Kako sakriti Smuta kojeg igrate na Steamu

Ako igrate video igre na računalu, velike su šanse da koristite Steam kao svoju primarnu platformu za igranje. Gibanj digitalne distribucije donosi globalnu zabavu, s računalnim igrama koje obuhvaćaju sve žanrove i demografiju. To uključuje golemi katalog potpuno nesigurnih za rad (NSFW) igara, koje bi mogle pobuditi zanimanje znatiželjnih lupeža koji žele vidjeti malo digitalnog skina.

Naravno, možda biste željeli sakriti svoje igračke ekscentričnosti od obitelji i prijatelja i spasiti se od neugodnih pitanja u budućnosti. Pa bez obzira volite li raskalašnu gacha igru ​​kao što je Action Taimanin (otvara se u novom prozoru) ili nešto totalno hardcore kao što je Honey Select 2: Libido Deluxe (otvara se u novom prozoru), pokazat ćemo vam kako sakriti ono što jeste igranje na Steamu.

Naši omiljeni proizvodi ventila

Valve Steam Deck

logotip pare

Índice
 1. Naši omiljeni proizvodi ventila
 • Utočište nepristojnih igara
 • Steamov nevidljivi način rada se nastavlja
 • Kako urediti postavke privatnosti svog Steam profila
  1. Preporuka naših urednika
 • Kako statuse prijatelja zadržati privatnima
 • Utočište nepristojnih igara

  Ali prvo malo pozadine. Steam nije samo utočište za igrače računalnih igara diljem svijeta, već je postao i vruća točka za NSFW, pa čak i seksualno eksplicitan sadržaj videoigara. Dolazak Hatred – ultra-nasilne pucačine s dvije palice – kao prvog Steamovog naslova samo za odrasle (AO) 2015. potaknuo je programere da pomaknu granice. U to je vrijeme Valve pomno proučavao igre kako bi im dao zeleno svjetlo u trgovini, ali igre za odrasle polako su se počele probijati.

  To je kulminiralo objavom na blogu Steam zajednice (Otvara se u novom prozoru) u lipnju 2018., gdje je Valve najavio da će dopustiti gotovo sve vrste igara na Steamu, sve dok sadržaj nije ilegalan ili trolarski. Uključivanje kategorije pretraživanja samo za odrasle i niza korisnički definiranih NSFW oznaka kasnije, i Steam je sada dom rastućoj biblioteci ultra-zrelih igara koje obuhvaćaju sve žanrove.

  Steamov nevidljivi način rada se nastavlja

  Najlakši način da sakrijete ono što igrate je da mrežni status svog Steam računa postavite na Nevidljiv. Ovoj postavci možete pristupiti iz izbornika Prijatelji i razgovor, a ona skriva vaš status od svih dok je aktivna. Kada je ovaj način aktivan, svima ćete izgledati izvan mreže, ali i dalje možete razgovarati sa svojim prijateljima ako želite. Naš vodič ide dalje od toga, skrivajući vašu aktivnost igranja putem vašeg Steam profila. Na taj način i dalje možete ostati vidljivi na mreži, ali nitko ne može vidjeti što igrate.

  Slijedite ove korake, zadržite svoje sesije igranja privatnima kako prijatelji i obitelj ne bi mogli vidjeti koliko ste neugodnih sati uložili u ove igre.

  Podesite postavke u izborniku Privatnost

  (Zasluge: PCMag)

  Kako urediti postavke privatnosti svog Steam profila

  • Nakon što je Steam otvoren, idite na svoje korisničko ime na vrhu zaslona i odaberite Profil s padajućeg izbornika.

  • Kliknite gumb Uredi profil koji se nalazi ispod vašeg broja Steam razine.

  • Trebali biste vidjeti nekoliko padajućih kartica s informacijama o profilu na lijevoj strani zaslona. Kliknite na Postavke privatnosti na dnu popisa.

  • Zadržite pokazivač iznad Detalji igre i odaberite Privatno.

  Odjeljak Pojedinosti o igri uključuje popis svih kupljenih Steam igara, naslove s popisa želja, postignuća i vrijeme igranja. Još važnije, određuje hoćete li biti viđeni kao "u igri" u prijateljskoj kutiji i chatu; također prikazuje naslov igre koju igrate. Kada je postavljeno na Privatno, trebali biste vidjeti ikonu točkastog oka pored svog korisničkog imena u Prijateljima i Chatu. S ovom potvrdom vaš je račun spreman za razvrat bez krivnje.

  Preporuka naših urednika

  Znaš da si dobro napravio.

  (Zasluge: PCMag)

  Kako statuse prijatelja zadržati privatnima

  Ako želite proširiti privatnost na svoje prijatelje, također možete prilagoditi svoj popis prijatelja iz postavki privatnosti. Popis prijatelja kontrolira tko može vidjeti vaš popis prijatelja putem stranice Steam zajednice. Ovo ne utječe na vašu privatnost, imajte na umu, ali ne škodi sakriti svoje prijatelje od znatiželjnih očiju. Sada učinimo to.

  • Odaberite Samo prijatelji ili Privatno tako da samo vaši prijatelji mogu vidjeti s kim ste prijatelji, što znači da nitko ne može vidjeti popis. To je to!

  Ako je ikada bilo vrijeme da omogućite postavke privatnosti za svoj Steam profil, to je sada. Zabavi se.

  Za više recenzija i pregleda PC igara, pogledajte PCMagovu stranicu Steam Curator (otvara se u novom prozoru). A za detaljan razgovor o video igricama, posjetite PCMagov Pop-Off (Otvara se u novom prozoru) YouTube kanal.

  PCMag logotip Zašto biste trebali igrati na računalu

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up