Kako snimiti i podijeliti snimke zaslona ili videoisječke na PlayStationu 5

Kada je Sony predstavio gumb Create s PlayStation 4 DualShock 4 kontrolerom, snimanje zaslona i videoisječaka odjednom je postalo nevjerojatno jednostavno. Gumb Create na kontroleru DualSense konzole PlayStation 5 služi istoj svrsi, iako se korisničko sučelje PS5 malo razlikuje od PS4. Ne brinite, provest ćemo vas kroz postupak. Evo kako snimiti snimke zaslona i video isječke u igri i što učiniti s njima nakon što ih nabavite.

Índice
 1. Kako napraviti snimke zaslona ili videozapise
 2. Kako podijeliti ili kopirati svoje snimke zaslona ili videozapis
  1. Preporuka naših urednika

Kako napraviti snimke zaslona ili videozapise

dualsense kontroler

(Zasluge: Will Greenwald)

 • Pritisnite gumb Kreiraj. To je gumb na lijevoj strani touchpada koji ima tri crte.

 • Odaberite Napravite snimku zaslona fotografirati ili Snimite video za snimanje videa. PS5 vam omogućuje snimanje zadnjih 60 minuta igranja.

To je to! Međutim, ostaje pitanje što učiniti s tom snimkom zaslona ili video isječkom.

Kako podijeliti ili kopirati svoje snimke zaslona ili videozapis

PS5 Media Library

(Zasluge: Will Greenwald)

Snimke zaslona i videoisječci pohranjuju se na vašem PS5, tako da postoji još jedan korak koji morate poduzeti ako želite objaviti ili na drugi način raditi sa svojim snimljenim medijima online. Evo kako to učiniti.

Preporuka naših urednika

 • Idite na početni zaslon pritiskom na gumb PlayStation i odabirom Home.

 • Na kartici Igre otvorite Media Library. Ovo je odvojena stavka od sadržaja kojem možete pristupiti putem kartice Mediji i u potpunosti služi za upravljanje vašim snimkama.

 • Odaberite snimku zaslona ili videozapis koji želite podijeliti. Možete odabrati svaki pojedinačno ili odabrati nekoliko odjednom klikom na ikonu s lijeve strane koja prikazuje kvačicu u okviru.

 • Ako odabirete pojedinačne video isječke, možete ih obrezati odabirom ikone kista kada se video učita. To vam daje mogućnost uređivanja isječka.

 • Dodirnite gumb sa zakrivljenom strelicom za dijeljenje jednog videozapisa snimke zaslona ili gumb Dijeli ako ste odabrali više snimaka zaslona.

 • Druga mogućnost je kopiranje snimaka na USB pogon. Nalazi se ispod gumba s tri točke ako gledate jednu snimku zaslona ili isječak, a to je jednostavan gumb "Kopiraj na USB medijski uređaj" ako ste odabrali snimke. Potvrdite ovo i PS5 će prenijeti snimljeni medij na povezani USB pogon.

Mediji se mogu poslati na PSN, Twitter ili YouTube. Ako povežete svoje Twitter ili YouTube račune sa svojim PSN računom, možete trenutno tweetati snimke zaslona ili video isječke ili prenositi videozapise na YouTube izravno sa svog PS5. Sada nemate izgovora da ne pokažete svoje igračke vještine ranga S.

PCMag logotip PS5 protiv Xbox Series X/S: Pregledavamo konzole sljedeće generacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up