Kako snimati video isječke u sustavu Windows

Snimanje zaslona u sustavu Windows prilično je brzo i jednostavno, ali snimanje videozapisa aktivnosti zaslona je izazovnije. Microsoft je ovo olakšao korištenjem ugrađenog alata za video snimanje koji se zove Game Bar.

Ova je značajka dizajnirana za snimanje igara koje igrate izravno na računalu ili onih koje strujite sa svoje Xbox konzole, ali također može lako snimiti video aktivnosti na zaslonu iz vašeg web preglednika, Windows aplikacija i drugih programa. Svaka aktivnost koju snimite automatski se sprema kao MP4 video datoteka.

Da biste koristili Game Bar, morate zadovoljiti određene sistemske zahtjeve, uključujući odgovarajuću vrstu grafičke kartice. Ako pokušate koristiti Game Bar, a vaše računalo nije spremno, mogli biste dobiti pogrešku koja vam govori da vaše računalo ne zadovoljava hardverske zahtjeve za snimanje isječaka. Ali ne bojte se, jer postoji način da se ovo ograničenje zaobiđe.

Índice
  1. Omogući snimanje zaslona
  2. Snimite svoj ekran
  3. Omogući pozadinsko snimanje
  4. Prilagodite traku igre
  5. Zaobilazno rješenje trake s igrama

Omogući snimanje zaslona

omogućiti snimanje

Prije nego što možete koristiti Game Bar, prvo provjerite je li ova značajka omogućena. U sustavu Windows 10 idite na Postavke > Igre > Xbox igraća traka i uključite prekidač za Omogućite Xbox Game Bar. Ako imate Xbox kontroler ili Xbox 360 kontroler s pravim upravljačkim programom, možete pokrenuti Game Bar pomoću gumba Xbox na vašem gamepadu.

Da biste omogućili značajku, kliknite potvrdni okvir za Otvorite Xbox Game Bar pomoću ovog gumba kao kontrolera. Na ovom zaslonu također možete promijeniti bilo koje tipkovničke prečace povezane s otvaranjem trake igara, snimanjem zaslona i video zapisima.

mogućnosti trake za igru

U sustavu Windows 11 idite na Postavke > Igre > Xbox igraća traka. Da biste koristili Xbox kontroler ili Xbox 360 kontroler, uključite prekidač za Otvorite Xbox Game Bar pomoću ovog gumba kao kontrolera. U sustavu Windows 11 ne možete promijeniti tipkovničke prečace na zaslonu postavki sustava Windows; to ćete morati učiniti kroz postavke u samoj aplikaciji Xbox Game Bar.

Snimite svoj ekran

igraća traka

Otvorite aplikaciju koju želite snimiti. Možete započeti snimanje iz većine aplikacija i prozora, ali ne možete započeti snimanje sa Windows radne površine, File Explorera ili određenih Windows aplikacija kao što je Vrijeme. Pritisnite Pobjeda + G za otvaranje trake s igrama.

Pojavljuje se nekoliko widgeta trake za igre s opcijama za snimanje zaslona, ​​upravljanje videom i zvukom i pregled vašeg Xbox društvenog računa. Okno također prikazuje naziv vaše trenutne aplikacije, datoteke ili prozora kao izvora video snimanja.

Pritisnite ikonu kamere da napravite jednostavnu snimku zaslona ili dodirnite Započnite snimanje gumb za snimanje vaše aktivnosti na zaslonu. Umjesto da se sljedeći put pomičete kroz okno Game Bar, možete jednostavno pritisnuti Win + Alt + R za početak snimanja odmah.

Prvi put kada odaberete snimanje aktivnosti na zaslonu, Game Bar treba vaše dopuštenje. Pritisnite potvrdni okvir pokraj njega Omogućite značajke igranja za ovu aplikaciju za snimanje igre. Sada možete izvršiti sve radnje na zaslonu koje želite snimiti. Widgeti na traci za igre nestaju, zamijenjeni malom plutajućom trakom u gornjem desnom kutu zaslona, ​​preko koje možete kontrolirati snimanje.

video je spremljen

Za zaustavljanje snimanja kliknite na Gumb za snimanje na lebdećoj traci. Pojavljuje se obavijest da je snimka igre snimljena. Kliknite na obavijest i pojavit će se prozor koji prikazuje vaš video.

snimljeni video

Kliknite na igra gumb za gledanje videa. Također možete pristupiti videozapisu s njegove lokacije u File Exploreru, što je prema zadanim postavkama C:\Users\(korisničko ime)\Videos\Captures. Ako vam se ne sviđa gdje se vaši videozapisi spremaju prema zadanim postavkama, uvijek možete promijeniti lokaciju. Ići Postavke > Igre > Snimke i kliknite na Otvorite mapu gumb, a zatim odaberite drugu mapu.

Omogući pozadinsko snimanje

snimanje u pozadini

Jeste li ikada radili nešto na svom računalu i onda odjednom poželjeli da ste uhvatili trenutak? Pomoću Windows Game Bar-a možete naknadno snimiti zadnjih nekoliko sekundi ili minuta aktivnosti na zaslonu. Da biste to učinili, prvo morate svom računalu dopustiti da snima vaše aktivnosti u pozadini.

U sustavu Windows 10 idite na Postavke > Igre > Snimke i uključite prekidač za Snimanje u pozadini tijekom igranja igrice. Dok ste ovdje, kliknite na padajući izbornik za Snimi posljednju za promjenu intervala na bilo što od 15 sekundi do 10 minuta.

zabilježite što se dogodilo

U sustavu Windows 11 idite na Postavke > Igre > Snimke i uključite prekidač za Zabilježite što se dogodilo. Ovdje možete postaviti maksimalno trajanje snimanja na 30 minuta, 1 sat, 2 sata ili 4 sata.

gumb za snimanje

Sada više nikada ne morate propustiti trenutak. Otvorite Game Bar i kliknite na Snimite zadnjih 30 sekundi gumb, a video se generira na temelju broja sekundi ili minuta koji ste postavili.

Prilagodite traku igre

pokazati snimke

Možete pregledati svoje videozapise, kontrolirati koji će se widgeti pojaviti i podesiti brojne postavke izravno putem trake za igre. Pritisnite Pobjeda + G za otvaranje trake s igrama. U widgetu za snimanje kliknite na Prikaži sve snimke vezu za pregled popisa svih vaših snimljenih videozapisa. Zatim možete kliknuti na video koji želite reproducirati.

widgeti trake za igre

Windows vam omogućuje da postavite koji će se widgeti pojaviti kada se aktivira traka za igre. Na zaslonu Game Bar zatvorite prozor za sve widgete koje ne želite vidjeti. Na gornjoj alatnoj traci widgeta kliknite ikonu izbornika widgeta desno od Xbox logotipa, a zatim odaberite widgete koje želite koristiti. Također možete uključiti ili isključiti određene widgete klikom na odgovarajuću ikonu na gornjoj alatnoj traci.

postavke trake za igru

Kliknite na postavke zupčanik na desnom kraju gornjeg widgeta. Ovdje možete pregledavati i mijenjati račune, prečace, temu, opcije snimanja, obavijesti i druge kontrole Game Bar-a. Ovo je jedina lokacija na kojoj korisnici Windowsa 11 mogu postaviti prečace na Game Baru.

Zaobilazno rješenje trake s igrama

Game DVR Config

Ako imate problema s igraćom trakom ili vam alat ne dopušta snimanje aktivnosti na zaslonu, najbolje je da pogledate Microsoftovo web mjesto za rješavanje problema s igraćom trakom Xbox na Windows (Otvara se u novom prozoru). Međutim, ako dobijete pogrešku da vaš uređaj ne zadovoljava hardverske zahtjeve za snimanje isječaka, postoji rješenje.

Pod pretpostavkom da ne možete promijeniti hardver računala ili video karticu, vaša sljedeća najbolja opcija je zatražiti pomoć pomoćnog programa treće strane pod nazivom Game DVR Config. Idite na GitHub stranicu uslužnog programa (otvara se u novom prozoru) i preuzmite datoteku GameDVR_Config.exe. Otvorite ga i potvrdite okvir za Force softver MFT (16 FPS + VBR) na konfiguracijskom zaslonu.

U sustavu Windows 10 desnom tipkom miša kliknite programsku traku i odaberite Upravitelj zadataka. U sustavu Windows 11 desnom tipkom miša kliknite gumb Start i odaberite Upravitelj zadataka. Ako je potrebno, kliknite na Više detalja odnos. Ispod Procesi karticu, odaberite je Gamebar Presence Writera zatim kliknite Dovršite zadatak. Pokušajte ponovno s trakom za igre kako biste vidjeli omogućuje li vam sada snimanje aktivnosti na zaslonu.

PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up