Kako se pretplatiti na podcaste i upravljati svojom knjižnicom na iOS-u, Macu i iTunesu

Apple nudi vojsku podcasta - više od pola milijuna prema zadnjim podacima - koji pokrivaju širok raspon tema. Možete ih slušati na nekoliko različitih platformi. Ako imate iPhone, iPad ili Mac s Catalinom ili novijim, možete koristiti Appleovu aplikaciju Podcasts. Oni koji koriste Windows ili stariju verziju macOS-a mogu se obratiti iTunesu. Evo kako postaviti i upravljati aplikacijama tako da možete jednostavno pratiti svoje omiljene podcaste i pristupati im.

Índice
  1. Kako koristiti Appleovu aplikaciju Podcasts na mobitelu
  2. Kako koristiti aplikaciju Podcasts na Macu
  3. Kako pristupiti podcastima na iTunesu

Kako koristiti Appleovu aplikaciju Podcasts na mobitelu

apple podcasti mobilni

Prvo pogledajmo neke podcaste putem aplikacije Apple Podcasts (Otvara se u novom prozoru) ugrađene u iOS, iPadOS i dostupne za Apple Watch. Otvorite aplikaciju Podcasts na svom uređaju i dodirnite pretraživati gumb na dnu zaslona za pregledavanje "novih i vrijednih pažnje" podcasta, najpopularnijih emisija i podcasta na temelju različitih kategorija.

Da biste pronašli određeni podcast prema nazivu ili temi, dodirnite traži i upišite ključnu riječ ili izraz koji najbolje opisuje podcast koji tražite. Dodir Pogledajte sve poveznice da biste vidjeli sve podcaste povezane s vašim pojmom za pretraživanje. Dodirnite bilo koji podcast koji vas zanima da vidite opis i popis epizoda. Dodirnite bilo koju epizodu za početak strujanja.

podcast

Ako vam se sviđa podcast i želite ga redovito slušati, pratite ga dodirom na ikonu plusa u gornjem desnom kutu. Praćenje znači da se svaka nova epizoda preuzima na vaš uređaj čim postane dostupna i prikazuje se na vašem popisu podcasta kako biste je mogli slušati izvan mreže.

epizode podcasta

Možete preuzeti stariju epizodu podcasta tako da dodirnete ikonu elipse pored nje (ili dugo pritisnete ikonu podcasta) i dodirnete Preuzmite epizodu dugme. Kada se epizoda preuzme, dodirnite igra ikona za reprodukciju čak i ako vaš uređaj nije spojen na internet.

knjižnica

Nakon što pratite neke podcaste koji vas zanimaju, dodirnite Knjižnica ikonu na dnu zaslona i odaberite emisije sposobnost da ih sve vidite. Dodirnite ikonu Elipsa i možete sortirati svoje podcaste prema naslovu, datumu praćenja, datumu ažuriranja ili ručnim pomicanjem. Za korištenje ručne opcije ponovno dodirnite ikonu Elipsa i odaberite Uredite emisije. Dodirnite, zatim povucite i ispustite svaki podcast po zaslonu kako biste promijenili njihov redoslijed.

izbornik podcasta

Za upravljanje određenim podcastom iz svoje knjižnice, dugo pritisnite njegovu ikonu. Iz skočnog izbornika možete prestati pratiti, reproducirati sljedeću epizodu, reproducirati posljednju epizodu, podijeliti poveznicu na emisiju s nekim drugim, kopirati poveznicu na emisiju ili prijaviti problem.

izbornik postavki

U skočnom izborniku dodirnite postavke ikona. Ovdje možete pratiti ili prestati pratiti emisiju, omogućiti ili onemogućiti obavijesti o svakoj novoj epizodi, promijeniti redoslijed epizoda od najstarijih do najnovijih ili obrnuto, odabrati sakriti reproducirane epizode, automatski preuzeti preuzimanja svake nove epizode, ograničiti preuzimanja na najnovije ili po datumu i odaberite uklanjanje preuzetih epizoda nakon što ih pustite

izbornik epizoda

Dodirnite ikonu za određeni podcast. U prozoru za taj podcast dodirnite ikonu Elipsa pored određene epizode. Osim preuzimanja epizode, možete prijaviti zabrinutost, kopirati poveznicu na epizodu, podijeliti vezu na epizodu, označiti je kao reproduciranu ili nereprodukciranu, spremiti epizodu na Spremljeno odjeljak, reproducirajte posljednju epizodu podcasta, reproducirajte sljedeću epizodu podcasta i uklonite preuzimanje.

najnovije epizode

U lijevom oknu Knjižnica prozor, dodirivanjem emisije popis prikazuje sve podcaste na koje ste pretplaćeni. Snimanje Spremljeno unos prikazuje epizode koje ste spremili. Tapkanje Preuzeto unos prikazuje sve preuzete epizode. I kucanje Najnovije epizode popis prikazuje najnovije epizode svakog podcasta. Na ovom zaslonu dodirnite ikonu elipse da biste kontrolirali koliko daleko se vraćate za najnovije epizode.

slušaj sada

Da biste poslušali određenu epizodu bilo kojeg podcasta, reproducirajte je iz svoje knjižnice. Za automatsko slušanje sljedeće epizode nakon zadnje koju ste pustili, dodirnite Slušaj sada ikonu na dnu zaslona, ​​zatim odaberite podcast koji sadrži epizodu koju želite čuti.

Kako koristiti aplikaciju Podcasts na Macu

jabuka podcasti mac

Ako imate Mac s macOS Catalina ili novijim, možete koristiti aplikaciju Podcasts na radnoj površini. Kliknite na unose za pretraživati i Top ljestvice za gledanje različitih podcasta.

pratiti

Da biste pronašli određeni podcast, upišite svoju ključnu riječ ili pojam traži polje u lijevom oknu. Tada možete otvoriti podcast koji zvuči zanimljivo. Reproducirajte određenu epizodu, a zatim kliknite slijediti ako vam se sviđa podcast.

prikazuje popis

Nakon što pratite nekoliko podcasta, kliknite na unos za emisije u odjeljku Library u lijevom oknu. Kliknite na podcast kojim želite upravljati, zatim odaberite ikonu s tri točke i možete ga prestati pratiti, sakriti reproducirane epizode i izvršiti druge radnje.

postavke podcasta

U skočnom izborniku kliknite postavke za promjenu redoslijeda epizoda, ograničavanje broja preuzimanja ili uklanjanje reproduciranih preuzimanja.

izbornik postavki epizode

Desnom tipkom miša kliknite pojedinačnu epizodu ili kliknite njezinu ikonu s tri točke za preuzimanje ili uklanjanje, spremanje, označavanje kao reproducirano i pokretanje drugih naredbi.

Sinkronizacija tražila

Možda imate sve svoje omiljene podcaste spremljene na računalu, ali morat ćete sinkronizirati svoj uređaj da biste ih preuzeli na svoj iPhone ili iPad. Otvorite aplikaciju Finder i kliknite svoj uređaj naveden u Mjesto odjeljak. Prvi put kada to učinite, morat ćete kliknuti na Povjerenje gumb za sinkronizaciju računala s uređajem. Kliknite na zaglavlje za Podcasti. Označite okvir pored Sinkronizirajte podcaste na (naziv vašeg uređaja).

Označite okvir pored Kopiraj automatski. Kliknite padajući izbornik i odaberite koje epizode podcasta želite sinkronizirati na temelju najnovijih i onih koje se ne reproduciraju. U suprotnom, ostavite taj okvir neoznačenim, zatim kliknite nazive podcasta koje želite uključiti i odaberite pojedinačne epizode koje želite sinkronizirati. Kada završite, kliknite primijeniti.

Kako pristupiti podcastima na iTunesu

iTunes trgovina

Ako koristite Windows ili još niste nadogradili na macOS Catalina, podcastima ćete pristupiti putem iTunesa. Pokrenite iTunes na računalu i kliknite na naslov za Store. Kliknite na padajući izbornik koji navodi različite vrste sadržaja i odaberite Podcasti unos. Sada možete pregledavati dostupne podcaste i tražiti određene prema nazivu ili temi.

pretplatite se na podcast

Kliknite na podcast koji vas zanima i dodirnite Pretplatite se gumb za naručivanje pretplate. Zatim možete vidjeti sve podcaste na koje ste se pretplatili klikom na Knjižnica naslov i izbor Podcasti na bočnoj ploči.

itunes biblioteka

Za kontrolu određenog podcasta odaberite ga, zatim kliknite ikonu tri točke u gornjem desnom kutu. Iz izbornika ga možete ukloniti kao preuzimanje, dodati na popis za reprodukciju, reproducirati, označiti da vam se sviđa ili ne sviđa, otkazati pretplatu na njega i izbrisati ga iz svoje knjižnice.

iTunes postavke

Za dodatne postavke kliknite na oprema ikonu u gornjem desnom kutu. Iz ovog izbornika možete sortirati epizode i kontrolirati preuzete i reproducirane epizode.

itunes meni epizoda

Da biste kontrolirali epizodu podcasta, kliknite je desnom tipkom miša ili kliknite ikonu s tri točke. Iz izbornika možete preuzeti ili ukloniti epizodu, označiti je kao reproduciranu, dodati je na popis za reprodukciju ili uređaj, dobiti informacije o podcastu, označiti da vam se sviđa ili ne sviđa, pogledati je u trgovini iTunes, spremiti epizodu, kopirati detalje o pregledajte preuzetu datoteku na svom računalu, kopirajte njen URL ili je izbrišite iz svoje knjižnice.

iTunes sinkronizacija

Za sinkronizaciju iTunesa sa svojim mobilnim uređajem povežite svoj iPhone ili iPad i kliknite malu ikonu u gornjem lijevom kutu. Kliknite na unos za Podcasti u postavke odjeljak. Označite podcaste i pojedinačne epizode koje želite sinkronizirati s uređajem, a zatim kliknite Sinkronizacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up