Kako se probuditi uz omiljenu glazbu

Svi volimo glazbu i svi moramo ustati ujutro. Zašto ne spojiti to dvoje? Možda ste se pretplatili na uslugu strujanja glazbe ili imate veliku digitalnu glazbenu biblioteku. Uštedite novac i koristite tu glazbu kao budilicu.

Postoji nekoliko načina na koje se možete probuditi uz zvukove svoje omiljene glazbe, izravno iz glazbene aplikacije, na telefonu ili putem obližnjeg pametnog zvučnika. Koju god metodu odabrali, relativno ju je lako postaviti; evo kako započeti s uređajem ili uslugom po izboru.

Índice
  1. Kako se probuditi uz glazbu na svom iPhoneu
  2. Kako se probuditi uz glazbu na Androidu
  3. Kako se probuditi uz glazbu uz Google Home
  4. Kako se probuditi uz glazbu uz Alexu
  5. Kako se probuditi uz glazbu uz Pandoru
  6. Kako se probuditi uz glazbu uz TuneIn

Kako se probuditi uz glazbu na svom iPhoneu

Korisnici Apple iPhonea mogu postaviti jednu pjesmu kao alarm putem Apple Musica ili iTunesa. U aplikaciji Apple Watch dodirnite Alarm > Uredi. Napravite alarm dodirom gumba + u gornjem desnom kutu ili dodirnite postojeći alarm.

Ovdje možete postaviti vrijeme, kada će se ponavljati i možete li ga odgoditi ili ne. Također imate mogućnost da mu date ime. Dodirnite odabir pod Zvuk da biste promijenili što se reproducira kada se alarm oglasi.

Apple Music Alarm

U izborniku Zvuk imate opciju korištenja pjesama ili melodija zvona. Odaberite Odaberite pjesmu koju želite odabrati iz glazbe koju imate na Apple Musicu ili iTunesu. Nakon što odaberete pjesmu, ona će biti navedena u izborniku Zvuk i na samoj budilici.

Kako se probuditi uz glazbu na Androidu

Spotify sat

Zahvaljujući novoj značajci u Googleovoj aplikaciji Android sat, sada možete povezati svoj Spotify (0,00 USD na Apple.com) (Otvara se u novom prozoru) račun — premium ili podržan oglasima — i koristiti svoju glazbu kao alarm.

Najprije provjerite je li aplikacija Sat ažurirana na najnoviju verziju. Zatim stvorite alarm koji pokazuje kada bi se alarm trebao oglasiti. Dodirnite ikonu zvona i vidjet ćete dvije različite kartice. Jedan se zove Zvukovi, gdje možete birati iz niza zadanih tonova alarma. Drugi bi trebao reći Spotify; dodirnite to za povezivanje aplikacije Watch sa svojim računom. Odabir glazbe će se popuniti u aplikaciji, omogućujući vam da odaberete uz koje Spotify pjesme želite da se probudite.

Googleova aplikacija Sat unaprijed je instalirana na mnogim Android uređajima, ali oni koji je nemaju mogu je preuzeti s Google Playa (Otvara se u novom prozoru).

Kako se probuditi uz glazbu uz Google Home

Također možete postaviti alarm na svom uređaju Google Home (99,00 USD kod Target) (Otvara se u novom prozoru) kada povežete glazbenu uslugu i postavite je kao zadanu.

Otvorite aplikaciju Google Home, dodirnite izbornik hamburgera () i odaberite Glazba. Na sljedećoj stranici nalazi se popis nekoliko glazbenih usluga, ali imajte na umu da neće sve raditi isto s Google Home alarmom. Usluge kao što su Google Play Music i Spotify dobro će raditi, na primjer, ali Pandora je ograničena jer reproducira samo prilagođene glazbene postaje, tako da može biti teško pronaći pravog izvođača ili pjesmu.

google početna

Nakon odabira usluge strujanja s jednog od vaših povezanih računa, možete jednostavno postaviti alarm pomoću glasovnih naredbi. Recite "Hej Google, postavi alarm za 8 ujutro uz sviranje Beatlesa." Ako to učinite, ona će odsvirati koju god nasumično odabranu pjesmu Beatlesa nađe u tom trenutku, tako da ćete dobiti malo raznolikosti. Za određenu pjesmu recite "Hej Google, postavi alarm za 8 ujutro koji pušta 'Hey Jude' od The Beatlesa." Naravno, pjesma mora biti dostupna na vašim streaming uslugama da bi ovo funkcioniralo.

Dodajte riječi "svaki dan" svojoj naredbi za ponavljanje alarma. Ako jednostavno kažete "Hej Google, postavi glazbeni alarm", pitat će vas za vrijeme i izvođača ili čak radio stanicu.

Kad se uključi, viknite "Hey Google, Snooze" da biste ga uključili na 10 minuta. Recite mu "Hey Google, STOP" da biste zauvijek zaspali. Svaki alarm će završiti s jednom pjesmom ili ako navedete samo izvođača, nakon 10 minuta sviranja.

Kako se probuditi uz glazbu uz Alexu

Da biste natjerali Alexu da pusti vašu omiljenu pjesmu kao alarm na vašem Amazon Echo uređaju, samo je pitajte: "Alexa, probudi me uz (pjesmu) (umjetnika) u 6 ujutro."

Alexa može koristiti brojne usluge strujanja glazbe, uključujući Amazon Music/Music Unlimited, Deezer, Gimme Radio, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM, Spotify i TuneIn. Imam Spotify Premium kao zadani glazbeni player na svom Echou, pa kad sam zamolio Alexu da me probudi uz određenu pjesmu, ona je automatski povukla tu melodiju sa Spotifyja.

Alexa alarm

Imamo vodič za povezivanje vaše omiljene glazbene usluge s Echoom, ali za promjenu zadane glazbene usluge koju će Alexa koristiti za alarme, otvorite aplikaciju Alexa, dodirnite izbornik hamburgera () i odaberite Glazba, video i knjige. Na kartici Glazba vidjet ćete različite mogućnosti glazbe; dodirni onu koju želiš. Povežite svoj glazbeni račun s Alexom ako već niste, zatim dodirnite "Odaberi zadane glazbene usluge". Odaberite željenu uslugu. Zatim, kada zamolite Alexu da pusti pjesmu za vaš alarm, ona će preuzeti glazbu s te usluge.

Međutim, vaši zahtjevi mogu biti pogrešni, stoga malo eksperimentirajte. Kad sam tražio "Single Ladies" od Beyonce, Alexa je postavila alarm za prilično trance verziju remiksa. A kad sam je zamolio da me probudi uz Beyoncé, bez navođenja pjesme, pustila je nešto što je zvučalo kao country pjesma koju nisam prepoznao.

Kako se probuditi uz glazbu uz Pandoru

Pomoću mobilne aplikacije Pandora možete postaviti određenu stanicu koja će vam ujutro služiti kao budilica. Dodirnite izbornik hamburgera () u gornjem lijevom kutu aplikacije i dodirnite Postavke > Budilica.

Pandora alarm 1

Imate mogućnost postaviti stanicu (ili odabrati nasumično), koje dane u tjednu će alarm biti aktivan, koliko dugo možete odgoditi (između 5-20 minuta ili isključiti) i glasnoću kojom će se glazba puštati. Budući da je glasnoća aplikacije neovisna o glasnoći sustava vašeg uređaja, ona će se reproducirati kada se isključi na razinu na koju je postavite. Odaberite svaku kategoriju za promjenu.

Pandora alarm

Nakon što odaberete postaju, možete postaviti vrijeme alarma. Morate okrenuti prekidač da uključite alarm. Također možete postaviti aktivaciju alarma iz izbornika postavki.

Ako imate Echo uređaj, također možete zatražiti od Alexe da vas probudi za Pandoru, pod uvjetom da ste povezali svoj Pandora račun u aplikaciji Alexa. Također je podržan putem Google Homea.

Kako se probuditi uz glazbu uz TuneIn

Aplikacija TuneIn omogućuje vam da kao alarm za buđenje odaberete vijesti uživo, radio, sport, glazbu i podcaste. Kada pronađete stanicu koju želite postaviti kao alarm, pustite je za pristup opcijama alarma.

TuneIn Set Alert

Kliknite gumb s tri točke pokraj gumba za brzo premotavanje i kliknite "Postavi alarm" u skočnom prozoru. Prikazuju se opcije alarma, dajući vam mogućnost odabira točke u emisiji na kojoj će početi zvuk. Također možete postaviti vrijeme i dane kada će se alarm oglasiti, kao i razinu glasnoće.

Dodirnite Spremi za dovršetak postavki. Provjerite je li alarm omogućen označavanjem okvira u gornjem desnom kutu. TuneIn savjetuje da uklonite zaključavanje zaslona telefona i uključite usluge lokacije.

Ako imate Echo uređaj, također možete zatražiti od Alexe da vas probudi za TuneIn, pod uvjetom da ste povezali svoj TuneIn račun u aplikaciji Alexa.

PCMag logotip Probuditi se uz omiljenu glazbu lako je poput sna — molimo pojasnite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up