Kako se prijaviti na web stranice s Face ID-om na iPhoneu X

Surfanje web stranicama zaštićenim lozinkom na pametnom telefonu može biti izazovno; ne samo da morate pamtiti različite lozinke za svaku stranicu, već ih morate i upisivati ​​na malenom zaslonu osjetljivom na dodir, što može biti posebno bolno ako je vaša lozinka duga ili sadrži složene znakove. Pa, postoji bolji način za iPhone X (999,00 USD na Verizonu) (Otvara se u novom prozoru) : Zamijenite lozinke svoje web stranice s Face ID-om putem Safarijeve značajke automatskog popunjavanja.

Tehnički, zapravo ne mijenjate svoje lozinke. Jednostavno ih pohranite za svako mjesto. Face ID zatim automatski popunjava vaše korisničko ime i lozinku nakon skeniranja vašeg lica. Pomoću ove metode moći ćete se mnogo brže i lakše prijaviti na svoje omiljene web stranice.

Oglas

Índice
  1. 1. iCloud privjesak za ključeve
  2. 2. Safari
  3. 3. Spremite lozinku
  4. 4. Ručno dodajte vjerodajnice
  5. 5. Dodajte lozinku
  6. 6. Promijenite lozinku
  7. 7. Koristite Face ID
  8. 8. Izbrišite stare lozinke
  9. 9. Vodiči za Apple iPhone X

1. iCloud privjesak za ključeve

iCloud privjesak za ključeve

Najprije provjerite imate li na svom iPhoneu iOS 11 ili noviji. Postavite Face ID ako već niste. Zatim ćete morati omogućiti opciju pod nazivom iCloud Keychain. Otvorite postavke. Dodirnite svoje ime na vrhu zaslona postavki. Dodirnite iCloud. Prijeđite prstom prema dolje do Keychain i provjerite je li uključen. Ako nije, dodirnite postavku i omogućite je.

2. Safari

Safari

Zatim se vratite na glavni zaslon postavki i dodirnite unos za Safari. Na zaslonu Safari dodirnite AutoFill. Safari je možda već postavljen da automatski popunjava vaše podatke za kontakt. Sada također želite koristiti automatsko popunjavanje za svoja imena i lozinke, pa uključite tu postavku.

3. Spremite lozinku

Sačuvajte svoju lozinku

Otvorite Safari i idite na web stranicu zaštićenu lozinkom. Prijavite se kao i obično unosom korisničkog imena i lozinke. Trebala bi se pojaviti poruka s pitanjem želite li spremiti ovu lozinku u svoj iCloud Keychain za automatsko popunjavanje na svim vašim uređajima. Dodirnite Spremi lozinku. Odjavite se sa stranice, zatim dodirnite vezu za prijavu. Ovaj bi put Face ID trebao skenirati vaše lice i automatski vas prijaviti bez ponovnog unosa korisničkog imena i lozinke.

4. Ručno dodajte vjerodajnice

Ručno dodavanje vjerodajnica

Što ako stranica zaštićena lozinkom ne traži da spremite lozinku u svoj iCloud Keychain? Ili što ako samo želite postaviti ovu vrstu provjere autentičnosti za nekoliko stranica u nizu, a da ne morate surfati do svake od njih? Nema problema. Možete ručno dodati vjerodajnice za bilo koje mjesto zaštićeno lozinkom. Da biste to učinili, otvorite Postavke > Računi i lozinke > Zaporke za aplikacije i web stranice. Face ID skenira vaše lice kako bi vam omogućio pristup vašem postojećem popisu lokacija zaštićenih lozinkom.

5. Dodajte lozinku

Dodaj lozinku

Dodirnite vezu Dodaj lozinku. Na zaslonu za dodavanje lozinke unesite URL web stranice u polje Web stranica. Unesite svoje korisničko ime i lozinku u sljedeća polja. Dodirnite Gotovo. Ta je stranica dodana ostalima. Otvorite Safari i idite na tu stranicu, a Face ID će vas automatski prijaviti.

6. Promijenite lozinku

Promjena lozinke

Što ako se vaše vjerodajnice za prijavu promijene za web mjesto koje ste spremili pomoću Keychaina? Imate nekoliko mogućnosti. Vrati se na Postavke > Računi i lozinke > Zaporke za aplikacije i web stranice. Dodirnite unos za predmetnu stranicu. Dodirnite Uredi, zatim unesite novo korisničko ime ili lozinku. Dodirnite Gotovo.

7. Koristite Face ID

Koristite Face ID

Alternativno, pogledajte stranicu u Safariju. Neka Face ID skenira vaše lice kako biste unijeli svoje trenutne vjerodajnice za prijavu. Zatim izbrišite postojeće korisničko ime ili lozinku i unesite novu. Dodirnite vezu Prijava za tu stranicu. Tada biste trebali biti upitani želite li ažurirati svoju lozinku. Dodirnite Ažuriraj lozinku i novi podaci za prijavu bit će pohranjeni.

8. Izbrišite stare lozinke

Izbrišite stare lozinke

Konačno, možete izbrisati unos za web mjesto koje više ne koristite ili želite pohraniti. Vrati se na Postavke > Računi i lozinke > Zaporke za aplikacije i web stranice. Dodirnite Uredi. Odaberite stranicu koju želite ukloniti, zatim dodirnite Izbriši. Bit ćete upitani jeste li sigurni da želite izbrisati odabranu lozinku. Dodirnite Izbriši.

9. Vodiči za Apple iPhone X

Za više informacija o iPhoneu X pogledajte ove vodiče i naučite kako:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up