku za Switch Pro Controller, tako da to vjerojatno pokriva dobar dio vaše knjižnice igara. Igre koje nisu Steam zahtijevaju dodatne korake kroz koje ćemo vas provesti.

Naravno, ne možete koristiti svoj Switch Pro Controller sa svojim računalom dok ga prvo ne spojite na svoje računalo. Imate dvije mogućnosti: žičanu i bežičnu. Žičani je najlakši, ali bežični je, pa, bežični. I potrebno je nešto raditi.

Índice
 1. Povežite svoj Switch Pro kontroler s računalom putem žične veze
 2. Povežite svoj Switch Pro kontroler s računalom pomoću bežične veze
 3. Postavljanje Steam-a
 4. Hardverska alternativa: 8BitDo bežični USB adapter
 5. Softverska alternativa: DirectInput-to-XInput Wrapper
 6. Što je s Joy-Cons?
 7. Kako spojiti druge kontrolere

Povežite svoj Switch Pro kontroler s računalom putem žične veze

USB

(Foto: Will Greenwald)

 • Priključite svoj Pro kabel kontrolera (ili bilo koji USB-A na USB-C podatkovni kabel ili USB-C na USB-C podatkovni kabel ako vaše računalo ima USB-C priključak) u kontroler.

 • Uključite drugi kraj kabela u računalo.

 • To je to! Windows 10 će detektirati kontroler kao "Pro Controller". Možete prijeći na korake za postavljanje Steama u nastavku.

  Povežite svoj Switch Pro kontroler s računalom pomoću bežične veze

  bluetooth

  Za ovo vam je potreban Bluetooth adapter ili ugrađeni Bluetooth, ali također je jednostavno.

 • Kada je Pro Controller napunjen, pritisnite i držite tipku za sinkronizaciju na vrhu gamepada nekoliko sekundi dok svjetlo indikatora ne počne treperiti.

 • Otvorite paletu sustava i desnom tipkom miša kliknite ikonu Bluetooth.

 • Kliknite "Dodaj Bluetooth uređaj".

 • Kliknite "Dodaj Bluetooth ili drugi uređaj."

 • Kliknite na "Bluetooth" (jer vas Windows 10 treba uvjeriti da želite koristiti Bluetooth).

 • Pro Controller bi se trebao pojaviti na popisu dostupnih uređaja (ako se ne pojavi, provjerite trepću li indikatorske lampice naprijed-natrag). Kliknite na njega i uparite kontroler.

 • Sada možete nastaviti s postavljanjem Steama.

 • Postavljanje Steam-a

  Steam Velika slika

  Kako biste bili sigurni da sve radi kako treba između Pro Controllera i vaše PC igre, trebali biste koristiti Steamov Big Picture način rada, sustav izbornika prilagođen kauču koji dobro radi s gamepadom.

 • Ako se Steam automatski ne otvori u Big Picture-u kada povežete Pro Controller, otvorite Steam i uđite u izbornik postavki.

 • Pritisnite Opće postavke kontrolera, što otvara veliki prozor slike preko cijelog zaslona.

 • Kliknite na "Switch Pro Configuration Support".

 • Ako je Pro Controller spojen, kursor miša trebao bi nestati i trebali biste se moći kretati Velikom slikom pomoću gamepada. Možete uključiti "Use Nintendo Button Layout" ovisno o tome želite li da gumbi A/B/X/Y budu mapirani onako kako jesu na Pro kontroleru (X, A, B, Y odozgo) ili onako kako jesu mapirano na Xbox kontroleru (u smjeru kazaljke na satu Y, B, A, X od vrha).

  Kada se postavi putem Steama, Pro Controller bi trebao raditi kao Xbox gamepad s bilo kojom Steam igrom. Vibraciju možete uključiti i isključiti klikom na upravljač pod "Otkriveni upravljači" na istom zaslonu za postavljanje kao i prije. Ako se čini da su analogne palice isključene, možete ih ručno kalibrirati klikom na Kalibriraj. Također možete postaviti koliko dugo kontroler ostaje spojen prije nego što se odspoji, tako da prijeđe u stanje mirovanja.

  Steam Velika slika

  Korištenje Big Picture-a osigurava da se Steamova podrška za kontroler i mogućnosti zrcaljenja i konfiguracije u igri prikazuju onako kako bi trebale, što vjerojatno neće biti slučaj ako igru ​​otvorite s radne površine. To se dogodilo kad smo igrali No Man's Sky (Otvara se u novom prozoru); kontroler je radio s igrom preko Big Picture-a, ali mapiranje je bilo čudno kada se pokreće preko desktopa.

  Dok igra radi u modu Big Picture, trebali biste unijeti opcije Pro Controllera za prikaz Steamovog Switch Pro Controller sloja. Omogućuje vam da provjerite preslikavanja kontrolera za različite situacije i da ih po potrebi popravite. Možete ručno preslikati svaki unos na Pro Controlleru na bilo koji pritisak tipke ili unos na gamepadu, ali zadana konfiguracija trebala bi funkcionirati za većinu igara. Ovo je korisno ako se bilo koja kontrola čini malo manjom od zadanih postavki; trčanje u Ničijem nebu klikom na desnu palicu bilo je izbirljivo bez ručnih ispravaka.

  Hardverska alternativa: 8BitDo bežični USB adapter

  8BitDo bežični USB adapter

  Podrška za Steam Pro Controller je dobrodošla, ali nemate sreće ako želite igrati igre koje nisu Steam s kontrolerom dok ga Windows otkriva. To možete popraviti na jedan od dva načina: korištenjem hardverskog Bluetooth adaptera posebno dizajniranog za više vrsta gamepada ili korištenjem softverskog omotača XInput.

  8BitDo bežični USB adapter (otvara se u novom prozoru) Bluetooth je adapter vrijedan 20 USD koji vam omogućuje jednostavno povezivanje Switch Pro kontrolera, Switch Joy-Consa ili čak Wii U Pro kontrolera na vaše računalo. Adapter obrađuje sve pojedinosti XInputa, tako da povezivanje Switch Pro kontrolera s njim pomoću fizičke tipke za sinkronizaciju umjesto Bluetooth izbornika vašeg računala čini da radi kao Xbox gamepad prilagođen osobnom računalu.

  Softverska alternativa: DirectInput-to-XInput Wrapper

  x360ce

  Ovo je najmoćnija i najsloženija opcija. Umjesto da se oslanjate na Steam ili USB adapter za obavljanje posla, koristite softverski omotač za prevođenje unosa Pro Controllera u format s kojim Windows 10 može bolje raditi.

  X360ce (Otvara se u novom prozoru) je program otvorenog koda koji vam omogućuje kontrolu načina na koji Windows vidi vaš kontroler koji nije XInput. To je robusna maska ​​koja emulira Xbox 360 gamepad mapiranjem gotovo svih drugih ulaza na ulaze gamepada. Projekt se vrlo rijetko ažurira; x360ce je posljednji put ažuriran 2020.

  Softverske maske bi trebale obaviti posao ako ste ih voljni instalirati i malo se poigrati s njima dok kontroler Switch Pro ne proradi onako kako želite. Možda će trebati više od malo rada; Omotači upravljačkih programa trećih strana iznimno su izbirljivi.

  Što je s Joy-Cons?

  Nintendo Joy-Cons

  (Foto: Will Greenwald)

  Joy-Cons su nevjerojatno snažni i fleksibilni na Switchu, ali nezgodni na PC-u. Dobra vijest je da možete spojiti Joy-Cons na svoje računalo tako da ih jednostavno uparite putem Bluetootha poput Switch Pro Controllera. Loša vijest je da će se svaki Joy-Con registrirati kao vlastiti kontroler, a dva Joy-Cona će raditi zajedno kao jedan gamepad, prema ovom postu na Redditu (Otvara se u novom prozoru) koji opisuje kako to učiniti s Dolphinom, naporno na najbolji slučaj.

  Kako spojiti druge kontrolere

  Za više informacija pogledajte naš vodič o tome kako odabrati pravi kontroler za svoje računalo. Ako imate PS4 ili Xbox kontroler koji želite spojiti na svoje računalo, također imamo upute za te gamepadove.

  PCMag logotip Zašto biste trebali igrati na računalu

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up