Kako slušati glazbu na Apple Watchu

Slušanje glazbe s Apple Watcha zgodna je opcija bez obzira na to je li vam iPhone pri ruci ili ne. Ali način na koji slušate svoje omiljene pjesme na satu ovisi o vašem modelu i verziji OS-a. Svaki Apple Watch koji pokreće watchOS 4.1 ili noviji omogućit će vam slušanje albuma i popisa za reprodukciju stvorenih na vašem iPhoneu. Također možete slušati aplikacije za strujanje glazbe kao što su Pandora, Spotify i iHeartRadio, kao i Apple Music (ako ste pretplatnik).

Ako posjedujete Apple Watch Series 3 ili noviji, možete učiniti sve gore navedeno, ali i povezati se s Apple Radio i bilo kojom glazbom koju ste sinkronizirali putem iClouda. Također možete streamati glazbu izravno iz oblaka. Pogledajmo različite načine slušanja glazbe na Apple Watchu.

Índice
 1. Ažurirajte WatchOS
 2. Uparite svoj sat
 3. Dodajte glazbu
 4. Slušajte na satu
 5. Slušajte Apple Radio
 6. Slušajte sa Siri
 7. iCloud Glazba
 8. Slušajte Spotify
 9. Slušajte Pandoru
 10. iHeartRadio
 11. Druge aplikacije trećih strana

Ažurirajte WatchOS

watchos ažuriranje

Prvo provjerite radi li vaš sat na najnovijem OS-u. Otvorite aplikaciju Watch na vašem iPhoneu ili aplikaciju Settings na vašem satu. Ići Općenito > Ažuriranje softvera. Aplikacija će vam reći da je vaš softver ažuran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Uparite svoj sat

bluetooth uparivanje

Zatim ćete morati upariti sat s Bluetooth slušalicom ili zvučnikom. Da biste to učinili, provjerite je li vaš Bluetooth uređaj uključen i u načinu uparivanja. Na Apple Watchu idite na Postavke > Bluetooth. Vaš Bluetooth uređaj trebao bi biti naveden i prijeći u način rada za uparivanje. Dodirnite naziv uređaja. Status bi tada trebao pokazati da je povezan.

Dodajte glazbu

dodati glazbu

S bilo kojim Apple Watchom možete sinkronizirati svoje albume i popise za reprodukciju sa svojim satom. Ako nemate popise za reprodukciju, možete ih jednostavno izraditi na telefonu ako želite. Na svom iPhoneu idite na Postavke > Bluetooth i provjerite je li Bluetooth uključen.

Otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu, otvorite Moj sat odjeljak, zatim dodirnite glazba, muzika. Tada možete omogućiti Najnovija glazba za automatsko dodavanje glazbe koju ste nedavno slušali. Zatim dodirnite Dodajte glazbu i pronađite sve albume ili popise za reprodukciju koje želite dodati. Odaberite jedan i dodirnite plus (+) na vrhu, zatim spojite sat na punjač i pustite da se glazba sinkronizira.

Slušajte na satu

glazba svira

Idite na svoj sat i pritisnite Digital Crown za skok na početni zaslon. Otvorite aplikaciju Glazba i pomičite se kroz sličice albuma i popisa za reprodukciju. Dodir Knjižnica unesite i pregledajte sve popise pjesama, izvođače, albume ili pjesme koje ste dodali na svoj sat.

Dodirnite unos koji želite čuti. Možete reproducirati i pauzirati glazbu, preskočiti na sljedeću pjesmu ili se vratiti na prethodnu pjesmu. Podesite glasnoću okretanjem Digital Crown.

glazba za iphone

Glazbu s iPhonea možete slušati i putem Apple Watcha. U aplikaciji Glazba na satu prijeđite prstom prema vrhu dok ne vidite zaslon s popisom Na iPhoneu, Sada svira, Radioi Knjižnica. Dodir Na iPhoneutada možete prelaziti prstom kroz sve albume i pjesme koje možete reproducirati na svom iPhoneu.

Slušajte Apple Radio

jabučni radio

Uz Apple Watch Series 3 ili noviji i watchOS 4.1 ili noviji, možete slušati postaje s Apple Radija. Na početnom zaslonu dodirnite Apple Music ikona. Prijeđite prstom kroz sličice za različite postaje ili dodirnite radio stanicu Apple Music 1 da biste čuli trenutni prijenos uživo.

Radio

Za reprodukciju prilagođenih radijskih postaja na Apple Radiju (Otvara se u novom prozoru), morat ćete zatražiti pomoć od Siri. Pustite jednu na svom satu govoreći "Hej Siri pusti moju radio stanicu (naziv postaje)". Vaš sat tada počinje reproducirati stanicu. Pretplatnici Apple Musica mogu iskoristiti stavku pod nazivom Stations, koja će vam omogućiti slušanje različitih postaja po žanru.

Slušajte sa Siri

siri glazba

Osim toga, Apple sada nudi poseban glasovni plan od 4,99 USD mjesečno, dostupan uz iOS 15.2 ili noviji na vašem iPhoneu. S ovim planom, morate koristiti Siri za traženje pjesama i albuma u Appleovom golemom svemiru. Zapamtite svoju omiljenu pjesmu, a ne onu koja se već nalazi u vašoj knjižnici.

Recite "Hej Siri, pusti (naziv pjesme)" ili "Hej Siri, pusti album (naziv albuma) (ime izvođača)" ili "Hej Siri, pusti (ime izvođača) glazbu" ili "Hej Siri, pusti (naziv žanra) ." Sve dok je ta pjesma u Apple Musicu, Siri bi trebala odobriti vaš zahtjev.

Glazbeni player se pojavljuje na vašem satu tako da možete pauzirati, reproducirati i kontrolirati glasnoću pjesme. Reprodukciju možete zaustaviti tako da kažete "Hej Siri, zaustavi glazbu."

iCloud Glazba

icloud glazba

S pretplatom na Apple Music možete odabrati sinkronizaciju svoje glazbe na iCloud i reproducirati je na svom Apple Watch Series 3 ili novijem bez potrebe da ih pojedinačno sinkronizirate. Da biste ovo postavili, otvorite Postavke > Glazba na telefonu i uključite ga iCloud glazbena knjižnica. Bit ćete upitani želite li zadržati svoju glazbu ili je izbrisati i zamijeniti. Najbolje vam je da odaberete Zadrži glazbu.

Alternativno, to možete učiniti iz iTunesa. Na Windows računalu otvorite iTunes i idite na Postavke. U Općenito karticu, provjerite iCloud glazbena knjižnica opcija. Otvorite aplikaciju Glazba na svom satu i dodirnite jednu od kategorija da biste vidjeli svu svoju sinkroniziranu glazbu.

Slušajte Spotify

spotify

Preuzmite aplikaciju Spotify (otvara se u novom prozoru) i otvorite je na svom satu. S besplatnim Spotify računom, vidjet ćete popis nedavno reproducirane glazbe. Dodirnite popis za reprodukciju ili stanicu koju želite čuti. Na zaslonu playera tada možete pauzirati, prijeći na sljedeću pjesmu ili se vratiti na prethodnu pjesmu. Također možete usmjeriti zvuk kroz određeni Bluetooth uređaj. Uz plaćeni Spotify Premium račun, možete reproducirati bilo koju pjesmu bilo kojim redoslijedom, slušati offline i izbjegavati oglase. Za prebacivanje s popisa glazbe na zaslon playera i obrnuto prijeđite prstom lijevo ili desno.

Slušajte Pandoru

pandora

Za korištenje aplikacije Pandora na vašem Apple Watchu trebat će vam sat Series 3 ili noviji s watchOS 6 ili novijim i iPhone s iOS 13 ili novijim. Preuzmite aplikaciju Pandora (otvara se u novom prozoru) putem iPhonea ili izravno na sat.

Slušajte Pandoru sa svog iPhonea sa svojim satom kao daljinskim upravljačem ili je slušajte sa svog sata. Na glavnom zaslonu dodirnite Igranje iz i odaberite Izgled. Dodir Stanice i odaberite stanicu za početak slušanja.

Ako ste pretplatnik Pandora Plus, Pandora Premium ili Pandora Premium Family uz plaćanje, možete preuzeti glazbu na svoj telefon za izvanmrežno slušanje. U aplikaciji Watch dodirnite Polijetanje ulaz za pristup preuzetoj glazbi.

iHeartRadio

iheartradio

Preuzmite aplikaciju iHeartRadio (otvara se u novom prozoru) na telefon ili izravno na sat. Otvorite aplikaciju na satu i dodirnite Nedavno igrano da biste čuli glazbu kojoj ste nedavno pristupili. Dodir Vaša knjižnica da vidite svoje postaje, podcaste i popise za reprodukciju. Odaberite pjesmu koju želite čuti.

Druge aplikacije trećih strana

Uključio sam se

Druge audio aplikacije koje možete instalirati i slušati na svom satu uključuju TuneIn Radio (otvara se u novom prozoru), Radio FM (otvara se u novom prozoru) i Music TV (otvara se u novom prozoru). Međutim, postoji loša strana određenih aplikacija trećih strana. Neke su aplikacije prvenstveno dizajnirane za iPhone i imaju ograničenu ili nikakvu kompatibilnost s Apple Watchom i Bluetooth zvučnicima ili slušalicama.

Vaša jedina opcija u tom slučaju je reproducirati glazbu putem vašeg iPhonea (ili spojiti svoj iPhone na Bluetooth zvučnik kao pristupnik vašem satu). Dakle, i dalje vam treba vaš iPhone pri ruci za slušanje glazbe koju nude takve aplikacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up