Kako snimati i dijeliti snimke zaslona, ​​videozapise na Xbox Series X, Series S

Kontroleri Xbox Series X i Xbox Series S imaju gumb za dijeljenje koji čini snimanje zaslona i videozapisa iznimno lakim. Nalazi se između gumba Promjena prikaza i izbornika, točno u sredini gamepada. Snimanje fotografije ili video zapisa je jednostavno, ali postoje neke značajke koje možda neće biti vidljive. Provest ćemo vas kroz njih.

Índice
 1. Kako napraviti snimku zaslona ili video isječak sa standardnim Xbox kontrolerom
  1. Microsoft Xbox konzole, pregledano
 2. Kako napraviti snimku zaslona ili video isječak pomoću Xbox Elite kontrolera
 3. Kako onemogućiti automatsko učitavanje
 4. Kako podijeliti svoje snimke
  1. Preporuka naših urednika

Kako napraviti snimku zaslona ili video isječak sa standardnim Xbox kontrolerom

xbox bežični kontroler

(Zasluge: Microsoft)

 • Da biste napravili snimku zaslona, ​​pritisnite gumb Dijeli bilo kada tijekom sesije igranja. To je to! Prilično jednostavno ha?

 • Za snimanje videoisječka pritisnite i držite gumb Dijeli. Ta će radnja automatski zabilježiti zadnjih 30 sekundi igre. Možete ga promijeniti na 60 sekundi pritiskom na gumb Vodič i odlaskom na izbornik Snimanje i dijeljenje. Više o tome u nastavku. Ali prvo ćemo vam pokazati kako isključiti automatsko učitavanje slika i videa.

Microsoft Xbox konzole, pregledano

Microsoft Xbox Series X

Microsoft Xbox Series S

Kako napraviti snimku zaslona ili video isječak pomoću Xbox Elite kontrolera

Izbornik za snimanje i dijeljenje

(Zasluge: Sega)

Xbox Elite i Elite Core bežični kontroleri izvrsni su u kvaliteti izrade i prilagodljivosti, ali oni zamjenjuju gumb Share za gumb Profile koji vam omogućuje prebacivanje između različitih prilagođenih konfiguracija. Kao rezultat toga, snimanje snimki zaslona i isječaka zahtijeva dodatni korak.

 • Pritisnite gumb Vodič kada želite snimiti snimku zaslona ili videozapis.

 • Idite desno do izbornika Capture & Share i odaberite Capture Screenshot za snimanje zaslona, ​​Capture What Happened da dobijete snimku svoje nedavne radnje ili Start Capture da počnete snimati isječak kada se spremate učiniti nešto nevjerojatno.

Kako onemogućiti automatsko učitavanje

Xbox serija X

(Zasluge: Will Greenwald)

Prema zadanim postavkama, Xbox Series X/S automatski prenosi sve snimke koje snimite na Xbox Live. Ako ne želite dijeliti sve (a vjerojatno ne želite), trebate onemogućiti tu značajku.

 • Pritisnite gumb Vodič (svjetleći gumb Xbox), zatim se pomaknite desno do stranice Snimanje i dijeljenje.

 • Odaberite Postavke snimanja > Automatski prijenos > Nemoj prenositi.

Savjet: Možete odabrati broj piksela i duljinu svojih videoisječaka u odjeljku Snimanje i dijeljenje klikom na Razlučivost isječka igre. Možete postaviti Xbox da snima 30 sekundi 4K videa, jednu minutu 1080p videa i tri minute 720 videa. Također možete postaviti Xbox da odmah sprema snimke na povezani USB pogon (samo provjerite je li USB 3.0 i u NTFS formatu). Jednostavno odaberite lokaciju snimanja i vanjski disk unutar opcije Snimi i podijeli.

Kako podijeliti svoje snimke

Xbox serija X

(Zasluge: Sega)

Sada kada ste snimili svoje medije, vrijeme je da ih podijelite. Evo kako.

Preporuka naših urednika

 • Pritisnite gumb Vodič, zatim se pomaknite desno do stranice Snimanje i dijeljenje i odaberite Nedavne snimke.

 • Odaberite snimku zaslona ili isječak koji želite podijeliti da biste otvorili izbornik Dijeli.

 • Prenesite svoje snimke na Xbox Live, Twitter ili OneDrive. Ako se radi o videozapisu koji želite podijeliti, možete ga i skratiti odabirom Skrati s izbornika.

Savjet: Ako snimka zaslona ili isječak koji želite podijeliti nije u izborniku Nedavne snimke, pomaknite se prema dolje do Sve snimke. Odaberite Na Xbox Liveu i promijenite u Na ovom Xboxu. Odaberite snimku koju želite podijeliti i odaberite gumb Dijeli (ima istu ikonu kao gumb Dijeli na Xbox bežičnom kontroleru). Zatim možete dijeliti ili na drugi način prenijeti svoje snimke kako god želite.

PCMag logotip PS5 protiv Xbox Series X/S: Pregledavamo konzole sljedeće generacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up