Kako snimati i dijeliti snimke zaslona ili videozapise na Nintendo Switchu

Nintendo Switch je prepun skrivenih značajki, ali snimanje zaslona i videoisječci prilično su standardni. Poput PS5 i Xbox Series X/S, postoji namjenski gumb za snimanje na Joy-Con kontrolerima Switcha i Switch Pro kontroleru. Međutim, nakon što se sadržaj spremi na konzolu, njegovo slanje na drugo mjesto zahtijeva još nekoliko koraka nego što biste očekivali. Provest ćemo vas kroz sve kako to učiniti.

Índice
  1. Napravite snimku zaslona ili video
  2. Montirajte video isječke na prekidaču
  3. Pošaljite snimku zaslona ili video isječak na svoj telefon
  4. Objavite snimke zaslona i videoisječke na mreži
    1. Preporuka naših urednika
  5. Prenesite snimke zaslona i videoisječke putem USB kabela

Napravite snimku zaslona ili video

veseljak

Koristite gumb Snimi (Zasluge: Will Greenwald)

Za snimanje zaslona pritisnite tipku za snimanje na Switch Pro kontroleru ili lijevom Joy-Conu. To je kvadratni gumb s krugom unutar koji se nalazi prema dnu Joy-Cona i blizu središta Pro Controllera. Pritiskom na ovaj gumb automatski se snima zaslon i sprema u album. Tako je jednostavno.

Videozapis možete snimiti ako malo dulje držite pritisnutu tipku Snimi. Switch će automatski spremiti zadnjih 30 sekundi igranja u odjeljak Album. Ovaj se isječak zatim može skratiti po vašim željama prije nego što se podijeli negdje drugdje.

Montirajte video isječke na prekidaču

Uredite svoje isječke tako da ih otvorite Album i odabirom videozapisa koji želite urediti. Kliknite A za Dijeljenje i uređivanjezatim odaberite Trim. Zatim se možete pomicati ulijevo ili udesno kako biste odabrali gdje želite započeti video. Kliknite na A, zatim odaberite gdje želite da završi. Kliknite A i vaša konzola će vam pokazati skraćeni video. Pritisnite A za spremanje novog isječka.

Ako u spremljenom videu vidite posebno lijepu snimku koju želite kao snimku zaslona, ​​otvorite to mjesto u albumu (umjesto da pritisnete gumb Snimi). Kliknite A za Dijeljenje i uređivanjea zatim odaberite Spremi kao snimku zaslona da biste snimili sliku iz tog isječka.

Pošaljite snimku zaslona ili video isječak na svoj telefon

poslati fotografije na telefon

Ovo je kompliciran proces (Zasluge: PCMag)

Sada kada su vaše snimke zaslona napravljene i vaši videozapisi uređeni, možda biste ih trebali poslati nekamo. Ovdje Nintendovo rješenje postaje manje intuitivno i više zbunjujuće. Ispod Album, odaberite snimke zaslona ili videoisječke koje želite podijeliti. Kliknite A za Dijeljenje i uređivanjezatim odaberite Pošalji na pametni telefon.

Zatim ćete biti upitani koliko artikala želite poslati u ovoj pošiljci. Odaberite Pošaljite samo ovu za premještanje jedne snimke zaslona ili videozapisa. U suprotnom, birajte Predajte seriju i odaberite do 10 snimaka zaslona za slanje odjednom. (Imajte na umu da ne možete slati uzastopne videozapise na svoj telefon.)

Vaš Switch će generirati QR kod, koji biste zatim trebali skenirati kamerom svog telefona. Kliknite vezu koju vaš telefon nudi da povežete telefon s konzolom putem Wi-Fi veze. Zatim će se na Switchu generirati drugi QR kod koji će zapravo sadržavati sadržaj koji želite poslati.

Skenirajte drugi kod svojim telefonom, zatim kliknite vezu koja se pojavljuje na vašem telefonu. Klik Pridružite se na svom telefonu za pregled web stranice sa snimkom zaslona ili videoisječkom. Odavde zatim možete spremiti sliku ili isječak na svoj uređaj.

Objavite snimke zaslona i videoisječke na mreži

Nintendo je omogućio objavljivanje snimaka zaslona i video isječaka na internetu, ali u još jednom čudnom potezu, konzola vam dopušta objavljivanje samo na Facebooku ili Twitteru. To možete učiniti otvaranjem Album i odaberite sadržaj koji želite podijeliti. Kliknite A za Dijeljenje i uređivanjea zatim kliknite pošta.

Zatim možete odabrati Facebook ili Twitter za objavljivanje svog sadržaja na mreži. Nakon odabira, morat ćete se prijaviti na svoj društveni račun sa svog Switcha. Od vas će se također tražiti da autorizirate Nintendo Switch Share za pristup vašem računu.

Preporuka naših urednika

Nakon što odaberete društvenu platformu, upišite naslov za svoju objavu. Klik Objavite na Facebooku ili Objavite na Twitteru, ovisno o platformi koju želite koristiti. Videozapis će zatim biti objavljen na vašem profilu na društvenim mrežama, zajedno sa svim opisima koje ste dodali.

Prenesite snimke zaslona i videoisječke putem USB kabela

opcije usb veze

(Zasluge: Clay Halton)

Druga opcija za prijenos snimaka zaslona i videozapisa je da to učinite pomoću USB kabela. Ovom opcijom možete slati neograničen broj snimki zaslona i video isječaka. Ovo možete postaviti iz Postavke > Upravljanje podacima > Upravljanje snimkama zaslona i videozapisima > Kopiraj na računalo putem USB veze.

Zatim ćete morati spojiti USB-C kabel na dno vašeg Switcha (priključak na priključnoj stanici ne podržava ovu značajku). Budući da računala koriste različite USB priključke, možda će vam trebati USB-A na USB-C kabel (jedan dolazi s Pro Controllerom) ili USB-C na USB-C (otvara se u novom prozoru) priključak.

Nakon što se povežete s računalom, odaberite snimke zaslona i videoisječke koje želite prenijeti. Imajte na umu da ova značajka radi samo na osobnim računalima koja podržavaju Media Transfer Protocol (Windows PC), ali možete učiniti da radi na bilo kojem OS-u sve dok također preuzmete MTP klijent kao što je Android File Transfer (Otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up