Kako slati ili primati novac pomoću Gmaila na Androidu

Trebate nekome poslati novac ili zatražiti novac od nekoga? Ako vi i druga osoba imate Android uređaje i aplikaciju Google Gmail, možete slati i primati novac baš kao što možete s Gmailom na webu.

Mogućnost slanja novca već je nekoliko godina ugrađena u online uslugu Gmail; preglednik je svojoj aplikaciji Gmail u ožujku 2017. dodao Google novčanik, sada Google Pay Send, što znači da možete slati i primati novac u pokretu koristeći svoj telefon ili tablet.

Do sada je ova značajka ograničena na verziju Gmaila za Android. Korisnici Apple iPhonea i iPada nemaju sreće, iako mogu koristiti aplikaciju Google Pay (Otvara se u novom prozoru) za slanje i primanje novca. Ali ne možete nadmašiti pogodnost ugradnje ove značajke izravno u svoju aplikaciju za e-poštu. Evo kako ga koristiti.

Oglas

Índice
  1. Google Pay račun
  2. Poslati novac
  3. Dodaj bilješku
  4. Zahtijevati novac
  5. Prijenos
  6. Tražite novac
  7. Zatražite e-poštu
  8. Prijenos

Google Pay račun

Google Pay račun

Da biste koristili Gmail za slanje ili primanje novca, prvo ćete morati postaviti Google Pay račun ako to već niste učinili. To možete učiniti iz aplikacije Gmail, no možda ćete to lakše učiniti na web stranici Google Pay (Otvara se u novom prozoru). Pregledajte stranicu i prijavite se svojim Google računom. Kliknite na opciju "Dodaj debitnu karticu". Pojavit će se skočni prozor u koji možete unijeti podatke o plaćanju.

Poslati novac

Poslati novac

Da biste slali novac pomoću aplikacije Gmail, provjerite je li Gmail postavljen na vašem Android uređaju. Otvorite Gmail i dodirnite ikonu za sastavljanje nove e-pošte. Dodirnite ikonu privitka. U skočnom izborniku dodirnite Pošalji novac. Aplikacija prikazuje zaslon Google Paya. Unesite iznos novca koji želite poslati. Ako Google Pay nije postavljen, ovdje ćete morati dodati debitnu karticu. U suprotnom dodirnite vezu za "Doprinesite novac".

Dodaj bilješku

Dodaj bilješku

Možete dodati bilješku ako želite. Dodirnite Gotovo. Zatim dodirnite gumb Pošalji za slanje e-pošte.

Zahtijevati novac

Zahtijevati novac

Vaš primatelj tada prima vašu e-poštu. Ako ta osoba još nije postavila Google Pay, klikne vezu za preuzimanje novca. Ako je osoba postavila Google Pay i postavila zadanu debitnu karticu ili drugi način plaćanja, tada se novac automatski prenosi na njegov ili njezin zadani račun. Vaš primatelj tada može kliknuti gumb Prikaži transakciju u e-poruci da vidi prijenos u Google Payu.

Prijenos

Prijenos

Vaš primatelj se zatim prijavljuje na svoj Google račun. Ta se osoba preusmjerava na web-mjesto Google Pay, gdje se od nje traži da doda debitnu karticu za preuzimanje novca koji ste poslali. Na kraju, ta osoba klikne gumb Prijenos kako bi preuzela novac. Novac se zatim prenosi na debitnu karticu osobe. Vaš primatelj klikne gumb Gotovo da završi.

Tražite novac

Tražite novac

Da biste zatražili novac, otvorite Gmail i dodirnite ikonu za sastavljanje nove e-pošte. Dodirnite ikonu privitka. U skočnom izborniku dodirnite Zatraži novac. Unesite iznos novca koji želite primiti, zatim dodirnite vezu "Primijeni zahtjev". Dodajte bilješku ako želite, zatim dodirnite Gotovo. Pregledajte e-poštu i dodirnite gumb Pošalji da biste je poslali.

Zatražite e-poštu

Zatražite e-poštu

Vaš primatelj tada prima vaš zahtjev za plaćanje e-poštom. Ta osoba može kliknuti vezu Plati sada ili Odbiti zahtjev.

Prijenos

Prijenos

Otvara se stranica Google Pay za prikaz zahtjeva za novac. Vaš primatelj klikne gumb Prijenos. Od te se osobe može zatražiti neke pojedinosti kako bi se potvrdio njezin identitet. Novac vam se zatim šalje.

Nakon što ste vi i druga osoba već postavili svoje debitne kartice ili bankovne račune, oni će se automatski koristiti kao zadani za buduće transakcije, čineći proces lakšim i bržim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up