Kako slušati TV sa slušalicama

Kada gledate televiziju s prijateljima, zvučnici vašeg TV-a (ili još bolje, soundbar) idealni su za emitiranje zvuka svima. Ali kada sami gledate televiziju, ne morate taj zvuk dijeliti s cijelim kućanstvom. Zapravo, vjerojatno ne želite ometati svog partnera, cimere, djecu ili susjede ako samo vi gledate TV kasno navečer ili ako koristite TV kao drugi monitor dok radite od kuće. Možete isključiti zvučnike i osloniti se na titlove ako stvarno želite šutjeti, ali mi imamo bolje rješenje: koristite slušalice.

Slušalice vam omogućuju da slušate što god želite, a da ne smetate nikome oko sebe. Vjerojatno ih uglavnom koristite za slušanje glazbe ili podcasta ili čak za gledanje videa na telefonu ili računalu, ali nisu ograničeni na mobilne uređaje ili računala. U nastavku je nekoliko načina za povezivanje vaših omiljenih slušalica i slušalica s televizorom kako biste uživali u kombiniranim prednostima privatnog zvuka i velikog zaslona.

Índice
  1. Mogu li slušati TV sa žičanim slušalicama?
  2. Amazon Fire TV: Bluetooth
  3. Google TV: Bluetooth
  4. Roku: Voice Remote Pro ili aplikacija za pametni telefon
  5. Što je s drugim Smart TV platformama?
  6. Razmotrite Bluetooth odašiljač
    1. Preporuka naših urednika
  7. Kako mogu slušati svoj TV s bežičnim slušalicama?

Mogu li slušati TV sa žičanim slušalicama?

kabel od 3,5 mm

Kabel od 3,5 mm (kredit: Amazon)

Ovo je najizravniji i najočitiji način korištenja slušalica s televizorom. Također je najmanje pogodan. Ako vaš TV ima 3,5 mm priključak za slušalice, samo priključite žičane slušalice u njega. Ako vaš TV nema 3,5 mm priključak, ali ima RCA stereo izlaze, nabavite RCA na 3,5 mm adapter i tako koristite slušalice.

Očigledni problem je da vam je potrebna jako duga žica za slušanje na ugodnoj udaljenosti od TV-a. Čak i ako imate tu žicu, onda ste fizički vezani za svoj TV. Također morate paziti da ne povučete kabel ili da se ne spotaknete o njega. Ne preporučujemo ovu metodu osim ako je vaš TV malen i blizu; a čak ni tada, ovo vjerojatno nije najbolja metoda.

Amazon Fire TV: Bluetooth

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV (Zasluge: Amazon)

Ako imate Amazon Fire TV media streamer (kao što je Fire TV Cube ili Fire TV Stick 4K) ili televizor koji koristi Amazonovu Fire TV platformu, već imate ugrađenu bežičnu opciju: Bluetooth. Platforma Fire TV podržava izravne veze s Bluetooth uređajima kao što su kontroleri za igre, tipkovnice i slušalice. To znači da možete jednostavno upariti svoje omiljene Bluetooth slušalice (ili namjenski drugi par, ako želite držati neke slušalice samo za TV) sa svojim Fire TV-om baš kao što biste radili s pametnim telefonom.

Na početnom zaslonu idite na izbornik Postavke i odaberite Kontroleri i Bluetooth uređaji. Odaberite Ostali uređaji, zatim Dodaj novi uređaj. Stavite svoju Bluetooth slušalicu u način rada za uparivanje i odaberite je kada se pojavi na zaslonu. Vaš Fire TV trebao bi početi strujati zvuk na vaše slušalice nakon dovršetka povezivanja.

Google TV: Bluetooth

Google TV

Google TV (Zasluge: Google)

Baš kao i Fire TV (koji radi na Androidu), Google TV (i njegov prethodnik, Android TV) uređaji također se mogu upariti s Bluetooth uređajima. To znači da možete koristiti svoje Bluetooth slušalice s bilo kojim Hisense, Sony ili TCL modelom koji pokreće Google TV ili Chromecast s Google TV-om.

Postupak je isti za Android TV i Google TV. Na početnom zaslonu idite na izbornik Postavke i odaberite Daljinsko upravljanje i dodaci. Odaberite Dodaj dodatnu opremu i stavite svoju Bluetooth slušalicu u način rada za uparivanje. Na kraju odaberite slušalicu u izborniku kada se pojavi. To je to.

Roku: Voice Remote Pro ili aplikacija za pametni telefon

Roku TV

Roku TV (osluškivanje: Roku)

Roku medijski streameri i Roku televizori poput Roku TV TCL serije 6 nemaju Bluetooth, ali vam svejedno omogućuju bežično slušanje svega što gledate. Rokuov odgovor zove se Privatno slušanje, značajka koja struji zvuk na kompatibilni Roku daljinski upravljač ili Roku aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu.

Ako vaš Roku daljinski upravljač ima utičnicu za slušalice sa strane, samo uključite slušalice u utičnicu i počnite slušati. Povezani TV se automatski isključuje i zvuk počinje strujati kroz slušalice. Nekoliko Roku TV modela isporučuje se s takvim daljinskim upravljačem, ali svi Roku Ultra, Streaming Stick+ i Streambar Pro dolaze s daljinskim upravljačima opremljenim utičnicama za slušalice. Ako vaš trenutačni Roku daljinski upravljač nema priključak za slušalice, možete ga nadograditi na Roku Voice Remote Pro od 30 USD, koji ima navedeni priključak, zajedno s izgubljenim daljinskim tražilom i glasovnom kontrolom bez ruku.

Alternativno, možete koristiti željeni mobilni uređaj s aplikacijom Roku (dostupno za Android i iOS). Nakon povezivanja telefona ili tableta s Roku TV-om ili streamerom medija putem aplikacije, možete spojiti slušalice za automatsko usmjeravanje zvuka izravno kroz zvučnike mobilnog uređaja ili povezane slušalice. Aplikacija je ipak malo izbirljivija od priključka za slušalice na daljinskom upravljaču, a neki Roku TV ulazi možda neće moći strujati kroz nju.

Što je s drugim Smart TV platformama?

LG webOS

LG webOS (zasluge: Will Greenwald)

Vaš TV može imati Bluetooth čak i ako nije jedna od tri najčešće platforme. LG-ev webOS (otvara se u novom prozoru) i Samsungov Tizen OS (otvara se u novom prozoru) podržavaju Bluetooth slušalice i slušalice. Kliknite na poveznice za upute za svaku TV platformu. Ovdje ćete najvjerojatnije dobiti Bluetooth na višim modelima televizora; ovaj standard povezivanja možda neće biti dostupan na starijim ili slabijim televizorima.

Razmotrite Bluetooth odašiljač

Bluetooth odašiljači

Mee Audio Connect Bluetooth odašiljač (Zasluge: Mee Audio)

Ako vaš TV ili medijski streamer ne podržava Bluetooth ili audio streaming putem aplikacije, morat ćete nabaviti neki oblik odašiljača za bežično slušanje. Bluetooth odašiljači su jeftini (obično oko 20 do 50 USD) uređaji koje priključite na stražnju stranu televizora za bežični prijenos zvuka na obližnji upareni Bluetooth audio uređaj.

Preporuka naših urednika

Na Amazonu je dostupno mnogo, mnogo Bluetooth odašiljača, ali nisu svi prikladni za televizore. Jeftiniji odašiljači povezuju se samo preko 3,5 mm priključaka, koji su prisutni na nekim televizorima, ali nisu najbolja dostupna veza. Potražite odašiljač s optičkim audio ulazom (TOSLink ili SPDIF); optički izlazi najčešći su audio izlazi na televizorima i pružaju izvrsnu, stabilnu kvalitetu zvuka zahvaljujući svojoj digitalnoj vezi.

Iako nismo testirali mnoge od ovih odašiljača, vrlo ih je uobičajeno pronaći na mreži po niskoj cijeni. Mee Audio Connect Transmitter (otvara se u novom prozoru) (62,99 USD) jedan je od bolje recenziranih uređaja u svojoj kategoriji na Amazonu, plus podržava i 3,5 mm i optički zvuk (iako ne možemo izravno komentirati njegovu kvalitetu jer nisam testirao).

Kako mogu slušati svoj TV s bežičnim slušalicama?

Matematika BKM2000

Makemate BKM2000 (Zasluge: Makemate)

Ako već nemate slušalice za gledanje televizije ili se ne želite baviti Bluetooth uparivanjem, uvijek se možete odlučiti za bežične slušalice. Samo se trebate uvjeriti da to nisu Bluetooth slušalice.

Velika većina bežičnih slušalica oslanja se na Bluetooth (što je u redu za većinu korisnika), ali ako namjeravate koristiti par s televizorom, trebali biste nabaviti par s namjenskim odašiljačem. Nismo testirali mnogo ovih slušalica, ali neki od modela s najboljim recenzijama na Amazonu uključuju Avantree HT4189 (otvara se u novom prozoru) (99,99 USD) i Makemate BKM2000 (otvara se u novom prozoru) (75,99 USD).

Naravno, nećete stalno slušati TV sa slušalicama. Dakle, nakon što ih nabavite, pogledajte naš vodič o tome kako postaviti svoje zvučnike da biste dobili najbolji zvuk za svoje kućno kino. A za vrhunski doživljaj kućnog kina, svakako pročitajte naših pet jednostavnih podešavanja kako biste dobili najbolju sliku za svoj TV. A ako tek počinjete, evo kako izgraditi kućno kino za oko 1000 USD.

PCMag logotip 5 jednostavnih podešavanja za najbolje postavke slike za vaš TV

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up