Kako slušati Apple Music na uređajima Amazon Echo, Fire TV

Imate pretplatu na Apple Music, ali možda nemate Apple HomePod ili Apple TV. To ograničava vaše mogućnosti slušanja u kući jer znači da morate pojačati svoj iPhone, iPad, Android uređaj ili računalo da biste pristupili Apple Musicu. Pa, postoji alternativa, barem ako posjedujete pravi tip Amazon uređaja.

Apple Music sada je podržan na uređajima Amazon Echo i Amazon Fire TV. Morat ćete postaviti svoj Amazon uređaj na aplikaciju Alexa da biste koristili Apple Music s njima. Kada povežete Apple Music s Alexom, možete reći svom uređaju da reproducira glazbu koju želite čuti.

Apple Music podržan je na svim glavnim uređajima Echo, uključujući obični Echo, Echo Plus, Echo Dot i Echo Show. Što se tiče Fire TV-a, Apple Music radi s Fire TV Stickom, Fire TV Stickom 4K i Fire TV Cubeom (99,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru). Također bi trebao raditi s televizorima Fire TV Edition. Evo kako možete postaviti Apple Music za reprodukciju na bilo kojem Amazon uređaju.

Oglas

Índice
 1. Pretplatite se na Apple Music na iOS-u ili Androidu
 2. Pretplatite se na Apple Music putem iTunesa
 3. Povežite Apple Music s Alexom
 4. Odaberite uslugu
 5. Omogućite Apple Music
 6. Dopusti Alexa pristup
 7. Postavite zadanu glazbenu uslugu
 8. Reproducirajte Apple Music putem Amazon uređaja
 9. Alexa savjeti za glasovne naredbe

Pretplatite se na Apple Music na iOS-u ili Androidu

Pretplatite se na Apple Music na iOS-u ili Androidu

Ako još nemate pretplatu na Apple Music, možete se pretplatiti sa svog iOS ili Android uređaja. Otvorite aplikaciju Glazba i dodirnite ikonu Za vas pri dnu zaslona. Dodirnite gumb da odaberete svoj plan. (Na Androidu dodirnite gumb da biste isprobali sada.) Odaberite vrstu pretplate koju želite—individualna, obiteljska ili studentska—a zatim dodirnite gumb da biste se pridružili Apple Musicu.

Pretplatite se na Apple Music putem iTunesa

Pretplatite se na Apple Music putem iTunesa

Da biste se pretplatili putem iTunesa, kliknite karticu Za vas na vrhu zaslona iTunes i odaberite plan koji želite. Ako ne vidite karticu Za vas, možda ste onemogućili Apple Music. U tom slučaju kliknite izbornik Uredi na računalu sa sustavom Windows ili izbornik iTunes na Mac računalu. Odaberite Postavke. Pritisnite gumb Ograničenja i poništite okvir za Apple Music u odjeljku Onemogući. Kliknite OK i sada ste spremni za pretplatu.

Povežite Apple Music s Alexom

Povežite Apple Music s Alexom

Povežimo sada Apple Music s aplikacijom Alexa. Otvorite aplikaciju Alexa na svom mobilnom uređaju, dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Postavke > Glazba > Poveži novu uslugu.

Odaberite uslugu

Odaberite uslugu

Na zaslonu usluge povezivanja vidjet ćete kolekciju drugih usluga strujanja glazbe koje se mogu povezati s vašim uređajem Echo. Dodirnite ikonu Apple Music.

Omogućite Apple Music

Omogućite Apple Music

Na stranici Apple Music dodirnite gumb Omogući korištenje. Zatim će se od vas tražiti da se prijavite sa svojim Apple ID-om i lozinkom.

Dopusti Alexa pristup

Dopusti Alexa pristup

Zatim trebate dopustiti Alexa pristup vašem Apple Music računu. Na zaslonu zahtjeva za pristup dodirnite gumb Dopusti. Sljedeći zaslon trebao bi vam reći da je Apple Music uspješno povezan. Dodirnite Gotovo.

Postavite zadanu glazbenu uslugu

Postavite zadanu glazbenu uslugu

Tada ćete imati priliku odabrati zadanu glazbenu uslugu. Dodirnite Posjeti postavke glazbe za odabir jedne od usluga na koje je vaš uređaj povezan. Na zaslonu Zadane usluge dodirnite Apple Music ako je želite postaviti kao zadanu. To znači da će Alexa automatski koristiti Apple Music kada zatražite određenu pjesmu, izvođača ili album. Alexa vam također omogućuje postavljanje zadane usluge kada tražite radio stanicu.

Ako odlučite ne postaviti Apple Music kao zadanu uslugu, samo navedite Apple Music kao uslugu za svaki glazbeni zahtjev koji uputite Alexi. Kada završite, dodirnite strelicu za povratak. Ako želite promijeniti zadane postavke glazbe, vratite se na zaslon Glazba pod Postavke. Dodirnite postavku za Zadane usluge i odaberite uslugu koju želite koristiti kao zadanu.

Reproducirajte Apple Music putem Amazon uređaja

Echo uređaji: u čemu je razlika?

Dobra vijest je da nakon što povežete Apple Music putem aplikacije Alexa, usluga se može koristiti sa svim uređajima povezanim s vašim računom. To znači da nema više procesa postavljanja ako imate više uređaja s omogućenom Alexom. Sada možete slobodno komunicirati s Apple Musicom na svom Echo ili Fire TV-u.

Alexa savjeti za glasovne naredbe

Alexa savjeti za glasovne naredbe

Dok vam Echo omogućuje da jednostavno izgovorite svoje naredbe, morat ćete koristiti Alexa Voice Remote s vašim Fire TV-om. Pritisnite i držite ikonu mikrofona na Alexa Voice Remote i zatražite pjesmu, album, izvođača ili drugu stavku koju želite čuti. Također možete izravno koristiti aplikaciju Alexa.

Sada možete isprobati Apple Music putem Alexe. Zatražite pojedinačne pjesme, cijele albume, određene izvođače, pa čak i radio stanicu. Evo nekoliko primjera:

 • Alexa, sviraj jazz na Apple Musicu
 • Alexa, pusti Rubber Soul od The Beatlesa iz Apple Musica
 • Alexa, pusti glazbu Ratova zvijezda s Apple Musica
 • Alexa, pusti Beethovenovu Simfoniju br. 9 iz Apple Musica
 • Alexa, pusti Abbott & Costello 'Who's on First' s Apple Musica.
 • Alexa, pusti Beats 1 iz Apple Musica
 • Alexa, pusti Pure Pop postaju iz Apple Musica
 • Alexa, pusti Spa station iz Apple Musica
 • Alexa, pusti Bloomberg Radio s Apple Musica."

Alexa Voice Remote omogućuje vam upravljanje Apple Musicom putem glasovnih naredbi ili pritiskom fizičkih tipki. Držite pritisnutu ikonu mikrofona i možete reći "Pauza", "Reproduciraj", "Sljedeća pjesma", "Prethodna pjesma" i "Zaustavi glazbu". Alternativno, pritisnite tipke na daljinskom upravljaču za upravljanje reprodukcijom.

podsjetnik: Možete izostaviti izgovor "Apple Music" za svaki zahtjev ako ga postavite kao zadanu glazbenu uslugu. Budući da pritisnete tipku na Alexa Voice Remote, također ne morate reći "Alexa" kada komunicirate sa svojim Fire TV uređajem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up