Kako sigurnosno kopirati i vratiti svoj Android telefon ili tablet

Imate puno važnih podataka i datoteka pohranjenih na vašem Android telefonu ili tabletu—kontakti, sastanci, aplikacije, postavke, lozinke. I želite biti sigurni da su te informacije sigurnosno kopirane u slučaju da vam se telefon ikada sruši. Android nudi ugrađeni alat za sigurnosno kopiranje putem kojeg možete sigurnosno kopirati sadržaj koristeći svoj Google račun. Određene marke telefona, poput Samsungovih, također vam omogućuju sigurnosno kopiranje podataka pomoću vašeg računa.

Konkretni koraci za sigurnosno kopiranje i vraćanje ponešto se razlikuju ovisno o vašem uređaju i verziji Androida. Pokrit ću osnovni postupak, a vi biste ga trebali moći prilagoditi svom specifičnom uređaju i verziji Androida.

Oglas

Índice
 1. Izradite sigurnosnu kopiju pomoću svog Google računa
 2. Sigurnosna kopija mojih podataka
 3. Uključi sigurnosno kopiranje
 4. Odaberite rezervni račun
 5. Uključite automatsko vraćanje
 6. Odaberite Što sinkronizirati
 7. Sinkronizirajte podatke ručno
 8. Pregledajte i uredite sigurnosne kopije podataka
 9. Vratite pomoću svog Google računa
 10. Izvršite vraćanje na tvorničke postavke
 11. Izbriši sve podatke
 12. Vraćanje iz prethodne sigurnosne kopije
 13. Vratite svoj uređaj
 14. Sigurnosno kopirajte pomoću računa proizvođača
 15. Sigurnosno kopirajte svoje podatke kod proizvođača
 16. Prilagodite postavke sigurnosne kopije
 17. Napravite sigurnosnu kopiju
 18. Povrat putem vašeg računa proizvođača
 19. Izvršite oporavak podataka
 20. Vrati nakon resetiranja

Izradite sigurnosnu kopiju pomoću svog Google računa

Izradite sigurnosnu kopiju pomoću svog Google računa

Prvo pogledajmo kako sigurnosno kopirati svoj uređaj pomoću Google računa, opcija koja bi trebala biti dostupna za svaki Android telefon ili tablet. Korištenjem vašeg Google računa, vaši podaci i postavke automatski se sigurnosno kopiraju na vašu pohranu na Google disku. Sljedeće stavke uključene su u sigurnosnu kopiju:

 • Podaci iz Google kontakata
 • Događaji i postavke Google kalendara
 • Wi-Fi mreže i lozinke
 • Pozadine
 • Gmail postavke
 • aplikacije
 • Postavke zaslona (svjetlina i mirovanje)
 • Postavke jezika i unosa
 • Datum i vrijeme
 • Postavke i podaci za aplikacije koje nisu Googleove (ovisno o aplikaciji)

Otvorite Postavke povlačenjem s vrha zaslona prema dolje. Potražite postavku Sigurnosno kopiranje i reset ili Sigurnosno kopiranje i vraćanje i dodirnite je. U većini slučajeva ovo bi trebalo biti navedeno kao zaseban unos na zaslonu postavki; u drugim slučajevima, može se postaviti u općenitije postavke, kao što su Računi. Ako ga ne možete lako pronaći, dodirnite ikonu Traži u postavkama i potražite Sigurnosna kopija, što bi trebalo prikazati opciju koja vam je potrebna.

Sigurnosna kopija mojih podataka

Sigurnosna kopija mojih podataka

Na zaslonu Sigurnosno kopiranje i resetiranje dodirnite opciju Sigurnosno kopiraj moje podatke, koja automatski stvara sigurnosnu kopiju podataka i postavki vašeg uređaja na Google Drive.

Uključi sigurnosno kopiranje

Uključi sigurnosno kopiranje

Uključite prekidač Sigurnosno kopiraj moje podatke. Ako je potrebno, vratite se na zaslon Sigurnosno kopiranje i resetiranje.

Odaberite rezervni račun

Odaberite rezervni račun

Zatim dodirnite unos sigurnosnog računa. Ako imate samo jedan Google račun, taj bi se račun trebao pojaviti. Ako koristite više od jednog, možete odabrati račun koji želite koristiti. Dodirnite račun.

Uključite automatsko vraćanje

Uključite automatsko vraćanje

Uključite postavku Automatsko vraćanje za vraćanje svih postavki sigurnosne kopije i podataka za aplikacije koje ponovno instalirate.

Odaberite Što sinkronizirati

Odaberite Što sinkronizirati

Vratite se na zaslon s glavnim postavkama i skočite na postavku Računi. Dodirnite Google račun, a zatim dodirnite svoj određeni račun. Povucite prema dolje popis aplikacija i usluga za sinkronizaciju. Uključite sve što želite uključiti; isključite sve što želite isključiti.

Sinkronizirajte podatke ručno

Sinkronizirajte podatke ručno

Ako želite ručno sinkronizirati podatke navedene na ovom zaslonu, dodirnite vezu Više ili ikonu s tri točke () i dodirnite Sinkroniziraj sada.

Pregledajte i uredite sigurnosne kopije podataka

Pregledajte i uredite sigurnosne kopije podataka

Prijavite se na Google disk na svom mobilnom uređaju ili računalu. Dodirnite unos za sigurnosne kopije. Trebali biste vidjeti najnovije sigurnosne kopije za svoj telefon ili tablet. Dvaput kliknite određenu sigurnosnu kopiju da biste vidjeli više pojedinosti o njoj.

Vratite pomoću svog Google računa

Vratite pomoću svog Google računa

Sada, recimo da trebate resetirati telefon ili tablet i želite vratiti podatke koje ste sigurnosno kopirali putem Googlea. Povratak na zaslon Sigurnosno kopiranje i resetiranje. Dodirnite opciju vraćanja na tvorničke postavke. (Ako se ta opcija ne pojavi na zaslonu, potražite opciju Reset u Postavkama).

Izvršite vraćanje na tvorničke postavke

Izvršite vraćanje na tvorničke postavke

Dodirnite gumb Reset.

Izbriši sve podatke

Izbriši sve podatke

Na zaslonu za potvrdu dodirnite gumb za brisanje svega ili brisanje svega.

Vraćanje iz prethodne sigurnosne kopije

Vraćanje iz prethodne sigurnosne kopije

Vaš uređaj se ponovno pokreće, svi postojeći podaci se brišu i vraća se na tvorničke postavke. Kada je vaš uređaj spreman, dodirnite zaslon dobrodošlice i povežite se na svoju Wi-Fi mrežu. Na sljedećem biste zaslonu trebali biti upitani želite li kopirati svoje račune, aplikacije i podatke s drugog uređaja. Zaobiđite ovu opciju odgovorom "Ne, hvala." Na sljedećem zaslonu prijavite se na svoj Google račun i prođite kroz sljedeće zaslone. Na kraju biste trebali vidjeti zaslon s pitanjem želite li vratiti zadnju sigurnosnu kopiju ovog uređaja. Za to dodirnite Dalje.

Vratite svoj uređaj

Vratite svoj uređaj

Vaš uređaj će tada biti vraćen iz sigurnosne kopije.

Sigurnosno kopirajte pomoću računa proizvođača

Sigurnosno kopirajte pomoću računa proizvođača

Sigurnosno kopirajte svoje podatke kod proizvođača

Sigurnosno kopirajte svoje podatke kod proizvođača

Na svom Samsung telefonu ili tabletu otvorite Postavke i idite na zaslon Sigurnosno kopiranje i resetiranje ili Sigurnosno kopiranje i vraćanje. U odjeljku Samsung račun dodirnite opciju za postavke sigurnosne kopije ili sigurnosnu kopiju mojih podataka.

Prilagodite postavke sigurnosne kopije

Prilagodite postavke sigurnosne kopije

Prijavite se na svoj Samsung račun. Na zaslonu za sigurnosno kopiranje podataka pregledajte aplikacije i usluge i omogućite one koje želite uključiti u sigurnosnu kopiju. Uključite prekidač Automatsko sigurnosno kopiranje ako se ta opcija pojavi ili dodirnite naredbu Sigurnosno kopiranje ili Sigurnosno kopiranje za izvođenje ručnog sigurnosnog kopiranja.

Napravite sigurnosnu kopiju

Napravite sigurnosnu kopiju

Sigurnosno kopiranje počinje, a zatim vam prikazuje datum i vrijeme dovršetka.

Povrat putem vašeg računa proizvođača

Povrat putem vašeg računa proizvođača

Sada možete vratiti svoje podatke ako je potrebno bez resetiranja uređaja. Na zaslonu Sigurnosno kopiranje i reset ili Sigurnosno kopiranje i vraćanje dodirnite opciju Vrati u odjeljku Samsung račun.

Izvršite oporavak podataka

Izvršite oporavak podataka

Provjerite je li ispravna sigurnosna kopija uređaja navedena. Pregledajte različite aplikacije i usluge kako biste vidjeli koje će se vratiti. Dodirnite Vrati ili Vrati sada.

Vrati nakon resetiranja

Vrati nakon resetiranja

Također možete vratiti sigurnosno kopirane podatke na svoj Samsung račun nakon resetiranja telefona ili tableta na tvorničke postavke. Da biste to učinili, slijedite korake za resetiranje uređaja. Nakon što se vaš uređaj obriše i vrati na tvorničke postavke, slijedite zaslone za postavljanje, ali zaobiđite opciju vraćanja sigurnosne kopije s vašeg Google računa. Tada biste trebali biti upitani da izradite ili se prijavite na svoj Samsung račun. Prijavite se svojim korisničkim imenom i lozinkom. Tada ćete vidjeti zaslon za oporavak podataka. Dodirnite naredbu Vrati. Pričekajte da se uređaj obnovi, a zatim provjerite jesu li potrebni podaci i postavke vraćeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up