Kako snimiti fotografije za eBay

Nadate se da ćete osvojiti zlato kao prodavač na eBayu. Naveli ste artikle koje želite prodati, odredili cijene i postavili najbolje opcije dostave. Ali postoji još jedan element koji vam može pomoći u prodaji — prave fotografije.

Često puta vaše fotografije potencijalnim prodavačima mogu reći više o vašim artiklima nego bilo koji opis koji navedete. Prave fotografije mogu zumirati važne detalje kako bi vaši kupci mogli bolje vidjeti i cijeniti vaše artikle. Fotografije također mogu istaknuti nedostatke ili nesavršenosti kako bi kupci znali što očekivati. Ali kako stvoriti idealne fotografije za svoje popise na eBayu? Trik je znati kako ih snimiti, učitati i urediti.

Pretpostavljam da već imate eBay račun i možda ste već pokušali prodati artikle. Napravite novi unos upisivanjem naziva stavke ili UPC koda ili drugog broja. S mnogo stavki u bazi podataka eBaya, imate koristi od predloška koji nudi određena unaprijed ispunjena polja, kao što su naziv proizvoda i detalji. Za ostale stavke morate krenuti od nule.

Popis koji počinje predloškom često uključuje jednu fotografiju. Korištenje originalne slike može biti dobro za jednostavne ili jeftine artikle. Ali ako prodajete složenije ili skuplje predmete ili predmete koji imaju nedostatke, trebali biste dodati svoje fotografije. EBay dopušta do 12 besplatnih fotografija, tako da ne morate škrtariti sa svojim snimkama. Cilj je dati potencijalnim kupcima puni okus vašeg artikla kroz sve fotografije zajedno.

Oglas

Índice
 1. Rasvjeta i pozadina
 2. Učitaj fotografije
 3. Mapa s fotografijama
 4. Uređivanje fotografija
 5. Rotirati
 6. Izrezati
 7. Poboljšaj
 8. Koja je najbolja veličina za eBay fotografije?
 9. Učitaj
 10. Pregled
 11. Završne izmjene
 12. Pregled

Rasvjeta i pozadina

Rasvjeta i pozadina

Vjerojatno ćete fotografirati mobitelom ili digitalnim fotoaparatom. Stavite svoj predmet u uvjete dobrog osvjetljenja kako bi potencijalni kupci mogli vidjeti sve detalje. Nemojte koristiti bljeskalicu. Pokušajte izbjeći odraze ili sjene koje zaklanjaju subjekt. Možda bi bilo bolje da fotografirate s ugašenim stropnim svjetlom kako biste izbjegli refleksije odozgo. Ako vam je potrebna dodatna rasvjeta, raspršite izvor kako ne bi previše svijetlio na subjekt.

Neka pozadina bude jasna i jednostavna kako ne bi odvlačila pozornost od stavke. Fotografirajte iz svakog kuta. Omogućite šire snimke cijele stavke, kao i krupne planove koji se fokusiraju na određena područja. Ne zaboravite uključiti vanjsku i unutarnju stranu CD-a, DVD-a, knjiga i sličnih predmeta. Ako artikal ima bilo kakve vidljive nedostatke, poput poderane korice knjige, dokumentirajte ih svojim fotografijama kako bi ih kupci mogli vidjeti.

Učitaj fotografije

Učitaj fotografije

Nakon što snimite svoje fotografije, morat ćete ih prenijeti na svoje računalo (pod pretpostavkom da na računalu stvarate svoj unos na eBayu). To možete postići na nekoliko načina: Povežite telefon izravno s računalom i kopirajte datoteke putem File Explorera na PC-u ili Findera na Macu; napravite sigurnosnu kopiju svojih fotografija s telefona na web stranici ili online usluzi, a zatim ih preuzmite na svoje računalo; ili ih pošaljite sebi e-poštom s telefona na računalo. Moja preferirana metoda je korištenje Microsoftove aplikacije Photos Companion s mojim računalom sa sustavom Windows 10 za bežični prijenos fotografija.

Mapa s fotografijama

Mapa s fotografijama

Zatim biste mogli premjestiti svoje fotografije u određenu mapu na računalu. Imam mapu pod nazivom Stvari za prodaju u koju spremam fotografije za svoje popise na eBayu. Preimenujte fotografije kako biste ih lakše prepoznali.

Uređivanje fotografija

Uređivanje fotografija

Sljedeći korak je uređivanje vaših fotografija. EBay nudi vlastiti mrežni uređivač fotografija, no meni je lakše urediti svoje fotografije prije nego što ih prenesem. Ako su vaše fotografije ispale dobro, ne biste trebali puno uređivati, ali ipak ćete morati napraviti neke prilagodbe. Htjet ćete obrezati i promijeniti veličinu fotografije te možda prilagoditi boju ili kontrast. Za to možete koristiti bilo koji uređivač fotografija, kao što su Photos ili Paint u sustavu Windows, Photos ili iPhoto na Macu te Photoshop ili Fireworks s paketom Adobe. Na tržištu ćete također pronaći mnogo dobrih uređivača fotografija trećih strana.

Rotirati

Rotirati

Prva stvar koju ćete možda morati učiniti je rotirati svaku fotografiju.

Izrezati

Izrezati

Zatim ćete ga htjeti skratiti na nulu na stavci.

Poboljšaj

Poboljšaj

Zatim biste mogli poboljšati svoju fotografiju podešavanjem svjetline, boje ili kontrasta. Možda ćete također morati izoštriti sliku, ali nemojte je previše izoštriti jer će izgledati neprirodno. Izbjegavajte korištenje posebnih filtara jer želite uhvatiti prirodnu boju subjekta.

Koja je najbolja veličina za eBay fotografije?

Koja je najbolja veličina za eBay fotografije?

Konačno, želite biti sigurni da su vaše fotografije optimalne veličine za eBay. Premale i eBay će ih odbiti. Prevelik i može potrajati neko vrijeme za prijenos i pregled. Minimalne i maksimalne dimenzije slike su 500 x 500 piksela odnosno 9000 x 9000 piksela (visina i širina). Veličina slike ne smije biti veća od 12 MB, a možete uploadati JPEG, PNG, TIFF, BMP ili GIF. Svoje slike obično držim na oko 800 MP. Većina programa, s izuzetkom Microsoftovih fotografija, omogućuje promjenu veličine slike na precizne dimenzije.

Učitaj

Učitaj

Sada je vrijeme da svoje slike prenesete na svoj popis. Kliknite gumb Dodaj fotografije na popisu i odaberite svoje fotografije. Možete odabrati i učitati sve svoje fotografije u jednom okviru.

Pregled

Pregled

Nakon što učitate svoje fotografije, kliknite na svaku od njih da biste ih pogledali i provjerili jeste li zadovoljni svima. Možete izbrisati fotografiju koja vam se ne sviđa. Također možete promijeniti redoslijed fotografija povlačenjem i ispuštanjem pojedinačnih sličica.

Završne izmjene

Završne izmjene

Ako trebate dodatno urediti fotografiju, to možete učiniti putem eBayeva online alata. Možete izrezati i zakrenuti sliku, prilagoditi svjetlinu i kontrast, izoštriti sliku i primijeniti automatsko podešavanje. Ako želite istaknuti određenu fotografiju, uz dodatnu naknadu možete odabrati prikaz velike fotografije u rezultatima pretraživanja s Gallery Plus.

Pregled

Pregled

Nakon što ste ispunili cijeli popis, kliknite gumb Pogledaj popis na dnu. Pregledajte fotografije i druge pojedinosti vašeg unosa. Ako ste zadovoljni, zatvorite prozor pregleda i kliknite gumb Stavka popisa kako biste objavili svoj oglas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up