Kako sigurno prodati svoj iPhone i dobiti najviše novca

Jedna od sigurnih stvari u životu je da ako imate telefon, morat ćete ga nadograditi u nekom trenutku. Ugrađena zastarjelost srce je iPhonea, a kad kažemo srce, mislimo na bateriju.

I, da, možete zamijeniti bateriju (Otvara se u novom prozoru), ali možda ćete otkriti da i dalje želite sve one nove značajke iPhonea koje imaju četiri najnovija modela (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ) imati. imati

14 i 14 Plus imaju bolji vijek trajanja baterije i kamere od prethodnih modela, kao i nove sigurnosne značajke poput otkrivanja sudara i SOS-a u hitnim slučajevima putem satelita. iPhone 14 Pro i Pro Max imaju novi A16 Bionic čip, a usjek se pretvorio u gracioznu značajku Dynamic Island koja se prilagođava aktivnostima na vašem telefonu.

Ako želite nadogradnju, možda biste trebali prodati ili zamijeniti svoj stariji iPhone kako biste smanjili cijenu novog pametnog telefona. Ali odbaciti svoj stari telefon ima više od toga da ga samo predate i čekate da novac sjedne na vaš bankovni račun.

Zabrinutost u vezi s privatnošću obiluje telefonima, od fotografija pohranjenih u iCloudu do osobnih podataka pohranjenih u aplikacijama, pa je brisanje telefona prije prodaje obavezno. I ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju kako ne biste morali ponovno ručno preuzimati stotine aplikacija na svoj novi iPhone.

Ispod je naš vodič korak po korak za pripremu vašeg telefona za prodaju, kao i nekoliko renomiranih web stranica koje će ga uzeti iz vaših ruku za najviše dolara.

Índice
 1. Napravi sigurnosnu kopiju
 2. Pronađite svoj iPhone
 3. Odjava iz poruka
 4. Otvorite AirPods
 5. Otvorite Apple Watch
 6. Odjavite se s iClouda
 7. Kako obrisati svoj iPhone i izbrisati podatke
  1. Preporuka naših urednika
 8. Izvadite SIM karticu
 9. Najbolja mjesta za prodaju telefona
 10. Best Buy
 11. Apple Trade In
 12. uProdati
 13. raspremati
 14. GameStop
 15. eBay
 16. Swappa

Napravi sigurnosnu kopiju

Dva zaslona iPhonea koji prikazuju postupak izrade sigurnosne kopije opisan u nastavku

Prvo što trebate učiniti je ne izgubiti razum. Pritom mislimo na vaše podatke. Sigurnosno kopirajte sve prije nego što izbrišete s telefona.

Za sigurnosno kopiranje na iCloud sa samog uređaja idite na Postavke > (vaše ime) > iCloud > iCloud sigurnosna kopija > sigurnosna kopija sada.

Za sigurnosno kopiranje na svom Macu povežite svoj iPhone i računalo kabelom ili Wi-Fi mrežom (otvara se u novom prozoru). Ako imate macOS 10.15 ili noviji, idite na bočnu traku Findera i odaberite svoj iPhone. Ako imate stariju verziju, idite na iTunes. Ako koristite Finder, kliknite Općenito i odaberite Sigurnosno kopirajte sve podatke s vašeg iPhonea na ovaj Mac. Zatim kliknite Sigurnosno kopiraj sada. Ako sigurnosno kopirate na iTunes, povežite svoj telefon, otvorite iTunes, kliknite sliku svog telefona, odaberite Sažetak, a zatim odaberite Sigurnosno kopiraj sada.

Za Windows, povežite svoj iPhone s računalom ili kabelom ili Wi-Fi mrežom i otvorite iTunes. Pritisnite sliku svog telefona, odaberite Sažetak, zatim odaberite Sigurnosno kopiraj sada.

Pronađite svoj iPhone

Nađi moju aplikaciju otvorenu na MacBooku, iPadu, iPhoneu, Apple Watchu i AirPodsima smještene su ispred

Appleova aplikacija Find My (Otvara se u novom prozoru) (ranije poznata kao Find My iPhone) ponekad može blokirati aktivaciju od strane novog vlasnika, pa ćete je morati deaktivirati prije nego što odložite svoj uređaj. Iako se Find My automatski deaktivira kada izbrišete sav sadržaj i postavke, što ćete učiniti u nastavku, ipak je dobar korak koji treba poduzeti kao mjeru opreza.

Za iOS 13 ili noviji idite na Postavke > (vaše ime) > Nađi moj, zatim isključite Find My (uređaj). Unesite lozinku za Apple ID i dodirnite Isključi. Za iOS 12 ili stariji, idite na Postavke > (vaše ime) > iCloudisključite Find My (uređaj), unesite svoju lozinku za Apple ID i dodirnite Isključi.

Odjava iz poruka

Zaslon iPhonea na kojem su poruke isključene

Neko vrijeme korisnici iPhonea koji su svoje iPhone uređaje odbacili za drugu platformu bez odjavljivanja s Poruka nisu primali poruke od drugih korisnika iOS-a. Sve poruke poslane s jednog iPhonea na drugi primao je stari iPhone, a ne novi uređaj, tako da su vaše Poruke bile u svojevrsnom čistilištu poruka. Problem se sada može popraviti i zapravo utječe samo na one koji prelaze s iOS-a na Android. Ali vjerojatno je dobra ideja isključiti ga za svaki slučaj. Ići Postavke > Poruke i isključite iMessage.

Otvorite AirPods

AirPods Pro u futroli ispred iPhonea 12

Slično tome, još uvijek možete povezati svoje AirPods s novim iPhoneom bez uparivanja sa starim, ali ne može škoditi ako sve očistite. Postavite svoje AirPods ili AirPods Pro i iPhone jedan blizu drugog i idite na Postavke > Bluetooth. Dodirnite ikonu informacija pored svojih AirPods i odaberite Zaboravite ovaj uređaj.

Otvorite Apple Watch

Dva iPhone zaslona koja prikazuju postupak uparivanja opisan u nastavku

Ako imate Apple Watch, poštedite se potencijalne glavobolje kasnije i razbijte ga s iPhoneom koji prodajete. Stavite ih jednu pored druge i otvorite aplikaciju Apple Watch na svom iPhoneu. Idite na karticu Moj sat i dodirnite Svi satovi. Odaberite krug s informacijama pokraj sata s kojim želite raskinuti uparivanje. Dodirnite Unpair Apple Watch i dodirnite za potvrdu, što može zahtijevati da unesete lozinku za Apple ID.

Ako imate model GPS + Cellular, bit ćete upitani želite li zadržati ili ukloniti svoj mobilni plan. ukloniti svoj plan. Budući da prodajete svoj iPhone, poželjet ćete ukloniti svoj plan. (Ako ne planirate upariti svoj sat sa svojim novim iPhoneom, možda ćete morati kontaktirati svog operatera kako biste otkazali pretplatu na mobilnu mrežu.) Dodirnite za potvrdu; možda ćete morati unijeti svoju lozinku za Apple ID da biste onemogućili zaključavanje aktivacije.

Odjavite se s iClouda

iPad, iPhone i MacBook, svi s otvorenim iCloudom

Prije prodaje uređaja trebali biste se odjaviti s iClouda, iTunesa i App Storea. Dodir Postavke > (vaše ime) > Odjava. Unesite lozinku za Apple ID i dodirnite Ugasiti.

Kako obrisati svoj iPhone i izbrisati podatke

Ne dopustite nikome da uhodi vaše podatke. Obrišite svoj telefon odlaskom na Postavke > Općenito > Prijenos ili resetiranje iPhonea > Reset > Izbriši sav sadržaj i postavke i odobrenje svih naknadnih upita.

Preporuka naših urednika

Izvadite SIM karticu

Obris dva iPhonea, svaki s iskačućom ladicom za SIM

U većini slučajeva možete jednostavno deaktivirati uslugu mobilnog telefona na uređaju i zamijeniti ga netaknutom SIM karticom. Ali ta SIM kartica je spremište vašeg telefonskog broja, raznih sigurnosnih podataka i svih informacija potrebnih za naplatu. Identificira vas, vaš telefon i mnoge vaše aktivnosti na vašem telefonu. Stoga biste ga mogli ukloniti prije nego što prodate svoj telefon. Srećom, jednostavno je. Pronađite SIM izbacivač (otvara se u novom prozoru) na vašem telefonu, a zatim umetnite spajalicu dok ladica ne iskoči. Uklonite SIM karticu, vratite ladicu i spremni ste za slanje telefona.

Najbolja mjesta za prodaju telefona

Slika s web stranice Best Buy koja kaže "ne dopustite da dobra tehnologija propadne"

Best Buy

Ako znate da ćete prodati svoj iPhone i iskoristiti gotovinu samo za kupnju elektronike, prijeđite na Best Buy (Otvara se u novom prozoru). Telefon možete zamijeniti u trgovini ili ga poslati poštom za digitalnu darovnu karticu. Za grafitni 512GB iPhone 13 Pro na Verizonu u dobrom stanju očekujte oko 610 USD.

Apple Trade In

Snimka zaslona stranice Apple Trade In s raznim Apple uređajima i

Program Apple Trade In (Otvara se u novom prozoru) isplatit će vam se u obliku trenutnog kredita za kupnju vašeg novog iPhonea ili darovne kartice Apple Storea. Posjetite stranicu, odaberite model iPhonea koji imate, odgovorite na neka pitanja o njegovom stanju, ocijenite ga (i saznajte hoće li Apple platiti pakiranje i otpremu), prihvatite ponudu i zatražite darovnu karticu kada dobijete svoj iPhone. Ili idite u Apple Store i osobno ga zamijenite za trenutni kredit za kupnju. Apple je smanjio iznos koji plaća za zamjenu za sve proizvode i spustio cijenu koju nudi posebno za iPhone na 80 dolara. Možete zamijeniti iPhone 13 Pro za oko 470 USD.

uProdati

Snimka zaslona s web stranice uSell koja prikazuje postupak opisan u nastavku

Želite brzo prodati svoj iPhone? Jedna opcija je uSell (otvara se u novom prozoru). Odaberite svoj model, prijevoznika, kapacitet i stanje da biste dobili ponudu. Ako ga odlučite prihvatiti, besplatno šaljete svoj iPhone uSell-u. Ako je vaš uređaj u stanju u kojem ste rekli, platit ćete čekom ili PayPalom. iPhone 11 Pro od 512 GB na Verizonu trenutno košta oko 310 USD.

raspremati

decluttr snimka zaslona koja kaže

Dogovorite se s decluttr-om (Otvara se u novom prozoru) i dobit ćete otpremnu oznaku koja vam omogućuje besplatnu dostavu telefona. Zauzvrat ćete biti plaćeni putem izravnog depozita ili PayPala. iPhone 13 Pro od 512 GB na Verizonu trenutno košta 706 USD.

GameStop

snimka zaslona s GameStop-a koja kaže da kupujemo vašu elektroniku i igre za gotovinu ili kredit

Jesu li većina vaših iPhone aplikacija igre? Onda je vjerojatno sigurno da ćete predati svoj iPhone za kredit u trgovini GameStopu (Otvara se u novom prozoru). (Tamo možete dobiti i hladnu, čvrstu gotovinu, ako želite.) Odnesite svoj uređaj u najbliži GameStop (procjene su dostupne na web stranici prije nego krenete na put), pitajte prodajnog suradnika za ponudu cijene, a zatim primite trgovinu kredit ili gotovina na licu mjesta. Uz Verizonov iPhone 13 Pro od 512 GB dobit ćete Visa prepaid karticu od 495 USD ili gotovinu od 396 USD.

eBay

snimka zaslona eBaya koja kaže

Da biste sami prodali svoj uređaj, uvijek postoji eBay (Otvara se u novom prozoru). Stranica ima brzi vodič u koji možete unijeti statistiku svog telefona prije nego što odlučite prodati putem tradicionalnog dražbenog postupka eBaya ili odabrati opciju brze prodaje koja vam donosi instant gotovinu kada eBay primi telefon. Trend cijena za grafitni iPhone 13 Pro od 512 GB na Verizonu u dobrom stanju je 727 USD.

Swappa

Swappa snimak zaslona s uputama u nastavku

Swappa (Otvara se u novom prozoru) je tržište na kojem možete izravno prodati svoj iPhone. Odabrat ćete model svog telefona na web stranici, učitati nekoliko fotografija i postaviti cijenu. Kada ga netko kupi, odmah ćete biti plaćeni putem PayPala. Vi ste odgovorni za sigurnu isporuku vašeg telefona kupcu. IPhone 13 Pro košta oko 896 dolara na stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up