Kako se prebaciti na novi upravitelj lozinki

Ima li vaš upravitelj lozinki sve značajke koje želite? Pohranjuje li vaše vjerodajnice, generira li nove lozinke, automatski ispunjava obrasce, bilježi i ispunjava lozinke za stolne aplikacije, popunjava li lozinke na mobilnim aplikacijama, uključuje odredbe za digitalno nasljeđe, nudi li višestruku autentifikaciju ili ima sigurnu pohranu i VPN? Ako koristite upravitelj lozinki koji nema sve značajke koje želite ili trebate, vrijeme je da napravite promjenu. Isto tako, ako je vaš upravitelj lozinki pretrpio ozbiljnu povredu podataka ili je na neki drugi način izgubio vaše povjerenje, trebali biste nazvati novog, pouzdanijeg partnera.

Mnogi upravitelji lozinki nude besplatna probna razdoblja svojih premium razina, tako da možete skakati između usluga prije nego što se odlučite za onu koju ćete koristiti svaki dan. Savršen upravitelj lozinki je onaj koji je jednostavan za korištenje, tako da se ne vraćate na pohranjivanje vjerodajnica na post-it ceduljice, ili još gore, korištenje istih lozinki za svaku prijavu na webu. Pronalaženje najboljeg upravitelja lozinki može potrajati nekoliko pokušaja i pogrešaka, ali na sreću promjena je jednostavna.

Índice
  1. Metoda 1: Izvoz i uvoz
  2. Metoda 2: Koristite dva po dva
    1. Preporuka naših urednika
  3. Vrijeme je da promijenite upravitelja lozinkama

Metoda 1: Izvoz i uvoz

Možete izvesti svoje lozinke i informacije o ispunjavanju obrazaca iz trenutnog upravitelja zaporki u datoteku na računalu koju uvozite u novi upravitelj zaporki.

Lokacija značajke izvoza vjerodajnica 1Password

(Zasluga: 1 lozinka)

Većina usluga omogućuje vam spremanje datoteke s posebnim nazivom usluge. Usluga vam također može omogućiti izvoz podataka za prijavu kao što su korisnička imena i lozinke putem CSV datoteke.

Izvoz vjerodajnica 1Password na djelu

(Zasluga: 1 lozinka)

CSV možda neće sadržavati sve informacije koje ste pohranili u svom starom upravitelju zaporki, kao što su vaše adrese, telefonski brojevi ili kreditne kartice. Međutim, vaš novi upravitelj zaporki možda neće dopustiti uvoz iz vašeg starog. Dakle, ako se prebacujete na upravitelja s ograničenim mogućnostima uvoza iz drugih upravitelja zaporki, CSV datoteka je dobro mjesto za početak kada je u pitanju uvoz vaših starih podataka.

Nakon što datoteku spremite na računalo, instalirajte novi upravitelj lozinki. Tijekom procesa postavljanja, upravitelj lozinki će vas pitati želite li uvesti informacije o vašoj trenutnoj lozinci, odakle dolaze vaše nove datoteke. Uvezite ili specijaliziranu datoteku ili CSV datoteku u svoj novi upravitelj zaporki i spremni ste!

PCMag logotip Što je Password Manager i zašto mi je potreban?

Metoda 2: Koristite dva po dva

Za razliku od antivirusnih alata, većina upravitelja lozinkama dobro se međusobno slažu na vašem računalu, tako da možete imati dva upravitelja lozinkama koja rade istovremeno. To znači da možete instalirati novi upravitelj lozinki bez uklanjanja starog.

Preporuka naših urednika

Svaki put kad odete na stranicu za prijavu, stari upravitelj lozinki ispunjava vaše vjerodajnice, a novi bilježi te informacije kako bi ih dodao svojoj kolekciji. Ovaj je postupak sporiji od metode 1 i može dovesti do toga da se lozinke koje ne koristite često neće prenijeti.

Vrijeme je da promijenite upravitelja lozinkama

Ako iz bilo kojeg razloga gubite povjerenje u svoj upravitelj zaporki ili ako vam je teško koristiti ga, odvojite vrijeme za promjenu usluge. Pogledajte naš pregled najboljih upravitelja lozinkama. Imamo i popis besplatnih upravitelja lozinkama i upravitelja lozinkama za poduzeća. Naginjemo prema proizvodima koji kombiniraju moćnu sigurnost, bogat skup značajki i glatko korisničko iskustvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up